Mitt första DT-uppdrag för Handarbeta!

Ååå vad skoj det var! Har fått lite papper och dekorationer från handarbeta och gjort min första lo för dem:


 
Underbara papper! Alla tre kommer från serien "BellaBella" från My Mind´s Eye och är nyheter hos Handarbeta. Texten "Love" är en fantastiskt fin overlay från Glitter Cuts som jag spanat länge på, blev så glad när jag fick den att använda till dt-uppdraget! Blommorna är prima och jag har chalkat dem lite för att få en lite sliten look.  Bradsen är från panduro. Även papprena har jag chalkat samt gått loss med edge-scrapern på för den slitna känslan. Lite swirls iform av rubons, har medvetet gjort dem lite "hackiga" för att det ska se gammalt ut... Spetsen är från min mormor och passar ju så bra ihop med resten!

3 kilos present!

Jippey! Jag har gått ner 3 kilo!!! = present från min älskade man!! Å han har gjort ett riktigt bra jobb! Kolla in vilken fin present:

Läntar redan tills jag gått ner 3 kilo till, har hintat om att jag vill ha matchande halsband... ;-)


Utmanad av syrran

Jag har ju sett den hos flera andra, nu kom den till mig:

Utmaningen:

1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.Det är jag som pratar (eller lyssnar på svaret just här) med Alma då hon fortfarande var i syrrans mage! Alma hade väl ungefär tre månader kvar där inne innan vi fick träffa henne! Om ni vill se hur hon ser ut nu (stora tjejen har hunnit bli 2 år) så gå till
syrrans blogg!

Det var alles - jag utmanar ingen för jag har ju som sagt sett denna hos många redan!

Galna kollegor

En lo till bröllopsfestalbumet:

Rubriken är alfabetet "Diesel" som jag har gnuggat fast rubons på och sedan lackat med 3D-lack. Den större pilen är en grungeboard som jag först målat med crackle-paint och sedan haft på 3D-lack på. (Kan säga att crackle-effekten liksom försvann när man lackade ovanpå...) Puncinella och en swirl med svart stickles på. Svart filtbård och en liten svart klisterremse-bård runt det större fotot. En ticket och ovanpå den har jag företagets logga - onödigt att skylta med den så jag behandlade den i photoshop! :-)

Ja vad ska man säga?

En bild säger mer än tusen ord:

MINUS 1.9 kilo!!!

Det är bara tio dagar sen jag var å vägde mig sist, men idag var det dags igen. Och tro det eller ej men vågen var snäll igen!! Hela 1,9 kilo hade jag gått ner, vilket innebär en viktminskning på 2,9 kilo i år. (eftersom jag gick upp på Gran Kanaria...) Alltså har jag 0,1 kilo kvar att gå ner innan jag jag får en present från min man... Hmm... Såå nära!! Jag är så nyfiken på vad han köpt! Å nu e det bara 21,1 kilo kvar till målvikt... :-o

Scrapträff på söder

ÅÅ så roligt det var att få se Scrapparazzis nya butik på Krukmakargatan 3, södermalm. En superfin lokal som Zornitsa och hennes man håller på att göra iordning inför premiären den 7 mars! Snacka om mycket grejjor hon har! Det är fullkomligt livsfarligt att sitta i en butik och scrappa, man skulle lätt kunna köpa hela affären! (Om det inte vore för den lilla begränsningen pengar alltså...)

Supertack till Zornitsa - som vanligt så var allt kanon! God mat och fika och trevliga människor. Jag lyckades producera lite grann åxå! 4 layouter. Jag hade som mål att göra 4 lo å ett kort så nästan...


Såhär såg det ut ifrån gatan. Stundtals kände vi oss som apor i bur då folk stannade och stod och tittade på oss! :-)

Kvällens första lo tog längst tid, som vanligt så tar det ett tag att komma igång och det blir mer snack en verkstad... Men denna blev i alla fall färdig precis innan det var dags för middagen:

En lo om när vi var och hälsade på Moa och Erik ville låna alla Moas smycken...


Crackle-paint med stickles på!


En stämpel som jag färglade med promakers.

Kvällens andra lo gick mycke fortare, pappret var så "färdigt" att det nästan bara var att sätta dit ett foto:All doodling är rubons liksom rubriken, spetsen kommer från min mormor och häftades på plats - färdig!

Den 3:e lo:n var ett bidrag till Scrappiz cybercrop:

7 olika papper! Rubriken är i "läder-thickers" och dymo. De röda blommorna fick jag från Zornitsas privata samling - tack!

Den 4:e är även den ett bidrag till Scrapizz cc, efter en skiss som Ulwa gjort:
På bokstäverna har jag målat med crackle-paint å sen duttat lite stickles. Satte fast öljetter och drog igenom organzaband då jag tyckte det blev lite tomt i mitten!

Jepp, det var alles! Vilket bidrag gillar just du bäst! Jag har försökt att använda olika tekniker och utmana mig själv med både färger och mönster. Orange & grönt som i sista lo:n är ju tex ingen vanlig färgkombination för mig! Inte lila & grönt som i den första heller... Jag gillar nog den första bäst för alla detaljer, men även "solglasögon" för färgmatchningen.. Å så gillar jag "You rock" för att bilden är så cool och för att den blev så stilren! Hmm... Svårt att välja, men det blir nog "You rock!"

Rekord packning

Wow så duktig jag har varit! Jag har packat inför morgondagens scrapträff och så här lite har jag nog aldrig tagit med mig förut! Jag har med mig lite skisser och utmaningar, tilltänkta foton och så allt de andra...Har nog bara med mig ca 200 papper tex! :-) Å bara en låda med band! Tar inte med mig cuttlebuggen.... Hoppas jag inte får ångra det! Och inga stämplar eller stämpeldynor heller! Jag lovar att jag kommer sitta där imorgon och vilja stansa och stämpla! ;-) Nu måste jag gå å lägga mig så att det snabbt blir morgon å jag får åka iväg till Zornitsa!! Tjoho!!!!

Vardagens glädjeämnen

Vardags glädjor...

 1. Jag läste i Helens blogg om en utmaning om att försöka fånga vardagsglädjoämnena!

  Jag hänger på...
          Fem saker som gör mig glad just idag:

          1.  Det är fredag och det har varit härligt väder idag.
          2.  Ikväll ska jag packa iordning inför scrapträffen i morgon hos Zornitsa! :-)
          3.  Jag fick massa pussar & kramar av Erik som sa att han älskade mig när jag hämtade honom på dagis!
          4.  Min kära man hade städat undan här hemma när jag kom hem från jobbet. ♥.
          5.  Imorgon är det scrapträff!!!

Bidrag till Scrappiz cybercrop - inte..

Scrappiz har cybercrop 18-22/2 å ikväll har jag gjort mitt första bidrag, trodde jag... Jag skrev ut en skiss som jag gillade å har gjort en lo efter, men... Nu när jag skulle ladda upp bidraget så läste jag att det skulle ha temat "min vardag"... Undrar om världens bästa svärmor tillhör min vardag? Det gör hon väl i och för sig men jag vet inte om det var så tanken med utmaningen var.. Hmm... Här e i alla fall lo:n, får klura på om jag ska lägga upp den i croppen eller inte!


Använde mig nästan bara av det jag vann i blogcandyt: 2 rosa cardstock, "together"-strip, vintage-bilden, rubriken, blommorna, 4 av de 6 banden och så duttade jag lite med liquid pearls! Innan jag började med lo:n så sprayade jag lite med glimmermist; "starfish" och så har jag chalkat kanterna och skrivit "världens bästa svärmor" med dymo.

Värsta vinnaren!

Ååå så glad jag är! Helt otroligt, men jag vann!!!! Jag pratar om blog candyt som house of inspiration hade. Hela 233 personer hade lämnat en kommentar och av dem så drog de en vinnare: Mig!! Tjoho liksom!

Idag låg allt detta i min brevlåda:


Tusen tack till House of inspiration för de kanon fina grejjerna!!
Är såå sugen på att sätta mig i mitt krypin å börja pyssla! Har som vanligt abstinens då jag inte haft tillfälle på ett par dagar. Dessvärre så blir det inget idag heller, men kanske, kanske imorgon??

Kortverkstad!

Ja i veckan som har varit så har det varit kortverkstad här hemma! Men eftersom jag gav bort dem först igår så har jag ju inte kunnat visat upp dem än, men nu så:

Först till min lilla älsklings systerdotter som fyllde 2 år:


Å sen till min älsklings syster som har fått nytt jobb:


Å så till min (älsklings!!) svåger som fyllde 35 år:

Fredagkväll

Mannen e inte hemma, sonen sover å jag har suttit under trappen å scrappat! Det är vad jag kallar fredagskväll det! Ingen tv som stör, bara lugn å ro med en kopp kaffe, mina papper, kort, färger å dekorationer!  Kan man ha det bättre? ;-)
Kvällens lo blev ett bidrag till skisstävlingen hos
Brunkullan:


Hela bakgrunden har jag sprayad med Glimmer mist "oriental poppy", det blev verkligen effektfullt! I övrigt så är det rubons, punchinella, dymo, brads, blomma, diecuts och lite stickles på siffran 2!

Vikt rapport

Dags att avlägga en liten viktrapport! Jag har inte avsiktligt undanhållit någon information, det har helt enkelt inte funnits någon... Läkaren blev sjuk när jag skulle gått dig men idag fick jag så ställa mig på den fruktade vågen... Och den var riktigt snäll idag: Minus 2,0 kilo! (Sist hade jag ju gått upp 1 kilo så det innebär totalt minus 1 kilo från då jag började men ändå!!)

Idag har jag varit ledig men ställde ändå klockan på 07 och gick ut och gick en timme direkt på morgonen! Kändes jätteskönt! Veckan har varit ganska bra träningsmässigt sett; jag har dels stegräknaren på mig och har kommit upp i minst 10 000 steg nästan varje dag, å dels så har jag varit på ett "body-vive" pass. Imorgon kl 10 ska jag på bodypump och på söndag kväll är det spinning!

Matmässigt så har det gått hur bra som helst faktiskt! Har (nog) inte ätit något som jag ångrar... Nästan... Lunch både tisdag, onsdag å fredag blev nutrilett shake men det var mer pga tidsbrist. Latte smaken är faktiskt helt ok och faktum är att jag höll mig mätt åxå!

Nästa hållpunkt är 23 februari då jag har tid hos dietisten, minst 1 kilo till ska jag väl klara av att gå ner tills dess? Jag vill ju såklart ha gått ner ännu mer men med tanke på hur det har gått senaste tiden så ska jag inte satsa för högt!

Heja, heja!!

Arbete pågår!


Konsert dax!

Jippey tjohej liksom!! Kolla in vad vi ska göra!

Det superbraiga svenska hårdrocksbandet Hammerfall lirar och det är faktiskt SABATON som är ett av förbanden! Två kanonband på samma kväll! Ska bli såå roligt!! Har inte varit på konsert sen Iron Maiden spelade i Globen 2006 tror jag... Om man inte räknar att sitta utanför Stadion, för det gjorde jag både när Metallica spelade sommaren 2007 och när Iron Maiden spelade sommaren 2008 (då var maken på insidan men det är en helt annan historia, morr...).

Förresten; jag var ju faktiskt på Maze of Times releaseparty den 4 december 2008! Grymt bra! Deras andra platta (som det var releaseparty för) heter Lullaby for heroes, lyssna på dem:
Lullaby for heroes part II


Värsta REAN!

Idag visste inte min kollega vad hon gjorde... Hon tog med mig till en skoaffär med tok REA på lunchen!!! Å dessa fantastiska stövlar ropade på mig: Köp mig, snälla... De hade kostat 1800:- (någe fint märke som jag inte har koll på...) å jag gav 430:- för dem!! Underbart sköna och äkta skinn den här gången! (De som jag köpte som inte var äkta skinn går ju inte att använda....)
De är faktiskt mörkbruna, även om de ser svarta ut:

Blogcandy hos House of inspiration!

Det här vore ju smaskens:


http://www.snabber.se/web/houseofinspiration/blogg.asp?permLnk=2972

Hoppas, hoppas, hoppas!

Ber en bön?

Detta kortet är verkligen helt underbart. Tanken går direkt till det lite religiösa hållet och jag ville göra en lo som gick i  vintage stil. Igår gjorde jag ju massa förarbete så idag var det bara resten kvar... Kom dock inte på någon lämplig rubrik - förrän nu när jag skulle göra detta inlägg men nu e det för sent. Den får vara rubrik lös!


  
Pärlflossen har jag satt fast med Zips som jag köpte idag, fungerade perfekt! Det är som en låång klisterremsa som man sätter fast på pappret och därefter trycker man dit flossen. Jag ritade först med blyerts på pappret så jag visste hur jag skulle sätta dit zipsen! I övrigt har jag (utöver det jag berättade igår om att jag gjorde!) virat ett vanligt floss runt den nedre borden, häftat fast spets som kommer från min mormor, satt dit lite rubons och satt fast blommor med brads som ser lite antika ut. Hyfsat vintage va!?

MmmmmmM som i MIN.... Min man!! För min man är ca 1 mm mellan pekfinger å tumme mycket snyggare än den här mannen... Lyllo mig va!? Den här mannen gör mig dock åxå väääldigt lycklig!! :-)

Arbete pågår

Ikväll har jag skrivit ut text och bild från datorn, edgat, chalkat, embossat, duttat med stickles och valt papper & andra dekorationer. Nu måste saker och ting torka så imorgon kan jag förhoppningsvis få ihop något fint:

Vill att det ska bli vår - nu!

Så att jag kan använda mina nya coola skor:

Ok, det kanske inte är så att jag direkt tokletat efter ett par sådana här skor. Och ok, det kanske inte är så att jag behöver dessa skor. Och OK, klacken är väldans hög så jag kommer säkert få ont i fötterna! Men... För bara 46 kronor på Tradera så var jag ju tvungen - de är ju skitsnygga!! :-)

Tävling på MiMas

Otroligt men jag han faktiskt scrappa en lo idag med! När busen somnat så smet jag ner i min hörna och lyckades åstadkomma en snabb lo till tävlingen på Mimas scrapbooking: 
Den lilla rutan med va.ca.tion är i plast å ramen är en chipboard ram, fäste sedan med brads. "Bingo-rutan" med Dream har jag skrivit ut på nätet och sedan chalkat med torr blå chalk. (Måste erkänna att jag nog haft mina torr-chalks i över ett år utan att använda dem - å nu plötsligt så har jag använt dem på mina tre senaste lo!! Bra när sakerna kommer till användning...) I övrigt så är det ett cardstock, tre mönstrade papper, ett band, text i form av bubbel-sticker och så dekorationer i form av die-cuts sjöstjärnor på 3-d kuddar! Trolleri trollera liksom! ;-) Jo, just det: måste ju även berätta att fotona är från vår semester nu i januari och att jag skrev ut dem på min fotoskrivare här hemma! Kanooon! :-)

Bullbakande sjukling

Har varit hemma å vabbat idag men så sjuk vet jag inte om grabben e direkt... Han har energi för oss alla så imorgon är det han som ska till dagis! Vi passade på att vara jätte snälla mot pappan som ska åka iväg imorgon. Vi har bakat ett lass bullar å alla får han ta med sig! Pluspoäng va!? ;-) Här kommer en hel kavalkad med bilder på min superbagare - scrollar man ner riktigt snabbt så ser det ut som en film...
Och ok då... Pappan får inte med sig riktigt alla bullar - jag å Erik har smakat å de var jättegoda! Men alla som finns kvar nu får han i alla fall!

Wassup?

Det var länge sedan jag sydde på en lo, alltså gjorde jag det ikväll! Min kära symaskin var på bra humör å bråkade inte en endaste liten gång när jag sicksackade runt hela cirkeln! Tack för det! Sen sydde jag även för hand men det syns nästan bara på närbilden... Det gick ju inte så bra när jag försökte mig på det sist men denna gången gick det bättre! Kanske för att jag sydde med floss istället för garn!?


Rubriken är en "tattoo-rubon" från KI memories.


Chipboard från basic grey. Den gröna filt blomman är från en stor bård, jag klippte loss en passande bit! Biljetten har jag chalkat med grön torr chalk, liksom journalingrutan!


Här syns det både zickzack från symaskins vändan och den handsydda blomstjälken! :-)

Mina killar

Ikväll har jag gjort ett tävlingsbidrag till en skissutmaning på svensk scrapbooking. Det är Jenny/e.j.m som gjort skissen - kanonfin!


 
Jag har embossat de nedre knapparna (jag var ju tvungen att testa min nya fön som kom idag, tack Zornitsa den funkade perfekt!). De svarta knapparna har jag trätt floss igenom och sedan satt fast på ett par filtblommor. Ramen är i skum-material liksom rubriken. Journalingrutan är en av de som jag gjorde häromdagen, färgen passade ju perfekt! Inte så vanligt att scrappa i orange men det fångade upp Eriks orange tryck på hans tröja bra! Självklart så använde jag lite stickles på swirlen - det blir ju så fint! :-)

Vad är en bal på slottet?

Jo - alldeles underbar! :-) Det var dags för en lo till bröllopsalbumet:


Inscannat så ser den ut som den översta och när jag fotar den så blir den som den nedersta...

Å så lite detaljbilder:

  
Rubriken "vad är en bal på slottet" är rubons och swirlsen är dekorerade med stickles. Blomman är uppbygd av tre stycken olika blommor och så med lite pärlfloss. Den svarta spetsblomman köpte jag idag på Akademibokhandeln, det är självhäftande spets på rulle som jag klippt bort en blomma från! "Biljetten" har jag skrivit ut från http://www.the80sme.com sida och sedan chalkat med lila-rosa torr chalk. Texten alldeles är dymo och texten underbar är ett quickcut alfabet som jag sedan dekorerat med stickles!