Sista Enköpingsalstret

Här kommer den sista Lo:n som jag gjorde på Enköpinsträffen för snart  två veckor sedan, kände mig såå kreativ som han med hela 5 lo och ett kort!! :-)

Lite roligt att få in flera bilder i olika storlekar på samma lo! Dessa bilder är faktiskt från förra sommaren, huja vad tiden går fort!

Älskar den här kantstansen som embossar åxå från fiskars!! Bokstäverna är ett Sizzix alfabet och till prickarna i ö har jag använt mina nya älsklingar pearlmaker!!


Dessa blommor som jag tycker är såå fina fick jag av Sophia! Tack! :-)

Nu hoppas jag på en kraftig förbättring av vädret så det blir lite sol å bad även denna sommar!!!

Spellevink

Ja det är väl det minsta man kan kalla min älskade son för... Här kommer en LO som jag åxå gjorde på Enköpingsträffen! :-)
Spetsen köpte vi nog av allesammans som var på träffen, Ulrika tror jag det var som hade huuuur många meter som helst som hon sålde av. Den var vit från början men här har jag målat den grön med hjälp av glimmer mist! :-)
Alla hjärt-bradsen fick jag från Sophia - tack så mycket!!

Rock

Såå stolt kille som lärde sig göra "hårdrocks-tecknet" själv i våras....
(Fast själv säger han att tecknet heter Iron Maiden... såklart!!)

Underbart papper som mer eller mindre scrappar sig självt!

 
Har sprayat glimmermist över blommorna å sen e det lite självhäftande pappersspets som faktisk går i exakt samma mönster som det  utstansade blå pappret jag använt som fotomatta! :-)

Pysselpolare

Min son tycker åxå att det är kul att pyssla till mammans glädje. Här är en lo från ett tillfälle i höstas då vi pysslade tillsammans: Erik gjorde ett kort till sin kusin Alma!

Fotot blev väl inte bästa kvalitén... Till mitt försvar får jag väl säga att jag tog det i slutet av scrap-träffen i Enköping å då var jag väääldans trött! Men närbilden blev bättre:

En chipboard swirl som jag målade med cracklepaint - me lööööööööve! :-) Vad har vi använt mer; 5 olika papper (några fick lite mönstrade kanter med hjälp av en stans), ett organzaband, ett zickzack band, ett blått klister-spetsband, en metalldekoratin "create", en tygdekoration "soul mate", en grungeboard pil som även den fick sig en omgång med cracklepaint, bokstäverna är vanliga vita chipboard samt glittriga thickers -  och så har jag såklart edgat å chalkat!!

Till sist så måste jag ju även visa kortet som Erik gjorde, det är visat förut men tål att visas igen:

*stolt mamma*

Egna blommor á la Sophia

I lördags var jag på scrapträff i Enköping - kanooontrevligt! Det är så himlans skoj att träffa andra galna scrappare å få massa tips å idéer! Fikabordet som var uppdukat var inte från denna värld.. Helt otroligt! Å man måste ju smaka på allt.....

Mina kära DT-kollegor Ylwa och Sophia var där och vi hade jätteskoj, pysslade i nästan 15 timmar! Inte konstigt att man var lite seg sen! Men som jag producerade! Mitt mål var att stöka av lite gamla bilder å det lyckades jag bra med, 5 lo totalt och sammanlagt "blev jag av med" 13 fotografier! En lo visar jag idag!

Sophia hade utvecklat en idé hon hade sett hos ngn där man gjorde egna blommor med hjälp av retro-punch. Det är två stora och två små utstansade blommor, ett blad har jag stansat med kant stans på, sen har jag böjt till dem och till sist har jag hällt pärlor i mitten som liksom blev ståndare å pistiller... ;-) Tack för idén Sophia!!
   
 
Jag kommer defintivt göra dessa igen!

Så här blev lo:n som jag använde dem på:


Detta kortet togs förra sommaren å snart är det dags igen, tur att jag hann scrappa förra årets först.... ;-)

Samma lika!?

Här är mina senaste dt-alster för Handarbeta:

Same same but different liksom! Den här gången har jag gjort både en LO och ett kort, men använt mig av samma material! Det är ett härligt "rymd"-papper som jag klippt ut små figurer från och som styrt lite över layouten.

Bokstäverna är utstansade Sizzix - Monde de Blonde - och så är det stickles för extra bling-effekt. Basen är ett silvrigt cardstock (Tiara - bling) som passade perfekt till temat.

Swirls och border punch "Scalloped Daisy" som även embossar snyggt samt blå halvpärlor.

Här är den färdiga lo:n. Det är jag å sonen som fick provsitta min kompis nya cab! Visst är det liite stjärnglans över oss!? ;-) 

Samma papper fick här bli ett kort, de utstansade figurerna, swirlsen och så använde jag pearlmaker runt hela cardstocken.
 

Material Cardstock: Bazzill Bling - Crystal blue & Bazill Bling - Tiara Mönstrat: PRIMA - Cosmic Stämpel - INKIDO - Kalender Pearlmaker - Pearl Maker från Waco - Antracit Borderpunch - Border Embossing punch - Scalloped Daisy Alfabet - Sizzix - Monde de Blonde Stickles - Dark Blue & Icicle

Ha en fantastisk vecka!
Kram

Krackelerad filur

Efter tips från Veronica så provade jag på frys-krackelering! En jätteskojig metod som jag helt klart kommer prova fler gånger! Tack Veronica. Detta kort gjorde jag till Fia då hon fyllde 39!

Imorgon bär det av till Enköping på scrap - tjoho!!!!!!! (Nu när solen tittar fram... ja ja...)

Glad sommar

Ett litet flask kort att hänga på lilla vinaren när man ska bort på middag! :-)Jag älskar dessa pearlmaker som blir så himlans fina!!  I övrigt är det spill papper, glimmer mist och rosor!

Inte riktigt normal...

Ja jag erkänner... Helt normal e jag väl inte! Hi hi.. Och av fler anledningar än att jag satte klädnypor i ansiktet... Kan dock säga att det gjorde ont!!!!Lilla packningen...

Jag lovade min man att bara ta med mig lite pysselsaker på semestern.... Visst har jag lyckats bra:

Rock-rosa naglar

Har just varit hos Sophie å fått naglarna tillfixade! Erik hade önskat rosa å vad gör man inte för att tilffredsställa sin älskade son... Lite bling på och så ville ju tuffa till dem lite åxå!

Familje FOTo

Här kommer ett litet annorlunda framiljefoto....


Ha det bäst, hoppas ni har en fantastisk sommar!
Kram

Tid Tillsammans

Tiden går så himla fort! Jag kan inte fatta att jag har en 3½ åring.... Vart tog den där lilla bebisen vägen liksom? Denna lo handlar om att jag vill försöka "suga ut" så mycket tid som möjligt tillsammans med min älskade son! Varannan onsdag är vi lyxlediga tillsammans (utöver helgerna alltså...) och försöker att bara göra roliga saker tillsammans. Eller bara vara tillsammans. Det är de små sakerna som ibland blir de roligaste. Som att åka tunnelbana... ;-)Ett vanligt cardstock som jag satt på en Tim Holtz mask på å sprayat med glimmermist över! Jag är dålig på det här med journaling men den här gången skrev jag faktiskt lite, å valde att skriva direkt på cardstocken!

Embossad döskallebård! :-) Me like döskallar, jag vet, barnslingt men... Jag e barnslig! Hjärtat har jag gjort genom att lägga på ett utstansat hjärta å köra med blending tool som jag hade haft distress ink på - ganska rolig effekt! Kanterna på fotografierna har jag använt Tim Holtz sandpapper på. Första gången jag använder det så jag var ganska försiktig... Nästa gång ska jag vara tuffare!

Bokstäverna t har jag använt cracklepaint på, åxå en favorit! Jag hade tänkt göra en "blom-fri" lo men då jag kladdade med pearlmakern å gjorde svarta märken så var jag tvungen att rädda sidan med lite blommor...

Material:
Cardstock: Bazzill Bling - Strawberry Daiquiri
Tim Holtz Mask - Timeworks
Blommor PRIMA - Hydrangea petal Brown
Stämpel "Rock star"
Distress embossing - Black soot
Distress Crackle paint - black soot
Pearl Maker från Waco - Antracit
Glimmer mist - Graphite
Distress ink
Sandpapper, Sanding block - Tim Holtz
Inkssentials Ink Blending Tool

Till sist måste jag promota en produkt som jag själv trodde var heeelt onödig, nämligen Tim Holtz - Linjal. Vad kan då denna som inte andra linjaler kan? Jo, dels är den ju genomskinlig så man faktiskt ser var man skär, sen har den både rutor å ränder, en sida är stålklädd så man inte skär sönder plasten å sen har den även massa små hål så man kan perforera saker - och rivkant...
Bara måste ha liksom! :-)

Ha en fantastiskt trevlig sommar! Min semester börjar idag, så det är därför väderprognosen säger regn.... :-(

Och... Hipp Hipp Hurra till FIA som fyller år idag!!!!!!!!!

Kram


Min DT-mamma

Jag har världens bästa DT-mamma! :-)

Idag har jag å Erik varit hemma hos Fia å hennes familj å lekt å fikat tillsammans med Anna å hennes son! Såå trevligt! Tack till Anna som hade med sig smaskigheter! Vi hade jättetrevligt å barnen lekte i flera timmar! Sen fick vi mammor leka åxå! Det är ju det bästa som finns att vara nere i Fias butik (
handarbeta.se) och allt vill man ju ha - såklart... Jag fick med mig massa saker hem - som vanligt! Men...
Den här gången fick jag allt!! Dels så fick jag DT-material men så fick jag även en sommarpresent: ett presentkort på 300:- som jag naturligtvis handlade för direkt:

Tim Holtz linjal, Tim Holtz sandpapper, Tre stämpeldynor, en stämpel från Inkido, en charm och massa blommor! Tjoho! Tusen tusen tack Fia!

Men.. inte nog med detta... Eftersom Fia ska ha lite semester så har jag fått låna massa saker:

Fyra olika Sizzix alfabet, två puncher, en distress dyna, en akrylfärg och fyra pearlmaker!!! Det är nästan (men bara nästan) så att jag hoppas på att det blir regn så jag får pyssla massor.

Jag hade gjort ett litet kort til Fia för att visa min uppskattning, färgåtergivningen i scannern blev sådär...

Stäpel från inkido som jag embossat!

Ser det inte lite mörkt ut på himlen?? Bäst jag smiter ner i källaren.... ;-)
Kram

Erik

En bild säger mer än tusen ord... Min underbara älskade son:


 

JA!

En LO till vigselalbumet som har en tendens att aldrig bli klart... Skiss gjord av Dilorf  (cc på SS...) Jag gjorde den på helgens trevliga scrapträff i butiken Scrapparazzi på Hantverkargatan inne i stora staden! :-) Alltid lika skoj att träffa lika pyssel-galna tjejer som jag själv!

Dilorf_skiss.jpg


Bokstäverna fick jag av Zornitsa - tusen tack! :-) i Övrigt är det lite olika mönstrade och enfärgade papper (som såklart är edgade och chalkade...), lite stickles, rubons-text och så är det en stämplad text, min nya stämpel från Inkido med Sonja Aldens "För att du älskar", eller vad den nu heter... Men fin är den! :-)