Gå-bort-på-fest-kort

Slängde just ihop ett kort eftersom vi ska på galaj ikväll! Pappret, bandet och organzabandet kommer från det senaste paketet från Creative club, även själva kortet kom jag just på! ;-) De två stämplarna har jag embossat och bokstäverna kommer från quickcuts "Chocolate":

Converse-kärlek

Kärlek vid första ögonkastet! Som jag har letat efter ett par sådana häringa kängor! Å nu e de mina... Svart mocka! Mmmm...

Kan själv

Helt otroligt men det är över ett år sedan dessa bilder togs! Den 17 december 2007, å ingenting har förändrats: Erik kan fortfarande själv!!! ;-)

Faktiskt så är både bakgrundspappret, det gula sammets bandet och biljetten med hjärtat på från gårdagens paket från Jommas! Även det gröna pappret kommer från Jommas men det är nog november paketet...

Journaling

Kvällens pyssel blev att fixa lite journaling rutor:

Jag har använt mina olika distress dynor och refiller, jag har totalt 6 stycken olika färger! Sex av dessa jounalingrutor har jag först målat, sen knycklat ihop och därefter strykit med strykjärn! Coolt va!?

Månadspaket från Jommas!

Tjoho! Jag blir alltid lika glad! Idag låg månades paket från Jommas lilla krypin och väntade i brevlådan när jag kom hem från jobbet! Snabbt kastade jag mig över paketet och slet upp innehållet:

10 härliga mönsterpapper, ett ark rubons, två band, 5 roliga journaling rutor och 2 tags i samma stil och... En blackboard.... Vad är det??? *skäms* Jag har googlat lite och det verkar som det bara är en låda att altra? Eller? Någon som vet får gärna tipsa... Fniss

Tävlingsbidrag till Mima´s

Nu har gårdagens lo torkat och förevigats! Det är ett bidrag till en tävling som jag just skickat in till  Mima´s scrapbooking:

Bilden är tagen den 11 januari i år, Erik leker med julklappen från mormor & Bengt!

Close ups:
  
Bokstäverna är i akryl och stjärnan har jag stämplat med min nya "Acrylic Paint Dabber" i färgen "Snow cap". Jag fick inte riktigt igång den dock utan skruvade av locket å målade som med vanlig färg... Gick ju bra det med! ;-) Utanför stämpel-stjärnan sitter fyra stycken plast stjärnor, under rubriken sitter en pappers-spets och ovanför S:et sitter en stjärnbrad. Svirlen som sitter ovanför braden är en grungeboard som jag målat med crackle-paint. En brad håller fast en photo-ancor som det står "creative" på. Journalingen sitter mellan en uppbyggd blomma i tre lager med brad i mitten och under journalingen sitter rhine-stones. Viktigast på hela layouten är faktiskt att pappret som sitter under rubriken är en bit från Eriks konstverk! Till sist så har jag såklart använt kantrivaren, chalkat lite här och där och så har jag duttat lite med stickles och även skrapat dit en blom-rubon! Hepp hepp liksom! ;-)

Inte torr....

Dagens lo alltså! Den får torka tills imorgon så fotar jag å publicerar då! Håll ut! ;-)

PLUS!!

Jo det var så illa... Plus ett kilo från då jag var hos sköterskan sist (17 dagar sen)!! Bra jobbat tjejen!!! :-( Jag gick ju ner 1,8 kilo första veckan å det innebär alltså att jag lyckades gå upp 2,8 kilo på semestern! Heja mig liksom! Fattar faktiskt inte riktigt hur det gått till då jag varit duktig med både träning och mat! Tänk om jag inte tränat - då hade jag väl gått upp fem kilo!! Men det konstigaste av allt är: att jag minskat 4,5 cm runt midjan!!! Hmm... Men det känns mer överensstämmande med hur min kropp känner sig, jag tycker att kläderna sitter lite lösare! Så vart sitter det där extra kilot? Hjärnan?? Ha ha ha.

Bara till att ta nya tag - igen, å igen, å igen....

Underbar semester!

Hemma igen! Vi har haft det såååå himla bra! :-)
Jag har inte hunnit vara någe kreativ ännu, bara packat upp å städat... :-(  Hade faktiskt lite pyssel-abstiens så det var tur att jag hade med mig mina promakers och kunde leka lite grann! Jag hade även med mig ett litet kit och gjorde ett kort till min kära make eftersom det var vår 1-åriga bröllopsdag...

Har faktiskt varit himlans duktig under semestern och tränat 5 av 7 dagar men dessvärre lär vågen visa på plus imorgon hos sköterskan då det slinker ner både det ena och det andra när man e på semester.... Återkommer med rapport. Så länge bjuder jag på en bild för å visa hur bra vi hade det:

Semester!

Nu drar vi till Kanarieöarna! På återseende om en vecka! :-)

Maiden

Denna lo borde jag ju gjort för länge sedan!! Utmanade mig själv genom att bara scrappa i svart å vitt/silver. Tyckte dock att det blev lite för färglöst å slängde in det röda hjärt-gemet som sista touchen!Döskallen är en grunge-board som jag först målade vit med akrylfärg och sedan gjorde lite "gammal å sliten" med hjälp av en svart stämpeldyna. Silverbandet är faktiskt tyg som jag klippte en remsa av och drog igenom de däringa små vita sakerna...


Bokstäverna är härliga svarta glittriga thickers, jag duttade lite svart stickles på blombladen och så har jag lagt in lite pärlfloss (från Jysk!) under blomman. Totalt 5 olika typer av papper varav en är den svarta-glittriga lite genomskinliga... Fotot skrev jag ut hemma! :-) Under fotot (syns bara på översta bilden) har jag lagt ett litet bling band och till höger har jag limmat fast små bling-pluttar! Vilka fack-termer jag använder mig av, ha ha ha.

Minus 1,8!

Jepp! Mycket nöjd med första veckan: vågen visade 1,8 kilo mindre än sist jag stod där! Bara till att fortsätta att kämpa, och inte tänka att jag ska gå ner lika mycket varje vecka å tro att jag snart ska vara klar då.... ;-)

Pysselträff med FANTASTISKT resultat!

Jippey, hurra, tjoho!!!!!! Jag är så himla glad!!!

Jag var iväg på en liten scrappingträff hos Fia som driver
Handarbeta.se idag mellan 12-15. Så skojsigt att sitta å snacka lite skit med trevliga tjejer samtidigt som man scrappar! Utöver massa tips å idéer som jag snappade upp så skapade jag även en lo till bröllopsfest-albumet: 

Journalingstämpeln köpte jag hos Fia och även den svarta sticklesen som jag använt runt texterna "dream" och "rock".

Å varför e jag då så glad?? Inte bara för att jag har fått scrappa idag, vilket iof är en anledning så god som någon men... Jag ska få skapa ännu mera! Jag är numera medlem i handarbetas Desig Team!! Såååå himlans skojsigt!! Längtar tills första uppdraget kommer!! Är så taggad!! :-)

Svart på vitt...

Jepp, då var besöket hos sköterskan avklarat! Vågen hos henne var lika ärlig som den här hemma så det blev samma siffra som skrevs in i journalen... Suck! 4,1 kilo upp sen jag vägde mig där sist, men det var iof den 22 november så det har ju tagit ett tag att gå upp de kilona i alla fall... (Var där ngn gång i början av december åxå men då vägrade jag väga mig!)

Som så många gånger tidigare så har vi väl konstaterat att jag äter bra och att det är svårt att se någon anledning till varför jag inte går ner i vikt. (Dock så har jag slarvat den sista månaden så det är ju därför jag gått upp!) Jag äter mitt levaxin, jag har tagit ut hormonspiralen, jag har provat GI, jag har provat VV, men... Vågen har stått i princip stilla nu i nästan ett år!! Min kära make är övertygad om att det är bristen av motion som är anledningen och det är väl även det som vi ska fokusera på nu. Maten ska jag fortsätta sköta lika duktigt som jag har gjort men motionen måste öka - drastiskt! Det har gått veckor då jag inte rört på mig över huvud taget och andra veckor har jag i bästa fall gått en promenad eller varit på ett pump-pass, eller kört 15 minuter på crosstraining maskinen. Nu är det slut på eller - nu ska det vara och! Sköterskan har gett mig ett uppdrag till nästa gång jag ska till henne: Det är 17 dagar tills nästa gång och tills dess ska jag ha tränat i minst 30 minuter minst 12 av dagarna! Det ska jag klara!

Remissen till dietisten gick iväg den 6:e december så vi får väl se när de kontaktar mig...

Nu är det lika bra att duscha å gå å lägga sig, så att man inte stoppar in något onyttigt i munnen!!! :-)

Scrapliftat Jenny!

Jenny (e.j.m.) har gjort en så himlans läcker lo som jag var tvungen att scraplifta! Så här ser hennes ut: http://jennys-kreativasida.bloggagratis.se/2009/01/02/1245889-lo-joy-together/
Och så här blev min:En liten "shaker" - plastbubbla med önskelista till tomten, stjärna, gran och candy-cane som liksom rör på sig när man rör på den... (Bra beskrivning!) Jag satte iaf fast den på en filtblomma! På fotografiet har jag gnuggat dit en glitter-rubon med texten ho-ho-ho - himlans läckert! Samma typ av rubons på stjärnorna bredvid journalingen. (Både rubons och blinget kom i mitt "julklapps-paket" från ebay! Åå så mycket roligt det var där!!)


Litte större öljetter som jag trädde band igenom, bling-bling och gem.


Papper som ser ut som en bok! Även det är faktiskt tips från Jenny, hon hittade det i sin tur på denna sida: http://www.melstampz.blogspot.com/  bara till att skriva ut å sen behandla! Jag använde spiced marmalade distress ink och så lite dark brown chalk efter att ha ruggat upp kanterna lite. Visst ser det ut som en gammal bok!? :-)

Tack för all inspiration jag får från dig Jenny! :-)

Haklapps problem...

Gamla bilder, men dock så härliga!!!Jag gick loss med embossingpulvret både på dekorationer och blommor. Ska bli såå skoj när min fön kommer! (Hint-hint Zornitsa!! Hi hi) Journalingpappret har jag målat med distress ink och sen chalkat. Bokstäverna kommer från paketet från Jommas.


Nu får det vara nog!

För sjuttioelfte gången, nu jävlar får det vara nog!!!!! Jag är så fruktansvärt inih-vete less på att väga så mycket som jag gör just nu... Detta är första dagen på en förändring, igen... Jo dessvärre så har vi ju varit med om detta förut! För ett år sedan ganska prexis så tyckte jag att jag var på god väg, hade "bara" ca tio kilo kvar till någon slags målvikt men det var som sagt då... Nu har jag TJUGOFYRA kilo kvar till den målvikten!!! Jepp, 14 kilo har jag gått UPP istället för NER på ett år! Hur gick det till?? De sista fyra vet jag prexis hur de kom dit - genom massa julmat, godis å allmänt slarv men de tio innan då? Trots att jag hållt på med både VV och GI mer eller mindre hela 2008 så har jag alltså gått upp istället för ner... Suck!

Vet inte om jag vågar, men jag tänkte skriva här hur mycket vågen skrek idag... Förhoppningsvis så kan jag sedan skriva här en gång i veckan att jag har gått neråt - det är i alla fall tanken! Varför ska det vara så fruktansvärt svårt? Varför samarbetar inte min kropp?  E trött på alla ursäkter å förklaringar, vill bara gå ner i vikt - NU!! Min pappa lyckades för snart tre år sedan gå ner 50 kilo och har hållt den vikten sen dess och min mamma e snart klar med en kraftig nedgång hon med - varför kan inte jag? Jag vill inte se ut så här längre? Erik är snart tre år och jag trodde verkligen att övervikten skulle vara borta för länge sedan... :-(

Och ja min kära make: jag vet att det jag skriver nu är på gränsen till vad jag får skriva i min blogg... Men jag vet att du stöttar mig i detta och jag tror att det kanske kan hjälpa mig att skriva ner eländet så kanske jag kan få stöttning från flera håll!

Nej, jag tänker inte lägga in någon "före"-bild just nu! Kanske senare... Men jag ska våga berätta hur mycket jag väger: hela 104 kilo väger jag!! Vilket ger en BMI på 32,10 = FETMA! (Dock inte tillräckligt fet för att få operera mig, då måste man ha svår fetma... Ska jag äta lite till eller??)

KlassifikationBMI (kg/m2)Risk för sjuklighet
Undervikt< 18.5Låg (men risken för andra kliniska problem ökad)
Normalvikt18.5 - 24.9Genomsnittlig
Övervikt25.0 - 29.9Ökad
Fetma30.0 - 34.9Moderat
Svår fetma35.0 - 39.9Svår
Extrem fetma> 40.0Mycket svår


Jag skall alltså ner till Normalvikt BMI och då måste jag väga högst 80,5 kilo... Känns som ganska tuffa gränser för normalvikt men säger det att det är det som gäller så får man väl tro att det är sant!?

Belöningar? Min kära make har lovat mig en present för var 3:e kilo som jag går ner!! Själv tänkte jag lägga undan en 100-lapp för varje kilo och shoppa kläder när jag e klar! Inte om utan när!! Eller hur!!?? Beach 2010?

Wish me luck!! Nu ska jag ner å äta en "smalmats" middag bestående av en laxlasagne som jag just lagat, det doftar underbart!! :-)
/F.D Fetto...

Månadens paket från Jommas!

Faktiskt så kan man (nästan) säga att det behövdes! ;-) Jag har ju skapat så mycket de senaste dagarna att grejorna börjar ta slut... (Nää ingen risk) Men roligt är det iaf alltid när det kommer ett litet överraskningspaket! Igår låg månadens paket från Jommas lilla krypin å väntade:

7 stycken papper, ett häftigt  genomskinligt band med fjärillar, en förpackning med journaling rutor, månads-tags och bokstäver. Och: bredvid bokstäverna så är det en clearstamp-linjal! Jättecool! Det här måste jag sätta tänderna i snarast!

Men först så visar jag en lo som jag gjorde i förrgår och som är till en tävling på svenskscrapbooking:


Längtar till sommaren!

Hua! 12 minus grader!! Jag kom inte utanför dörren på hela helgen!! Bättre att sitta å pyssla å drömma sig bort... Längtar till sol o värme.... Hittade denna underbara bild från sommaren 2007 då vi var ute och åkte båt:Ordet "Pirat" är skrivet med självlysande rubons!! Vad nu det ska vara bra för!? Å nej, jag har inte testat om de verkligen är självlysande.... ;-) Skepp ohoj!

Inte ta sonens leksaker!!

Nej det har jag verkligen fått lära mig idag! För flera veckor sedan gick en bil som Erik hade sönder, ett däck lossnade och gick inte att laga... Ekorre som man är lade jag däcket i en av mina pyssel lådor för att ha till senare tillfälle... Som idag! Gjorde en liten annorlunda LO om när vi tog kort på mätarställningen (vaddå tar inte alla kort på mätarställningen när siffrorna är lika: 66666!?) och tyckte att däcket passade in perfekt! Det tyckte inte Erik... Han blev jättearg när han såg att jag limmat fast hans däck och försökte slita loss det! Sen grät han länge... Usch vilken elak mamma jag är! Får nog gömma den LO:n ordentligt för jag har en känsla av att proceduren kommer upprepas varje gång han ser den... Suck!Närbild på den stulna dekorationen:


Som sagt, det blir till å låta sonens leksaker vara ifred i fortsättningen....

Publicerad!!

Wow! Skojsigt värre!
Mitt bidrag till
http://swescrapbook.blogg.se/ (veckans ord: Nyfiken) har blivit publicerad! :-)

De har även en skiss-utmaning som jag har nappat på, så här ser skissen ut:


Och här är min tolkning:

Den här gången har jag inte följt skissen slaviskt utan valt att inspireras av den! :-) Korten på Erik med trumman är faktiskt tagna nu på nyårsafton, såå skojsigt att skriva ut korten direkt med min fotoskrivare!!

Lite pyssel...

...har det faktiskt blivit på fredagen och lördagen! Erik är lite halvkrasslig å var hemma från dagis igår å då passade vi på att öppna julklappen pärlor! Det tyckte Erik verkligen var kul! Antingen så tyckte han att det var jättekul eller åxå var det för att han e lite sjuk - men hela 45 minuter satt han stilla och pillade med pärlorna! Otroligt, måste köpa flera plattor!! Ja för flera plattor måste man ju ha! Hur ska man annars göra? För inte kan man förstöra det som man gjort liksom!!?? I den förpackningen som han fick var det två plattor, behöver jag tala om vem som gjorde vilken... Om det är så att ni kan lista ut vilken jag gjorde så kan jag även säga att jag fick hjälpa Erik lite med hans åxå å jag tror det syns var jag varit framme... Jag är inte alls fyrkantig!!!! ;-)
    

Årets första LO

swescrapbook.blogg.se har de något som kallas "ett ord i veckan" som man ska scrappa, veckans ord var "Nyfiken" och vad passar bättre som rubrik till denna Lo??Bilderna är drygt två år gamla, svårt att tro att det är den där lilla killen som sitter med mig och pysslar nu. Erik älskar att sitta med mig när jag scrappar och han har faktiskt både målat tagen, stämplat bakgrunds stjärnorna och chalkat papper till denna lo:
  
Super scrappare! Bjussar på en bild där jag e med åxå... Huu...

2008 års top 10

Har surfat runt lit på scrap-bloggar å sett att det är flera som gjort ett "årets-bästa" inlägg. Jag vill ju inte vara sämre jag så nu har jag tittat igenom mina alster å kommit fram till tio som jag är mer nöjd med. Svårt att välja för oftast så är det de senaste som jag är mest nöjd med men här kommer i alla fall mina tio:

Och det bästa kortet är:Som sagt, svårt att välja då alla betyder mycket för mig på olika sätt... Hoppas på att utvecklas under 2009 och bli bättre på att scrappa galet! :-)

2008 års statistik

Här kommer resultatet för 2008 års skapande:

LO i formatet 12x12  = 48 stycken
LO i formatet 8x8      = 19 stycken
Kort                         = 29 stycken
-------------------------------------------------
Totalt                       = 96 stycken

96 alster på 52 veckor är alltså ca 1,8 per vecka... Ganska bra jobbat, men självklart så måste jag ju slå det år 2009!!


Årets sista/första

Ja det var faktiskt på håret att jag hann! När Erik ville kolla film idag så passade jag på att göra en LO, jag hann inte riktigt montera färdigt då utan gjorde det nu istället! (Tog dock en paus å kollade in tolvslaget på tv!) Eftersom BOM albumet börjar sacka efter så var det dags för en lo till det albumet:

Papper och blombandet nertill kommer från Creative clubs Halloween-paket och i övrigt så är det cutllebuggen som har fått jobba! Å så lite vanliga knappar, orange glas-stenar och orange sidenband!

Nu är det läggdags! Gott Nytt 2009!!!!!!