Scrapptorget har bloggcandy

Scrapptorget är en ganska nystartad inspirationsblogg som man måste besöka ofta! Såå mycket fint att titta på där! Just nu har de lite blogcandy å det vill man ju vara med på!
stampelboden julkittest5text

Alla spons1

tröstcandys1


Massa flickebarn!

Uj så mycket småtöser det verkar födas just nu! ;-) Jag har fått beställningar på 3 "välkommen till världen" kort å alla är flickor - å så har en vän till mig fått sin tredje dotter åxå! Här kommer en kortkavalkad! Å jaaa brunt å lila verkar vara poppis hos mig just nu!! ;-)
Såå, välkomna till världen Milly, Ella, Tilde å Astrid!
Kram


Mera Websters page

Som jag skrev i inlägget med asken å kortet så älskar jag Websters page papper! Å vilken tur jag hade som fick lite över efter DT-alstrerna!! ;-) Av spillbitarna skapade jag denna lo:

Faktiskt så är de fyra "hörnorna" fyra olika papper från serien, sen är det väl en sisådär nio till små bitar utklippta/rivna å fastsatta! :-) Under fotot sitter både filt å spets. Visst ser väl Eriks ögon sådär drömmande, tålamodsprövande ut liksom!? När kommer tomten egentligen!?!?


Här blev det massa blommor! Å brads, å gem, å diecuts, å floss, å plast....
Jag gillar när det är myyycke dekosar att titta på!! :-)

Håll ut Erik! Fortsätt vara snäll så kommer tomten snart!


Renovering pågår

Min man pysslar åxå!! :-)
Trots diverse sjukdomar å andra förhinder så börjar det nu synas resultat i vardagsrummet!

Taket är målat vitt å bamudjungeln börjar växa fram!! Blir kanon!

Andra sidan av vardagsrummet är dock inte så färdigt ännu... Täckpapp överallt å spackel på väggarna! Fast Erik bryr sig inte, bara man håller upp brallerna så....


Pappersfrossa

Jag brukar säga att jag inte är så intresserad av papper... Har tidigare inte brytt mig så mycket om alla nyheter som kommer utan tyckt att jag kan använda i princip vad som helst, bara man har lite färger (crackle paint å glimmer mist!!) å dekorationer så går det ju att få det som man vill liksom! Vet ni vad? Jag har ändrat mig!! När jag såg dessa helt fantastiska papper från Websters Page så ville jag ha alla!! De är ju helt underbara å jag har haft så kul när jag jobbade med dem, det är så mycket fina detaljer som man vill framhäva å färgerna är så fina!
...
Jag har gjort ett litet gå-bort-på-glögg-set, typ... Jag altrade en liten låda som man kanske kan lägga lite gott i å så gjorde jag ett kort till:
Kortet är gjort med grön cardstock från Bazzil som bas å sen är det faktiskt så mycket som 5 olika papper, fram å baksida! Stämpeln är en Tim Holtz som jag stämplade med distress ink i färgen aged mahogany å sen lade ett lager Utee på. Bladen är från Prima å finns i den fysiska butiken, å på dem har jag satt en fjäril som jag klippt ut från ett av papprena, å sedan lade jag ett lager crackle accent på.
När Fia föreslog att jag skulle altra ngt så plöjde jag runt hemma hos henne för att hitta ett lämpligt alter-objekt... Jag hittade en låda som hon hade chipboards i å tyckte att hon inte behövde lådan längre, hi hi. Den blev perfekt att altra! Först målade jag kanterna med lite färg å sedan har jag öst på:
Texten är urklippt från ett av papprena, likaså granen och texten Merry Christmas. Bladen kommer från Prima å under satte jag två blad riktig silverek, över alltihopa satte jag en av de fantastiska bling-swirlsen från Prima.
Material
Cardstock: Bazzil Auckland
.
Papper från Websters page:
Christmas Sky
Oh Christmas Tree
Snow tips
Snowflakes & feathers
Swan´s lake
.
Blingswirl från Prima
Crackleaccent
Distress Ink - Aged Mahogany
...
Så, nu ska jag bara se om det finns någon snäll person som är värd denna ask som jag lagt ner så mycket tid å kärlek på.... ;-)

Massa kramar

Julkort till salu

Jag gjorde fyra stycken julkort för att en butik eventuellt ville sälja dem. Men... de tyckte tydligen att det var för dyrt med 50:- styck så då sa jag tack men nej tack. För mig tar det ca två timmar per kort så att ta ett pris under 50 tycker jag blir löjligt. Är någon intresserad av att köpa så är det bara att skriva en kommentar så tar jag kontakt. 50:- alltså, som hittat! ;-)

Jag kör på med att göra två i samma stil när jag gör kort, så här kommer först två röd-gröna:
1.


2.


Insidorna av kort 1 & 2 har en embossad tomte på.


Sen blev det två lite mer gammeldagsa kort i bruna toner:
3.


4.


Insidorna fick samma tomte men brun embossing istället för röd.


Alla baksidor har mitt nya egengjorda sigill - blev himlans bra tycker jag:


Jag uppdaterar här om något kort skulle bli sålt!
Kram så länge!

Kort nr 1, 2 & 3 är sålda! :-)
4:e e åzå sålt!! ;-)
Tack å bock!


Fritt fall - TILT!

Ibland blir jag nästan arg på mig själv.... Varför, varför, varför måste jag utsätta mig själv för så mycket konstigheter?? Tror jag att jag e 20 fortfarande eller!?!? Ångesten som jag kände när vi var högst uppe i fritt fall med tilt på Gröna lund i somras var inte rolig! Jag som har hoppat både fallskärm å bungyjump! Handsvetten som jag hade där uppe var inte å leka med!! Tänk att först bara åka upp sådär jättehögt upp i luften, å sedan lutas frammåt! Så man måste se ner liksom! Huuu vilken skräck! Men efteråt var det jätteskoj! DÅ var jag såå nöjd å stolt... 


Tur att jag hade maken å svågern att hålla i handen... De var inte så jättekaxiga de heller kan tilläggas!! Undrar om jag "måste" göra om detta eller om jag bevisat för mig själv att jag vågar nu...


Disturbed

Jag e lite speciell när det gäller musik tror jag... (Åxå!) Jag fastnar gärna för en grupp å så toklyssnar jag på den liksom. Bortsett från Iron Maiden som såklart alltid funkar. Jag har varit inne i en period med mycket Sabaton och Hammerfall men nu har jag fastnat för Edguy och så är jag helt såld på Disturbed just nu! Grymt bra! 

Disturbed är ett amerikanskt hårdrocksband som grundades 1996. Medlemmarna är David Draiman - sång, Dan Donegan - gitarr, John Moyer - bas och Mike Wengren - trummor.  Sedan bandet grundades så har de sålt över 10 miljoner album. 

Studioalbum
2000 – The Sickness
2002 – Believe
2005 – Ten Thousand Fists
2008 – Indestructible

Just nu är det deras senaste album som går för fullt i hörlurarna - rockar fett!! :-)
Disturbed Indestructible
Hittade den här bilden när jag googlade på gruppen å att sångaren e rätt läcker gör ju inte musiken mindre trevlig att lyssna på... ha ha ha
Disturbed


Back in black!

Back in Black är hårdrocksgruppen AC/DC:s sjunde studioalbum, utgivet den 25 juli 1980. Albumet spelades in efter att förre sångaren Bon Scott avlidit tidigare samma år av alkohol-relaterade orsaker. Brian Johnson ersatte Scott. Albumet räknas som ett av hårdrockens bästa med låtar som "You Shook Me All Night Long", "Back in Black" och "Rock & Roll Ain't Noise Pollution". Det blev etta på albumlistan i Storbritannien och fyra i USA. Back in Black har sålts i 42 000 000 exemplar och är världens näst mest sålda album i genom tiderna efter Michael Jackson's Thriller. Så nu vet ni det! :-) Och utöver att det är titeln på ett AC/DC album så passar det till mina naglar åxå!

Jag har velat testa svarta naglar länge å nu äntligen! And I löööööve them!! :-) Såå jag!! Sofie trodde nog inte själv riktigt på att guldbandet skulle bli så bra men attans vad fel hon hade! Detta är inte sista gången jag har svarta naglar kan jag lova!


Grattis Bengt

Hipp hipp hurra! Idag fyller min styvpappa Bengt år! Jag har gjort ett kort med vikning á la Sophia/Kurrebo. Den gillade jag jättemycket så det lär bli fler!Shoppingbilder

Som jag berättat tidigare så har det ju blivit en heeel del shopping i november... Lite lagom sådär så man inte har några pengar till jul! Jag har besökt en del webb-butiker: Designat, Hobby & Hantverk, Mixen hobby & handarbete, Creativica hobby, Stämpelstudion och såklart Handarbeta. Här e vad som nu bor hemma hos mig:

Bokstäver:


Två burkar embossingpulver (ser ni färgerna? en glittrigt röd å en rååååsa! Tänk va, jag - rosa!!! Men faktum är att det e lite svårt med beställningskort ibland då en del verkar gilla den färgen, hi hi), älskade scrappy glue, crackle paint clear rock (jippey!!) en grå chalk å så något som jag inte riktigt vet hur jag ska använda, flower soft! Blir till att surfa runt i scrapbloggar å få tips å idéer! Vad som inte syns här på detaljbilderna är att jag även köpte lite blommor och så wire till min bia! Dags att prova den nu!! :-)Å så var det ju då stämplarna... Stämplarna.... Hi hi. Hela 14 stycken motivstämplar å så ett ark med clearstamps! Uj uj vilka godingar:


Naturligtvis så har jag provstämplat allesammans:

En del blev lite kladdiga men det ska nog lösa sig, värre är att en av stämplarna gick av på mitten när jag skulle ta loss den från tack ´n peel... Ska kontakta den webb-butiken å hoppas de sänder mig en ny - den var himlans torr å lite fler gånger ska de väl hålla!?!?

Och joooo... jag har faktiskt skapat lite åxå!! Gjorde klart en lo ikväll men den har inte torkat ännu, kanske fotar å publicerar imorgon. Sen har jag (faktiskt) färglagt lite å så har jag gjort klart ett födelsedagskort!
Så det så!! ;-) Förresten så måste jag erkänna en sak... Jag fick ett mail från Countryscrap i torsdags där de stod att de hade 50% på heela sortimentet!!! Ja då måste man ju handla!! Så snart kommer det lite mer saker hem till mig - å det behööööver jag ju verkligen!!!

Nu är det natti natti - imorgon är en annan dag... (Christer Björkman!)
Kram


Tummen upp

Å vad det är roligt att bara ösa på när man skapar! Här har jag mixat å matchat hejvilt å hittat massa roliga dekorationer att slänga på:


En blandning av totalt fem olika sorters bokstäver - ordet "tummen" är thickers" i vinyl å ordet "upp" är glittriga chipboard.


Fotografierna har jag satt på cardstock och runt är det blommor, filt, knappar å brads. Den runda metalldekorationen i högra hörnet köpte jag på en loppis i helgen som var. Det var någe slags spänne på ett rep men jag klippte isär det å vips hade jag en tuff å annorlunda dekoration:
Jag älskar verkligen bokstavsstickersena från
Websterspage! Huur många som helst på ett ark å i två olika storlekar samt fyra olika färger! Lite dymotext passar alltid in å biljetten har jag skrivit ut från Misscutiepie - tack! Jag stack ner två löv-pins genom det gröna å röda sidenbandet som jag häftat fast längs med undre kanterna på fotot! Det lill hjärtat är i foam - en liten gullig detalj som jag ville ha med för att tala om att jag älskar min man!! :-)


Kort till far å en stolt mamma

I söndags var det ju farsdag och jag hade gjort ett kort till min pappa, ett till min styvpappa och så hade Erik gjort ett till sin pappa! Å det är det som Erik har gjort till sin pappa som jag är mest stolt över! Vilken talang han har!! :-)

Han har valt å gjort allt själv! Det skulle vara ett orange cardstock som stomme och sen det färgglada rutade pappret som han klippte till med vanlig å mönstrad sax. Klister för fullt - ja på båda sidorna, men det torkade ju... Sen kom det fantastiska - alla diecuts! Han plockade ur mina lådor och valde vilka han skulle ha, sen klistrade han å placerade dem - med tanke!!! Det gör en grafisk person som mig fantastiskt glad! (Eller vad säger du Ylwa? Hi hi)

Sen till insidan:

Han har faktiskt skrivit "till pappa" och Erik helt själv! Till pappa står det på vänster sida, om man vrider lite grann på kortet å inte e så noga med ordningen på alla p å a.... Till höger är det ett E i blått där uppe, sen är det ett stort E som han gjort i nederkant - det med massa streck! Tänk så logiskt egentligen - ett stort E har massa streck såklart! :-) Som sagt, en mäkta stolt mamma - han är faktiskt bara 3½ år!!!

Å så kortet till min pappa:

Ingenting i jämförelse med min sons, men jag har iaf sytt lite runt det blå cardstocket... Å sen e det en embossad döskalle och lite blommor å band å halvpärlor!
Insidan skojsade jag till såhär:


Alles för idag, nästa gång ska jag visa en Lo till i "Ylwa-stil" som jag just gjort klar....
Massa kramar


Ung & oförstörd

På senaste tiden har jag verkligen inspirerats av andra scrappare i min närhet - å främst faktiskt från Handarbetas designteam! Tusen tack till er allesmman! Jag kämpar för fullt med att lära mig att färlägga så jag blir lika duktig som Malin (ja man ska ju sikta mot stjärnorna så kanske jag når ogräset...) Jag har gjort kortvikningar á la "Kurrebo", ett kort á la YooRee med tags, ett stilrent kort med spellbinders á la Anna och Ylwa-inspirerade kort i form av text och layout. Inget av dessa tänkte jag dock visa idag, utan här kommer ett alster där jag tagit "russinen ur kakan" liksom...
...
Kan ni se vem som är vad i min "ung & oförstörd" layout?
Ylwa tänk!! Ja jag tänkte verkligen på Ylwa när jag började med denna layoten och tänkte att jag skulle våga "bara köra loss" och matcha omatchade papper och mönster hej vilt! Å dessutom använde jag baksidan åxå!! :-) Anna bara gapade när hon såg hur jag började riva i papprena utan tanke, hi hi. Men jag blev verkligen nöjd med resultatet, lite wild and crazy liksom... ;-) (Ja var snäll nu Ylwa, lika modig som du är har jag ju inte varit - men det är iaf en början!!)Pärl-blommorna uppe till hörnet hade jag faktiskt mycket svårt att placera... Anna var hemma hos mig när jag gjorde denna layout och vi kämpade och skrattade mycket åt att vi bägge vill ha viss ordning och reda i våra alster - alltså fick det bli tre stycken på raken - färgerna matchade ju perfekt å en orange i mitten omgiven av två gröna gjorde att jag inte behövde gå utanför boxen såå mycket... hi hi.
...
Till rubriken har jag använt olika stickersalfabeten från Websters pages som "Kurrebo" visade mig på Handarbetas träff och som jag ju såklart var "tvungen" att köpa... Var dock dum nog och köpte bara två... Tur att jag bor nära Fia och butiken så jag kan springa å köpa fler!! :-)
Tagsen är ju naturligtvis YooRee inspirerade! Jag har först gått loss med massa olika distressink färger och därefter stämplat med olika stämplar - den ena tagen har jag även använt cracklepaint clear rock candy! Ryktet säger att den snart kommer till butiken... Mmmm...

Spetsen från Prima bara ääälskar jag! Vill ha mer! De tre blommorna kommer också från Prima och jag tycker verkligen att jag fick till det med färgmatchningen!?
...

Material:
Papper Tranquilty och Morning Glory från Websterspages
Cardstock Melon från Bazzil
Blommor från Prima
Spets från Prima
Cracklepaint Dried Marigold
Pärlblommor
Alfabetstickers från Websterspages
Stämplar Newsboy från Prima samt Flower & Flourish från Inkadinkado
Distress ink - massa olika färger...
Nyckelhål från Tim Holtz
...
Nåå... Vad är då Maiden i denna layout!? Själv tycker jag nog att trots att jag inspirerats mycket av mina goa vänner, så är det mycket Maiden ändå! Wellpapp, cracklepaint, dymotext, ruffiga och chalkade kanter samt spets är ju faktiskt jag... Och nyckelhålet - jag älskar metall dekorationer!
...
Till sist men inte minst; fotot... Jo det är faktiskt jag... För mååånga år sen - och som rubriken lyder: ung & oförstörd!! Ha ha ha.
Massa kramar


Pågående pyssel

Jodå, jag försöker pyssla lite grann... Har mest shoppat den här veckan dock! Fyra beställningar och en tur till Handarbeta... Uj uj vad plånboken gråter nu!! Tre av beställningarna har landat i lådan så jag har massa nya stämplar som jag leker med - stämplar för fullt å färglägger med promarkers. Tycker själv att det börjar ge resultat nu! :-) Öva, öva, öva...

Visst är de tre nedersta stämplarna häftiga!! Har länge velat ha Tim Holtz stämpeln i mitten - å nu har jag den!! :-) De tre nedersta motiven kommer jag förmodligen inte att färglägga, de gör sig nog bäst i svartvitt eller kanske embossade... Filuren med paketet har jag haft ganska länge, å likaså hänglar&stänglar stämplarna - har bara inte använt dem så mycket... Men nu färglägger jag som sagt för fullt! Sen ska jag "bara" göra kort av dem åxå!

Jag har några kort som e färdiga åxå men mottagarna har inte fått dem ännu så jag får vänta lite med att visa dem här...

Imorgon kommer min kära dt-kollega Anna hit med sin son för lite lek å pyssel! Ska bli så skojsigt!! Hoppas på att få lite kort å lo:s gjorda men med två 3½-åringar kan ju vad som helst hända.... Hi hi.

Till sist men inte minst: Kom igen super-Bengt!! Saknar dig!
Kram


Ett YooRee kort

På Handarbetas träff så utmanades jag att skapa ett kort i YooRee-stil, och nog blev väl detta lite Yoli/YoRee stil!?Tags är verkligen YooRees stil å här har jag gått loss med distresser å sen använt stämplar och Crackle paint clear candy rock!! Jag fick låna YooRees men nu har jag köpt egen, tjoho!! Hi hi.
Nå YooRee - får jag godkänt!? ;-)
Kram


Lite "ovisade" kort

Kollade igenom min korthög å såg att jag har lite obloggade kort så här kommer dem:

Till Månadsutmaningen på Svensk scrapbooking gjorde jag ett kort som var nästan likadant som det kortet jag vann tävlingen hos Mixen med. Men exakt likadant är det ju inte... Olika färg på blommorna, olika färg på punchinellan och så har jag använt papprena på olika sätt. Den lilla bilden bredvid är på kortet till Mixens tävling.

 


Jag gjorde ju ett farsdags kort till Fruarna Liljas skisstävling och då passade jag på att göra ett till med liknande upplägg, dock så är dekorationerna andra och faktiskt lite andra papper här med. Den lilla bilden är på kortet till Fruarna Liljas tävling.
 

Sista kortet som jag hittade nu var ett beställningskort från en kollega på jobbet:

Här har jag använt cracklepaint på wellpapp, texten grattis har jag embossat på silkespapper (svårt att se här) i övrigt är det två olika sorters papper som är chalkade, ett rutigt band, en blomma i filt med knapp på och så är det 3D-lack på swirlsen! Det har verkligen blivit mycket kort på sistone - men det är ju så attans rolig!!

Massa kramar