Tio-i-topp layouter

Här kommer då mina tio favoriter bland årets 97 layouter, utan inbördes ordning:

Gammalt foto (julen 2007) men lo:n gjordes 2009! Skiss eller lift från e.j.m om jag inte minns fel...


Såå härlig bild på Erik då han tittar på fåglarna. Gillar att sy på layouter - måste göra det mer! :-)


Den här vann jag faktiskt en liten tävling hos YooRee med! :-) Gillar färgerna å alla detaljer!


Denna var till en cybercrop på SS - tror faktiskt att e.j.m hade gjort denna skiss åzå!

Rolig bildserie om när mannen lär sonen skjuta pilbåge! Gjordes på övernattningsträffen i Enköping å jag fick faktiskt ett pris för denna! :-)

Älskar färgerna å alla detaljer!

Denna är ett DT-uppdrag för Handarbeta. Jag har använt mig av massa olika tekniker med bland annat embossing, cracklepaint och stämplar.

Denna är det egentligen fotot som gör att det blir en favorit... Underbar bild på mina prinsar!

Foto från bröllopsfesten! Festen var 2008 men jag e ju inte så snabb... Är inte klar med det albumet än! Rubriken är chipboards med rubons på - blev häftigt!

Till sist men inte minst denna rooooosa layout, hi hi. Även denna var på Enköpingsträffen å det var ett rosa kit man skulle använda sig av. Jag som inte e sådär jätterosa tog hela layouten å sprayade svart glimmermist över - blev mycket tuffare!! ;-) Fick ta mig sjutton ett pris för denna åxå! Roligt!!

Så, det var 2009... Nu är det bara att börja jobba för att försöka göra äääännu fler 2010.. Tur att jag ska på scrapträff på lördag! ;-)

Ett riktigt gott slut å ett GOTT NYTT ÅR!
Massa kramar


Tio-i-topp kort samt statistik för 2009

Jag har sett det hos andra å var ju "tvungen" att göra en själv... En tio-i-topp lista alltså...
Först lite statistik: Jag ääääälskar statistik! Hi hi
*******
2008:
LO i formatet 12x12  = 48 stycken
LO i formatet 8x8      = 19 stycken
Kort                         = 29 stycken
-------------------------------------------------
Totalt                       = 96 stycken

96 alster på 52 veckor är alltså ca 1,8 per vecka... Ganska bra jobbat, men självklart så måste jag ju slå det år 2009!!
*******
Så skrev jag alltså för ca ett år sedan! Å man kan ju lugnt påstå att jag slagit förra årets "rekord"... Under 2009 har jag nämnligen gjort 96 kort! Bara korten är alltså lika många som förra årets totala! Hi hi. Övrigt skapande ser ut så här:

88 LO i formatet 12x12
9 stycken LO i formatet 8x8 
6 stycken askar modell mindre
1 ask modell större
1 pärm
1 tavla
1 tändsticksask
1 namnbricka
1 blomkorg
5 stycken posit-notblock (som jag inte visat än!)
-------------------------------------------------------
Summa kardemumma är alltså totalt 96 kort & 116 övriga alster = 212 totalt!!
Vågar jag ens sätta upp målet att slå det till nästa år.... Blir till att jobba hårt, hi hi

Nog snackat, här kommer mina favoriter bland korten gjorda 2009, utan inbördes ordning! Håll till godo:





















Pust... Ofta blir det så att det är de senaste korten som jag gjort som jag gillar bäst... Så även denna gång, tomtekorten samt pappas födelsedagskort är ju hyfsat nygjorda! Sen inser jag även att Inkidos "Grattis" stämpel är flitigt förekommande! :-) Sådär ja, nu ska jag övergå till att botanisera bland layouterna åxå...
Kram så länge!


Glitter & Glamour hos pysseltagen

Här kommer årets sista (?) kort! Pysseltagen har en tävling där det ska vara mycket glitter å glamour så jag gjorde ett "blingigt" nyårskort:



Har använt min nya spellbinder label five! :-) Me like a lot!! Stjärnan ovanpå är ett slags tjockare tyg som jag stansade ut i min cuttlebug! Mera bling i form av silverembossad stämpel högst upp i högra hörnet, några silvriga halvpärlor, silvrig blomma, paljettband å så såklart lite stickles här å där! :-)
Blingigare än så här kan nog inte jag göra!
Kram


Äntligen en pojke! ;-)

Har gjort ett kort till en liten nyfödd pojke, å när jag tittar på det så inser jag att jag visst hade lite "pojk" abstinens efter alla flick kort... Blått, blått å blått liksom! Jag som e så könsneutral.... ooops!








Pappan e djurgårdare så jag var snäll nog å svalde min stolthet å blundade för mitt svartgula hjärta å målade snuttefilten i djugårdsfärger... ;-)

God fortsättning!
Kram


Rockiga presenter

Så underbart med julafton! God mat, trevligt sällskap å så fantastiska presenter!! Jag har varit alldeles i extas över min present till min kära make för att jag var så nöjd med den: biljetter till Sonishpere festivalen den 7:e augusti!!! Tjoho liksom! Ska bli såå attans roligt! Å inte kan man bara slå in en biljett liksom... Nää inte när man e en scrapgalning iaf! Alltså gjorde jag ett minialbum:


 

 

 

 

 

Ååå så skojsigt det kommer bli! Å något nästan ännu skojsigare... Eller det är inte skojsigare i sig, men det är skojsigt... Hi hi. Vet ni vad JAG fick i julklapp av världens bästa make??? Jo detta:


Maken e väl inte riktigt lika pysslig av sig men han har ju iaf gjort ett eget presentkort istället för att bara lägga biljetterna i ett kuvert! (Sen att han varit i min pysselhörna å snott papper å penna e ju en annan femma...)
Kiss har jag aldrig varit på så det ska bli superduperskoj!

Å nu till det skojsigaste av allt i denna rockhistoria:
Maken såg lite full i faan ut när han fick presenten av mig... Å senare kröp det fram... Han hade åxå köpt två biljetter! Som han tänkt ge då vi firar bröllopsdag i januari!! Ha ha ha. Vad är det man säger; två idioter - en tanke!? Hi hi. Men vi känner ju iaf varandra väldans bra! Å det är ju inga svårigheter att bli av med de två extra biljetterna direkt!

Ååå vad jag längtar till sommaren nu!
Kram


En riktigt GOD JUL!

Äntligen är den här - julafton!! :-)
Min kära son var mäkta imponerad över att jultomten hittat till hans julstrumpa å gett honom en julklapp i den under natten, en Bamse-tidning!
Själv fick jag faktiskt åxå en morgon julklapp; Bon Jovis nya skica "the Cirle"! Tjoho! :-)

Apropå strumpor så är dessa läckra saker en liten julklapp till mig själv: strumpor från
Happy socks! Å visst blir man glad när man tittar på dem! :-)


Nu är det dags att fixa lite innan delar av familjen kommer! Jag bakade bröd igår kväll å nu ska jag göra en pepparkakscheesecake! :-)
Slänger in två bilder på lite jultags som jag gjort med hjälp av distressinks å stämplar:





Ha en fantastisk Julafton!
Massa kramar


Kungen fyllde år...

Igår fyllde min "kung" år - min pappa! :-)
Så vad passade bättre än att göra ett kort med Elvis - the King!

Har blivit med lite spellbinders... Tre olika har jag nu - den ovala som stämpeln är stämplad på är mitt senaste köp! Har även lärt mig hur man embossar med den, blir kanon!
Elvisstämpeln är embossad med svart pulver, grattis är embossat med kopparembossing - å blingswirlen har jag faktiskt pillat dit pärla för pärla.... Bokstäverna "the King" är mina nya favoriter - såå användbara! Fick flera olika i en swapp jag är med i på Svens Scrapbooking! Kanon - tack igen tjejer!


Jag embossade en krona med kopparembossingpulver - blev himlans coolt!

En retroblomma som var en cocacolaburk från början, den är målad med alcoinks... Under skymtar punchinella å så är det två svarta blommor - å en kopparcharm!

Tack för ett trevlig födelsedagskalas pappa!
Kram


Maiden goes Camilla

Då var det min tur att presentera min utmaning! Jag skulle "härma" Camillas stil! :-) Passade mig alldeles utmärkt insåg jag när jag snokade runt i hennes blogg! Camilla gör nog dock mest kort eller altrat men då jag hade bestämt mig för att göra en lo så letade jag bland hennes layoter. Jag hittade en jättefin som jag bestämde mig för att lifta:
Liiite fuskigt kan tyckas då Camilla använder massa tekniker som jag älskar! Det är rivet, chalkat, cracklepaint, masker mm mm. Passar mig perfekt! :-) Så här blev min tolkning:

Attans svårt med fotograferingen så här års, men att det är mycket grönt syns ju iaf! :-) Bjuder på ett gäng detaljbilder:

Underbara stämpeln från Crafty indivdals passar perfekt tillsammans med cracklepaint!

Camilla älskar Tim Holtz så det fick bli en charm från honom! :-) Nästan hela cardstocket har fått sig en omgång med glimmermist å uppe i vänstra hörnan kan man ana en Tim Holtz mask...
Har liksom Camilla rivit bort en del av cardstocken å smygit in ett mönsterpapper. Även höger hörna av fotot fick lite cracklepaint på sig, men i en annan färg. Något som känns lite nytt för mig är faktiskt att edga kanterna runt det yttersta pappret, alltså cardstocken i det här fallet. Det tror jag inte att jag gjort förut...?

Ett hav av härliga blommor! Å jaaa... Jag har sprayat några med glimmermist! :-)
Jag kan väl inte direkt påstå att grön är en typisk Camilla färg... (Det skulle jag nog säga att brunt är!) Men eftersom jag redan fått DT-material i gröna färger så fick det bli så här! Tack för inspirationen Camilla, kan hända att jag återkommer å snor lite idéer!
******
Material:
Grön cardstock och grön bazill bling cardstock
Crackle paint Frayed Burlap
Mask från Tim Holtz - finns i fysiska butiken!
Charm från Tim Holtz - finns i fysiska butiken!
Blommor:
Stämplar från Crafty Individuals ängel och sprickor

Ha en fantastisk dag ute i snön!
Kram

En speciell gran...

Mina killar fixade gran igår - å jag älskar den!
Jag älskar den för att den är så speciell, för att ingenting är fel, för att allt får vara med i den - gammalt som nytt! Den innehåller smällkaramell från när jag var liten, en konstig vit kula med stjärnor å glitter på som jag åxå gjort i min barndom, årets ängla-kristyr-hängen, kottar, bjällror, äpplen, stjärnor, å massa olika - udda - kulor!
Jag älskar toppen på granen som är alldeles krokig innan stjärnan kommer...
Å jag älskar min man för att han köpte nya svarta julgranskulor! Tre olika sorter!!! Titta å njut:




  

 

  

 

 

 



Det är en typiskt galen "familjen Maiden" gran!! :-)
Kram

Tillagt 091230:
Såg nu att
Allt om scrap har en tävling där man ska skicka in foton på sin julgran - den måste jag ju vara med i när vi har så fin gran!! :-)


Årets sista (?) julkort


Kort 1 å kort 2 här har bägge Inikido papper å Tim Holtz stämplar, men med olika upplägg!




Jag som inte skickat ett endaste hemmagjort julkort har ändå gjort 17 stycken totalt! Ha ha ha. Men nu blir det annat att pyssla med, tills nästa jul.... ;-)
*******
Idag har jag faktiskt varit hos Fia på
Handarbeta å suttit i hennes kurslokal å pysslat i nästan sex timmar! Har fått lite julklappsprojekt klart men inte allt... Att jag ska ge mig på så mycket saker som tar så lång tid... Tur att jag e ledig i SJUTTON dagar nu!!!!! Moahahaha!
Kram


Tävlingsbidrag till Fruarna Lilja

Fruarna lilja har en utmaning med skiss som jag gillade! Så ett av de beställningskorten som jag fick häromdagen gjorde jag helt enkelt efter den skissen:


Gillar verkligen stämpeln med den rockande tomten:

Han är färglagd med promarkers å så har han fått stickles på mössan å 3d-lack på skorna å näsan! :-)

Massa kramar


Härligt med snö... Men...

Busskaos i Stockholm

Trafiken indragen


Vintervädret orsakar stora problem för kollektivtrafIken i Stockholmsområdet.

All busstrafik är indragen i flera av Stockholms ytterområden och det är stora förseningar i hela länet och innerstaden.

I Norrort, Huddinge, Botkyrka, Södertälje, Ösmo, Nacka, Värmdö och Ekerö är busstrafiken helt indragen just nu på grund av ”halt väglag och dålig sikt”, meddelar SL på hemsidan.


Tur att jag har världens bästa pappa som åker (med bil) å hämtar min son på dagis. Själv får jag väl se hur/när/om jag tar mig hem....
Ha det skönt i snökaoset!
Kram


Rekorddag!

Igår sattes ett nytt slags rekord i min pysselvärld... Jag sålde SJU kort på jobbet å fick fyra nya beställningar!!! Nio av de elva korten är julkort! Här e två av de jag sålde som jag visst inte visat tidigare. Så enkla å snabba, papprena är så fina att de nästan är färdiga direkt! Cardstock, mönstrade pappret, chalkad tag med embossad stämpel och lite snöre i, en blomma å så pearlmaker! Färdigt:




Tre av de fyra beställningskorten är nästan färdiga, lite monteringsjobb kvar bara. Men idag har jag å Erik lyxonsdag så nu ska vi ut å åka snowracer!!! Underbart med snö!!
Kram


Sötaste pepparkakan!

Idag var det Luciafirande på dagis. Å naturligtvis var just min son den sötaste pepparkakan, hade den finaste pepparkaksklänningen, sjöng bäst, å jaa... gjorde helt enkelt allting bäst! Tänk att alla andra föräldrar tänker så om just deras barn! (Förhoppningsvis!) För även om jag tycker att min kille är den bästa, så förstår jag faktiskt att alla inte tittade på just honom hela tiden! Men då missade de ju naturligtvis det bästa... ha ha ha.

Kram


Spillbits layout

Efter alla ljuskorten så blev det en hel del pappersspill! Å jag e ju en liten hamster så jag sparar på allt... Vissa (Fia!) kallar mig snål men jag tycker jag e smart, hi hi. Jag tog massa små å större bitar å satte ihop lite hipp som happ - å så hittade jag en fantastisk bild på Erik julen 2006. Han första mötet med tomten! :-) Han ser lite chockad ut men det gick så bra så!

Den vita remsan som rubriken sitter på fick jag av Fia - hon retades å skulle slänga den då hon rev bort den från hennes layout - men tack å bock, den tog jag!! Rubriken kommer faktiskt från ett traderaköp av "Virredif", även det var nog 2006 eller kanske 2007... Som sagt, den som spar hon har! :-)

Jag har ju ganska nyligen köpt en hörnstans så det är så roligt att göra tags! Å cracklerock... Mmmm... Dock så kan jag tipsa om att om man använder distress ink å sen smetar på cracklerock innan det torkat så... kladdar det! Men jag tyckte inte att det gjorde så mycket till den här layouten - den undre är en TH-stämpel med tomte på å visst anar man det ändå.... ;-)
Kram


5 stycken ljuskort

Wow... Pust...
Äntligen är fem stycken ljuskort klara - till fröknarna på Eriks dagis! Det är luciafirande på måndag så jag tänkte att det passar att lämna dem då! En del får vita ljus å en del röda, å även om de ser likadana ut så är de ju lite olika papperskombinationer, band, färger på emobssingen å så... Hoppas de inte slåss om vem som fick finast, ha ha ha.












Nu blir det nog inga fler ljuskort på ett tag... Däremot har jag påbörjat en layot på spillbitarna från dessa kort! Å så har jag ju julklappsprojekten att jobba med...
Kram


Svart & Turkos

En manlig kollega ville ha ett kort till sin fru som fyller år. Hans önskemål var att det skulle gå i turkos å svart - å att det skulle stå "Käringa mi" på kortet för det kallar han henne tydligen för! ;-) Så här blidde resultatet:


 
Har färglagt med promarkers å sen har jag lagt till lite stickles åxå, swirlen fick sig en omgång å så har brudens mask för ögonen lite på sig åxå. Det vita pappret har blommor i sammet - superläckert! Två tygblommor med en glasblomma med bling i mitten på! "Grattis" är en inkidostämpel som jag embossat med svart - de små bokstäverna är mina nya favoriter - sååå  användbara! :-)

Beställaren blev nöjd - hoppas att mottagaren blir det åxå! :-)
Kram


Vassa röda - med bling!

Nu är det jul igen... Naglarna e jul-pimpade!
Det är så otroligt svårt att få till bra foton i detta mörker som råder! De är jätteröda med glitter å snöflingor - å så är de runda! Skitsnyggt är det iaf!






Nu är även mina händer redo för jul! :-)
Kram


Jag ska aldrig, aldrig mer...

...göra pepparkakshus! :-(
TRE j*kla förpackningar - å ingen var hel! Efter mycket pussel å pyssel så har det iaf blivit ett hus men så sitter jag här med höger handen i en skål vatten då jag brände mig på sockret!

Det förbenade huset ville ju inte alls hålla ihop!

Å attans vad ont det gör att få varmt smält socker på sig!

Till slut fick jag dock ihop huset någesånär å Erik kunde börja dekorera!

Så här fin blev ena sidan!

Å så här blev den andra sidan...
Pappan kom hem lagom till dekoreringsprocessen och hjälpte till. Själv stod jag å spolade vatten på mitt stackars finger! Som sagt - jag ska aldrig, aldrig mer göra pepparkakshus!


Mitt Paradis

Jag ääääälskar att vara i Handarbetas fysiska butik!! Det är verkligen tur att jag bor nära för jag vill vara där ofta! Tänk att få gå runt bland alla varor å klappa å känna på dem... Hi hi. (Ok, det har väl hänt att jag köpt lite för mycket saker ngn gång men... Man kan ju liksom inte låta bli!) Jag t.o.m. älskar att inventera! Fia tycker nog att jag e lite knäpp, men jag gör det med glädje! Sist jag var hos henne bad jag henne ta ett kort på mig i butiken å det gjorde jag sedan en layout av: Här sitter jag på golvet med massa skojsigheter runt mig! Det är ju såklart skoj att handla på nätet åxå, men jag tycker ändå att det är en helt annan sak när man får känna på produkterna å även pröva dem lite! Se till att komma förbi nu innan julen då det är extra öppet!Den stora blomman är från Prima å likaså spetsen, under blomman har jag satt fast lite rooosa pärlfloss.

Jag måste även berätta hur pappersvalet gick till den här gången... Det var min kära DT-kollega å jag som var i butiken samtidigt å så bad jag henne välja papper åt mig. Hon blundade å pekade på lite papper på måfå å så här blev resultatet! Jag gillar utmaningar å dessa rosa papper hade jag nog inte valt själv! ;-) Tack för hjälpen Anna!

*******
Material:
Melissa Frances - Paige
MME - Beautiful morning (baksida)
Prima blommor
Prima spets

***
Ha en fantastisk vecka! Själv ska jag slipa lite på de sista julklapparna - min BIA har fått jobba lite! :-) Å sist men inte minst, glöm inte tävlingen! Det är fortfarande ett par dagar kvar!

Kram


Annat pyssel

Idag har vi haft tio vuxna å sju barn hemma på glögg, pyssel å middag!!! Vi har haft fantastiskt kul men jag kan lova att vi e ganska trötta allesammans nu... Här kommer en bild på dagens bästa pyssel, gjort av min älskade man faktiskt:

Kram


Kreativ hos Scrapparazzi

Nyss hemkommen från en fantastiskt trevlig scrapträff hos Zornitsa på Scrapparazzi! Alltid lika trevligt att träffa likasinnade! :-) Idag var det Zornitsa, Ulwa, Jennie, Sandy, Anna och jag som pysslade å snackade skit. Å faktiskt så pysslade jag mer än snackade för en gångs skull! Fick massa gjort! Dock orkar jag inte lägga upp allt nu, men en liten sneak kan jag ge... Jag altrade en tändsticksask! Så här blev den:


Nu är det läggdags! Tusen tack för en kanonträff Zornitsa å alla ni andra! Vi ses snart igen!
Kram


Mitt första ljuskort

Ja de finns överallt nu... Men de är ju så fina! Ljuskorten! Så enkla att göra men ser så proffsiga ut liksom! Tack Lillnettan bla för instruktionen här!
Här kommer mitt första:






Detta var mitt första men jag har redan gjort tre till! Tänkte att det blir perfekta presenter till Eriks dagisfröknar till jul!! :-)
Trevlig helg!
Kram


Trötta killar

Här e e riktig snabb-lo! Jag bestämde mig för att jag var tvungen att ta de första papprena som jag hittade å så letade jag fram lite halv-matchande dekorationer å så journaling å rubrik - Klart! Jag blev väl inte så jättenöjd med själva layouten å färgerna men denna gången var det mer själva händelsen som sådan jag ville få fram. Bilden är väl ca ett år gammal - jag var å tränade å kom hem å fann mina killar sovandes på varsitt ställe... ;-)



Prima blomma, två löv, filthjärtan å två olika sorters band...


Blommor med bling, nyckelhål från Tim Holtz å den blå dekorationen står det dream på!
Lite kul med en layout bland alla kort jag gör just nu iaf!

På lördag ska jag på scrapträff hos Zornitsa på Scrapparazzi - ska bli otroligt kul! :-) Jag tänkte bland annat göra klart korten till Eriks dagisfröknar å så lite julklappsprojekt..

Kram så länge


Dansavslutning

I söndags var det avslutning på Eriks dans å jag hade gjort ett kort till fröken Pia:

Bilden är från
Crafty Individuals - People & Places. Såå snygga gammeldagsiga bilder därifrån! :-)