Morsdag

Det har blivit mycke kort på sistone! :-) Det är födelsedagskort, tack-kort å nu morsdagskort! Dessa kort är gjorda i lite vintage stil efter inspiration från min scrap-väninna Susanne som gör massa fina kort i den stilen!

Till min mamma. Rosa! (Jag håller på att öva inför min stundande utmaning på Handarbeta...)


Till svärmor. Här blev det blått men det var för att jag tyckte det passade bäst till själva fotot!

Nu hoppas jag bara på att min son har fixat ngt till mig! (Med hjälp av sin pappa kanske...?)

30-års kort med annorlunda vikning

Min styvsyster har fyllt 30 å i morgon ska vi på galej! Naturligtvis har jag gjort ett kort till henne och denna gången provade jag på en annorlunda vikning för att skojsa till det lite....
  

De två första är inscannade å nästa är fotat så kvalitén varierar ju men jag tror ni fattar vikningen! ;-)

Tack kort

Imorgon avslutar jag en 8 dagars lång utbildning som verkligen har varit kanooon! Å läraren är super! Så pedagogiskt, ett sånt tålamod! Verkligen beundransvärd. Jag å en kursare bestämde att vi skulle ge läraren en flaska vin som tack - å så ett kort så klart! Vet inte alls varför det blev jag som skulle göra kortet... Hi hi. Jag gjorde ett super enkelt kort som man hänger på vinflaskan - smart va!?


Skor - ett behov

Ja dessa skor uppfyller faktiskt ett helt annat behov!

Jäklars vad snabbt jag kommer spinna nu! :-)

Typisk Maiden!?

Denna veckas Handarbeta lo är en typisk Maiden tror jag! Nog för att jag vill inbilla mig att jag inte har någon typisk stil men jag får nog erkänna att detta är vad som tilltalar mig mest:

Kika in i
Handarbetas inspirationsblogg för detaljbilder och beskrivning!

Scrapträff på Scrapparazzi

Träffen igår var som vanligt hos Zornitsa: alldeles underbar! Det är verkligen helt fantastiskt roligt att träffa likasinnade: Cath, Ulwa, Susanne, Jenny, Maria, Sara & sjävlklart Zornitsa! Jag längtar redan till nästa gång!

Som vanligt så hade jag med mig alldeles för mycket å hade alldeles för höga tankar om mitt produktionstempo... Så går det när man umgås med för trevliga människor! Jag gjorde dock nästan klart ett mini-album som jag påbörjade för några veckor sedan och två lo:s blev klara. Jag visar den ena nu:


LO:n handlar om då Erik somnade på trappen till vår altan! Han sa till mig att han skulle vila lite å strax sov han som en stock - i över en timme! Ett gott betyg till trappen som den duktiga pappan byggt! :-) Swirlsen är utskurna med en slice - tack för lånet Susanne! Lite sugen blev jag allt på att införskaffa mig en egen.... I övrigt så är det cardstock, stämplar, band, blommor och stickles!


En scrapträff med vinst!

Ååå vad det är roligt att vara på scrapträff! Jag har just kommit hem å packat upp lite av sakerna men resten får jag ta imorgon... Gäsp! Jag visar vad jag gjort imorgon åxå, men ett litet inlägg vill jag göra nu med en gång! Det är nämligen så att jag vann en påse med lite scrapgodis hos Zornitsa! :-) När man handlar i hennes butik för över 250:- så får man en lott och kan vinna en spännande påse. Hon hade bara två påsar kvar å jag vann den ena! Det roligast är att jag först bara hade handlat för 230:- så jag var ju "tvungen" att handla för 20:- till för att få en lott... Zornitsa sa "äh, du kommer ändå inte vinna"... ha ha ha. "Kolla när jag tar vinstlotten" sa jag! :-) Å det gjorde jag! Detta är vad jag vann:


Grattis till mig liksom! Nu är det läggdags...

3 saker

Jag har blivit utmanad av BellaMio!

Det går ut på att jag ska berätta vad jag har för 3 saker i mitt:

Kylskåp: Mjölk, jordnötssmör (sonen älskar det!) och shaker
Frysen: Kycklingfilé, broccoli och pinnglass (sonen älskar det ännu mer!)
Skafferi: Allbran, krossade tomater, pasta i alla dess former
Handväska: Almanacka, tamponger, blyertspenna
Sminkväska: Pincett, mascara, puder
Badrumshylla: Tops, tandborste, tandkräm (spännande värre...)
Förråd: Presentpapper, mammakläder, saker från mormor
Hjärna : Scrapidéer, "att-göra-listor", drömmar
Jackficka: Nyckelknippa, headset till mobilen, cerat
Kryddskåp: Flingsalt, buljong, thaisås (till pappa!)
Barskåp: De flesta sorter man kan tänka sig, och de flesta oöppnade då jag tycker att det är kul att köpa på diverse resor men sen blir det ståendes!

Jag lägger till 3 saker som jag längtar till:
Scrapträff på Söder om sisådär 4-5 timmar
Tills min XXL tote väska kommer
Handarbetas super-träff i höst! (Då jag dessutom ska få äran att ha en gäst boendes hos mig!!!)

Det var alles - nu ska jag packa inför träffen!

Blog Candy hos BellaMio

Självklart så vill man ju vara med å tävla om allt härligt som BellaMio lottar ut:

"Vackert"

Jag har idag tapetserat två garderobsdörrar i min sons sovrum. Det är snart ett år sedan vi gjorde iordning hans rum å jag målade då dörrarna men sen har de blivit ståendes... Vilken tur att det är dåligt väder idag så man får lite annat gjort! :-) Det var inte helt lätt att få det rakt - å det blev det inte heller... Min kära makes kommentar var "det duger i ett barn-rum". Eriks kommentar var desto bättre! När han kom in i sitt rum å tittade på dörrarna så utbrast han: "Åhh vad vackert mamma!" Det var mer än tillräckligt för mig! :-) Underbara unge!

Yoli lift

Jag hittade en utmaning inne hos Yoli som gick ut på att lifta en lo som hon gjort. Självklart så hakade jag på och så här blev mitt resultat:

Mina godisgrisar står å slickar skålarna efter julbaket...
Här kommer lite detaljbilder:
    

Svart-rosa

Jag älskar Converse gympapjuck! Om nu någon missat det.... :-)
Här kommer den senaste investeringen:

Mina fjärde....

37 minuter

Nu har jag slagit nytt rekord! :-) Jag har gjort en lo på 37 minuter!! Jag såg att svenskscrapbooking hade en skissutmaning som gick ut idag och gav mig sjutton på att jag skulle vara med! Tog skissen å sprang ner i källaren, tog det första liggande fotografiet jag hittade, stack ner handen i min pappersvagn å drog upp det andra pappret jag hittade å så satte jag fart! Ganska så häftigt faktiskt att man kan skapa något så snabbt - framförallt om man jämför med Katt Lo:n som tog över en vecka....

Skissen (i jättestort format för jag lyckades inte förminska den....)
Image

Och här är mitt snabbscrappade bidrag:

Prestationsångest

Ja det är verkligen det minsta jag kan säga om den här layouten, usch vad svårt å jobbigt det varit! :-( När Handarbeta hade sin superduper mega träff så var jag med i en swap... (Ska aldrig mer vara det!!) Swapen gick ut på att man lämnade in ett foto som man vill ha scrappat å så fick man någon annans! Cath fick mitt så det ska bli väldans kul att se hur den layouten blir! :-) Själv fick jag ett av min kära DT-kollega Ylwa... Press, ångest.... (Kunde jag inte fått ett kort från någon som aldrig scrappat förut - inte ett proffs liksom!!!) Kortet var på hennes katt Exxon som låg på ett bord, jag har aldrig scrappat någe djur förut! Ännu mera ångest....

Ångesten blev ju bara värre ju längre tid det gick, jag har letat papper, flyttat dekorationer, ändrat till höger å vänster men.... Näää! Jag blev verkligen inte nöjd! :-( Jag tror att problemet är att jag tänkte för mycket! Tänkte på vad Ylwa (kanske) gillar och vad som passar till en katt men... Jag skulle nog bara öst på å kört en "Maiden-lo" á la katt liksom! ;-)

Nåja, man lär ju ut av detta åxå! Det har varit lärorikt å nyttigt att skapa utan känslor för motiviet, men som sagt; väldans svårt! Jag ska posta den till Ylwa nu så får vi se vad hon tycker... Men hon e så snäll så hon vågar nog inte säga annat än snälla saker! ;-)


Handarbeta lo

Här kommer denna gångens handarbeta lo:

Mina vackra kusiner - det syns ju att vi e släkt! ;-)

Nu ska jag vara snäll

Jepp! Nu har jag "snälla" naglar i tre veckor! Inga hårdrocksnaglar, camouflage eller döskallar utan lite mer normala med små blommor på:

Men nästa gång, då jäklars! ;-)

Tack Mia!

Tusen tack till Mia för en kanonhelg på Åland! En tjejhelg i en liten stuga utan el alldeles vid havet. Såå himla mysigt! God mat, lite groggar, mycket sol, lite utflykter, massa skratt, mycket skit prat och faktiskt hela 11 timmars sömn! Känner mig härligt utvilad! Allt detta tack vare den här LO:n som fick oss att komma på idéen igen!
  
Nu får vi verkligen se till att det inte dröjer fem år till nästa gång! :-)

Underbara rosa

Jag e ju inte en sådär jätte rosa tjej, men det finns undantag! Jag e ju heller inte så strikt när det gäller vilken färg Erik ska ha på sina kläder, men det finns undantag! Dessa fantastiskt härliga rosa snickarbyxor i manchester köpte jag hos Sobea. De bara hängde där och skrek "köp mig, köp mig"... Vilken tur att jag har en systerdotter som älskar rosa så jag fick köpa dem! ;-). Puss till världens bästa Alma från moster!

Hrm...

Ibland är det tätt mellan skorna...
Men det är ju vår i luften och då kände jag att jag behövde ett par svarta ballerinaskor i skinn!
Så nu har jag det! :-)

LO från träffen

Här kommer den LO som jag gjorde på kursen jag gick på Handarbetas träff. Det var Webmoster Helene som höll en jätterolig kurs där vi använde masker och mistsprayer. Jag kommer definitivt göra detta igen och naturligtvis var jag tvungen att köpa både masker, mistspray och en punch...


Bilden är från vår bröllopsfest och under kortet har jag satt in det frågeformulär samt svaren vi gav till leken som vi blev utsatta för...



Bokstäverna är i plast! Bården är en stämpel som jag lånade av Helene; tack! :-)

Dubbelt upp!

En liten viktrapport: minus 0,2.... Å det är ju faktiskt dubbelt så mycket som förra veckan! Vågar man hoppas på minus 0,4 till nästa vecka tro....?

Födelsedagskort till mamma

Släpade med mig en liten del av alla mina saker ut till landet å fick ihop ett kort till mamma som vi firade i helgen. Därav endast ett foto på kortet och inte inscannat som annars... Tog heller inget kort på själva kortet som sitter innuti... Men där har jag klistrat fast en hänglar-stämpel som jag färglagt med mina promarkers! Faktum är att i övrigt så är nästan allt material från senaste paketet från Creative Club, det är nog första gången på länge jag använder deras saker men denna gången var det riktigt mycket användbara saker! Jag testade en ny vikning på kort, criss-cross kallas det och blev jätteläckert:

Nya vårskor inhandlade

Ja jag behövde faktiskt nya skor!! :-)