En konstig historia....

Kanske är det jag som är naiv, men... Jag vill gärna tro gott om människor, vilket ibland verkar vara dumt!? För några veckor sedan fick jag ett pm av en tjej som hittat mig då hon sökte efter någon som kunde göra ett kort till henne. Hon skrev att hon tyckte mina alster var så fina å att hon gärna ville att jag gjorde ett åt henne som hon skulle ge vidare, hon var dessutom villig att betala ganska mycket för det - 150-200:- skrev hon! Kanske var det då jag borde ha dragit öronen åt mig!? 150-200:- för ett kort!?!?

Jag skrev i allafall ett mail till den här tjejen och svarade att jag naturligtvis var smickrad och att jag gärna skulle göra ett kort till henne - men att priset var för högt. Ja, jag skrev faktiskt så! Jag ser hellre att kunderna är nöjda å återkommer än tar ett så högt pris... Naiv?? Jo, ja...  Hon skrev att hon förstod att priset var högt men att hon verkligen värdesatte ett handgjort kort då det skulle vara till en granne som hittat hennes bortsprungna katt samt att hon hade lite bråttom och gärna betalade extra för detta...

I vilket fall som helst så hade vi lite mailkontakt fram å tillbaka där hon skrev hur hon ville att kortet skulle se ut ungefär - och hon mailade över ett fotografi på hennes katt som hon ville ha med. Jag gjorde ett kort, som jag faktiskt blev jättenöjd med! Jag postade kortet och... Ja... jag postade kortet och!?!?!? Jag har inte hört ett knyst!

Och det naiva? Ja det är ju naturligtvis så att jag inte tog betalt i förskott... Jag kunde i min vildaste fantasi inte föreställa mig att någon faktiskt skulle anstränga sig så och vara så trevlig och maila fram och tillbaka för att blåsa mig på så pass lite pengar! Eller!? Är jag naiv? Jag har mailat en gång till henne för drygt en vecka sedan och vänligt frågat om mitt kort kommit fram men hon har inte svarat på det heller. (Faktum är att jag mailat två gånger för först mailade jag å skrev att jag skickat kortet men jag fick inge svar på det heller...)

Jag mailade till henne i torsdagskväll åxå å var då lite undrande i min framtoning, men fortfarande snäll.... Hur tycker ni att jag ska gå vidare? Ska jag gå vidare? Jag har ju tjejens adress, å faktum är att det bara är ca 40 minuters bilresa från mig... Men... Är nog mest chockad och förvånad över att någon kan bete sig såhär. Eftersom jag som sagt är naiv och godtrogen så vill jag fortfarande inte riktigt tro att hon har gjort detta med flit, kanske har det hänt något? Hennes dator e trasig så hon kan inte svara på mail? Jag postade kortet den 18:e oktober så kanske, kanske är hoppet inte ute än?? ;-)

Så här blev kortet, hoppas den som fick det blev glad i allafall... :-S


Massa kramar från den godtrogne...


Pyssellycka

Hos pyssellyckan pågår en skisstävling å jag har gjort ett bidrag till den:


Väldigt enkel o ganska obearbetat, pappret har glittriga swirls på sig så jag har fångat upp det temat genom att lägga embossade kantswirls runt fotot, inkidos stämpel "du är allt" är åxå embossad med samma härliga blå färg! En liten bit organza band, 4 stycken blå häftklamrar, siden hjärtan och utstansade hjärtan samt en liten tag under ett av papprena under fotot. Ingen rubrik behövdes - en blick säger ju mer än tusen ord!
Världens bästa Erik, som jag älskar mest i hela världen!!


Scrapgalen

Jo den rubriken passar ju bra in på mig! :-) Å nu har jag dessutom gjort ett kort till en skisstävling som just nu äger rum på scrapgalen.se! Kortet är till Elin som fyller 30 och som vi ska på fest hos på lördag!
Jag har sytt med symaskin runt ett cardstock, sen är det mönstrat papper, blommor med glaspärlor och en embossad rund stämpel. På siffrorna har jag lagt ett lager crackle accent - som får symbolisera att hon börjar bli rynkig å gammal, hi hi.

Det var väl alles för idag. Har dock massa mer nyligen skapat så välkommen tillbaka inom kort!
Kram


Jag vann!!

Tjoho! Attans vad skojsigt! I mixens tävling så är vinnarna nu dragna å jag var en av dem! Mitt bidrag var detta. Så himlans roligt å nu får jag ett litet presentkort att handla för! Jippey!!

Jag hoppas på lika stor tur denna gången då jag har gjort ett bidrag till Scrapparazzis skisstävling. Man skulle skapa i orange och så var man tvungen att ha med bling, spets och minst 3 blommor - å så skulle man ju använda sig av skissen! Så här blev mitt bidrag:

Det orange är ju lätt att se, å likadant blommorna å spetsen! Blinget är dels i form av glitterbokstäver å sedan är det faktiskt svarta rhinestones runt det vänstra fotot och i mitten av blommorna uppe till höger! Men coolast tycker jag nog crossen längst ner till höger är som är en cuttlekids-die! :-)

Massa kramar


Bakis idag....

Ja det är faktiskt nästan så att man känner sig lite bakis idag... Scrapbakis! Det har varit en fantastisk helg med en hejdundrande scrapfest! Jag å hela Handarbeta teamet tackar för en kanon lyckad träff - och det är ju faktiskt tack vare alla er som kommer dit som den blir så lyckad! Tusen tack! Helt otroligt roligt att träffa er alla och se alla fantastiska skapelser - för oj vilka helt makalösa alster vi har fått se i helgen!! Grattis till alla er som vann, både ni som vann i tävlingarna där man skulle skapa något och ni som "bara" hade tur och vann scrapgodis eller epic... Supergrattis!
Som tur är så hade jag förberett detta inlägg genom att skapa en lo i veckan, för jag misstänkte att jag inte skulle få så mycket gjort själv i helgen... Så går det när man bara springer runt och snackar sk*t hela tiden, hi hi.

Layoten som jag gjort denna gången har jag gjort med de härligt barnsliga papprena från My Minds Eye, passar mig perfekt då jag e ganska barnslig... Jag hittade ett foto på mitt busfrö som verkligen matchade perfekt i färgerna - det är nästan exakt samma gröna å bruna färger i hans Bamsetröja.

Texten "tokig" är filt thickers och sedan har jag satt dit lite knappar - jag har använt mig av gamla men in å kika på de nya knapparna som finns i butiken!
Längst upp till vänster sitter ett brunt band och sedan lite organza fasthäftat. (Om ni undrar vad det är Erik leker med så är det en grilltång....)

Material
Mönstrade papper :
Haunted från My Minds Eye
Midnight stars från My Minds Eye (fram och baksida)
Cardstock Bazil Parakeet
Thickers
Knappar
Brads

Inom kort kommer det att komma upp bilder från helgens träff på stockholmcityscrap - så länge får ni hålla till godo på denna bild på mig och vår DT-mamma Fia. Tänk att hon tycker om mig så mycket att hon köpt likadan tröja som jag... ;-) Vill ni se en bild på vår DT-pappa så får ni titta på inlägget innan...

Massa kramar från en trött men lyckorusig


Underbar scrapträff!

Åååå vad skoj det är med scrapträff!! Och ååå vad skoj det är att det är hela dagen idag åxå!! Jag sitter och väntar på min DT-kompis Anna som ska komma å hämta mig å sen bär det av mot ännu en dag på Handarbetas stora träff. Det är verkligen fantastiskt skoj att träffa alla som man lärt känna i cyberspace! Dolores, Veronica Y, Cath, Kat, Eovinne, Urlica, Ulrika, Anneli, Karåla mm mm. Å för att inte tala om att träffa alla i vårt underbara och galna designteam; Ylwa, Sophia - Kurrebo, Camilla, YooRee, Anna (dessvärre var inte Malin med och vi saknade henne jättemycket!!) och självklart vår DT-mamma Fia och DT-pappa Peter! De fick lite presenter av oss igår och en av dem fick oss alla att skratta så vi grät.... Med lite redigering kan jag nog lägga ut en bild....
Eller vad säger ni om vår härliga DT-pappa:


Nu är det dags att sticka iväg på en ny härlig dag! Och tro inte att jag har fått någe vidare gjort i pysselväg... EN lo på hela dagen... Verkligen tur att jag släpade med mig allt som ni såg i förra inlägget... ha ha ha. Men så är det ju när man både "jobbar" samt springer runt å e social å snackar hela dagen. Och faktum är att jag även gick en jätterolig kurs för "webbosterHelene" där vi fick lära oss att jobba med alcoinks å det var verkligen jätteskoj! Idag ska jag gå en fotokors med  Åsa "Badanka"! Jippey!
Kram


Handarbetas scrapträff!

Tjoho!!!!!!!!
Om mindre än 12 timmar befinner jag mig på Fältöversten i Stockholm tillsammans med 100 andra galna scrappare! Ska bli så superduper roligt att träffa alla! Å förhoppninsgvis hinna pyssla lite åxå...
Packningen står redo innanför ytterdörren - en nätt liten väska som vanligt... Öhh...


Men till mitt försvar så måste jag faktiskt säga att jag har med mig en stooor fotoskrivare som tar massa plats! Det är bara lite som är pysselsaker! ;-)
Hoppas vi ses där!
Kram


Fruarna Liljas tävling

Jag känner att jag är inne i ett stim när det gäller tävlingar just nu! Det är ju så himlans kul med skisser å utmaningar!  Hos Fruarna Lilja pågår just nu en skisstävling med den här skissen:


Superhärlig men ganska svår skiss... Det var mycket som skulle in å jag e inte jättevan på att göra kort, men så här blev det tillslut:


Å när jag ändå gjorde det här kortet så gjorde jag ett till nästan likadant... Faktum är att det nästan alltid är lika bra att göra två kort, det är det första som kräver tanke men nästa är ju bara att köra på med! Grejjorna är ju liksom redan framme å tanken finns där! Kort nummer ett tar drygt två timmar att göra och kort nummer två tar drygt 30 minuter!! Men det visar jag en annan gång!
Kram


Mera halloween - i form av naglar!

Sonen fick bestämma färg igen - å valde orange! Han har förvånansvärt bra koll på att det är halloween snart å att orange är ett mycket bra val! ;-) Jag har alltså numera NEON orange naglar - med spindlar på!! Creepy....


Pretty cool ha!!!? Hi hi


Halloween tävling hos Mixen

Hittade en Halloween tävling hos Mixen som jag gjorde ett bidrag till:

Det är ett lager crackleaccent på fladdermössen men det är svårt att se här..


Höst & 103 415 unika läsare...

Här kommer bidraget till Scrapateljéns skisstävling - med hösttema!! ;-) Lite skojsigt tycker jag ju att det är att titta på layouten på Alma i det tidigare inlägget och så denna - det är samma skiss men de är ju vääääldans olika! Eller!? Joo, det är klart att man ser att det är samma skiss - men det ska man ju se! ;-)

Bilden är tagen för två veckor sedan när vi var ute på en höstpromenad runt Järvafältet - just här stannade vi å tittade på stora håriga kossor... ;-) Det var en bra skiss för jag blev av med lite papper från spillbitshögen!


"Nu är det" är stickers och "Höst" är utstansade Chandelair från QK.


Dessa fjärilar fick jag bland andra dekorationer i kitet jag köpte till Enköpingsträffen. De var vita från början men lite cracklepaint och chalk så blir det mer liv i dem!


Den här fjärilen köpte jag från 2peasinabucket (bland annat...) - och spetsen som anas kommer från min mormor. Jag älskar verkligen alla spetsar som min mormor gjort, dock så kommer det ju inte nya så det gäller att använda dem med omsorg...

.......

Här kommer lite snillen spekulerar tankar... Man får ju mycket tid att fundera över både det ena och det andra när man är hemma å e sjuk! Det som jag klurar på just nu är det här med blogg-världen. Det var ju blogg awards häromdagen och tydligen vann någon tjej som kallas "Foki" tre priser! Grattis Foki! (För jag tror nog att hon läser min blogg å då blir hon ju glad att jag grattat henne!!) Det som jag är så förundrad å faschinerad av är att hon har 103 415 unika läsare per dag! Per dag!! Wow liksom!! (Jag är alldeles överlycklig då jag har 50 unika läsare per dag!) Å vad bloggar hon om? Vardagen, mode, naglar (bra tjej den där Foki!!) och... ja det är väl det hon skriver om. Hon verkar vara en jättegullig 17 år gammal tjej men... 103 415 unika läsare per dag! Per dag! Helt otroligt! Det är väl just det faktum att jag inte är 17 år gammal som gör att jag inte förstår varför hon är så speciell... Undrar hur man gör ändå... För att få så många läsare!? Var marknadsför hon sig? Hmm.. Ja det är såna tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu - å jag sa väl att jag e sjuk!? Har feber...

Kram


Koll på tävlingar...

Nää det har jag visst inte... Jag gjorde ett bidrag till en tävling men insåg sen att jag inte läst alla förutsättningar... Det var en skiss att följa - och... temat var höst!! Jag som såg mitt tillfälle att scrappa denna underbara bild på min systerdotter Alma. Å hur jag än vrider å vänder på det så kan jag inte få det till höst... Fotot är dessutom taget på midsommardagen i år så... Nää, höst är det ju inte! Suck, det känns som jag gjort detta misstag förut.. jo, ja jag vet att jag gjort det... Men layouten blev ju fin ändå, tycker att jag lyckades plocka upp det rosa i Almas kläder och det gröna från trädet bakom riktigt bra! Nu får jag använda samma skiss till ett annat foto - ett höstigt sådant!! :-s

Visst är det en härlig bild på Alma!?

Oktoberskissen på SS

Nu har jag gjort ett bidrag till oktoberskissen på Svenskscrapbooking! Fotona är från vår resa till Rom, tänk att det bara är drygt en vecka sedan vi var där... Då var det 29 grader å sol, nu är det regn å kallt... Tur att vi tog drygt 800 bilder så vi har lite att titta på - och att scrappa!! Hi hi.




Blommorna är sprayade med glimmermist, ett sigill bakom med crackle accent, en embossad swirl och så en TH-charm med floss i - det är detaljerna som gör helheten!! ;-)


Rubriken är utstansad från mitt nya qk alfabete; chandelier - å så har jag lagt på ett lager embossingpulver, rubriken är fastsatt på chalkad wellpapp och under har jag målat med cracklepaint!

Bortsett från att både jag å sonen har haft feber lördag-söndag så har det varit en bra helg! Härligt med måndag igen... Kram


Beställningskort med hund

Jag fick en beställning på ett kort där beställaren ville ha med ett foto på en hund. Jag fick en fil med ett foto på hunden, beskar fotot lite å sen skrev jag ut det på min lila fotoskrivare hemma! Beställaren ville att färgerna skulle vara varma, å ärligt talat var jag tvungen att googla för å kolla vilka färger som räknas som varma... hi hi. Grönt är väl kanske inte en jättevarm färg men eftersom det var gräs med på fotot ville jag plocka upp lite grönt. Hoppas det brun-gula väger in å beställaren blir nöjd!

Spetsen kommer från min mormor - jag älskar den!! :-)

En svår svår svåååår skiss!!

På enköpingsträffen var det en utmaning som innebar att man skulle göra en lo efter en skiss som var attans svår! Dessvärre har jag den inte kvar då vi fick ut dem i pappersform, men det var fler än jag som ojjade sig! Den var himlans styrd, där det stod rivna kanter var man tvungen att ha rivna kanter, det skulle vara dold journaling, där det stod stämplat skulle det vara stämplat osv. Jag kämpade lääänge med denna, men eftersom jag hade gett mig attans på att vara med i alla tävlingar så var det bara till att kämpa, så till slut blev jag klar. E inte särsklit nöjd mer resultatet, men det blev ju en lo iaf.... Och kortet på Erik är ju fantastiskt fint!! :-)









Bloggcandy både här å där...

Inte för att jag vann något av de senaste jag var med i, men... Om man inte deltar kan man ju inte vinna! ;-) Alltså är jag med i några till nu så hoppas hoppas:

Här kommer den första,
papper & sånt:


Nummer 2, motivet: candyoct2009

Och nummer 3, Twinkles Glow with stamps:

Å så den fjärde å sista för den här gången, KreativeKikki har ett härligt bloggcancy:

Sådär ja, nu håller jag tummarna! :-)

Spillbitskort

Idag tänkte jag visa två kort som jag gjort av spillbitar. Ja jag antar att ni liksom jag sparar alla små spillbitar eftersom "de kan vara bra att ha"..... Och det är just det de är!! Bra att ha alltså! Till denna variant av kort går det åt en hel del spillbitar - så fortsätt spara!! :-)
Här har jag använt mig av en del från just denna lilla (hmm, stora!?) hög å gjort två stycken snabba grattis kort!

Till det första kortet har jag använt orange cardstock å sedan smackat på med nio stycken rutor från olika spillbitar, jag chalkar dem lite runt om för att de ska smälta ihop lite:

Bokstäverna är stickers från K&Company och så har jag duttat med pearlmaker runt hela kortet. Två bitar band å så har jag såklart satt dit lite blommor för att piffa till det!En stor gardenia i hörnan och två små mindre rosor bredvid, under gardenian sitter det lite snaps från Tim Holtz.
.......
Till det andra kortet hade jag grön cardstock som bas men har använt mig av samma layout: nio stycken små rutor av spillbitar och så pearlmaker runt om! Sätt gärna bitarna lite snett å vint och sätt pearlmakern lite snett åzå så blir kortet mer "levande".
Istället för band har jag använt mig av en bit "just the edge" som jag sprayat med Glimmer mist. Jo jag vet att jag tjatat om Glimmer mist förut men det är ju såååå användbart!! Tänk att du kan ta vilken färg du vill på papper, blomma eller vad det nu är - å sen sprayar du bara om det till den färgen du vill ha!! Kanoooon liksom!! :-) Bokstäverna är även här stickers från K&Company - supersmidiga å läckra! Här satte jag dem lite snett istället för rakt, man måste ju variera sig! En grön gardenia här, två prima blommor å så lite bling! :-)
Material:
Spillbitar från diverse papper
Cardstock
orange (bazzil bling - spoiled brat), grön (bazzil bling - envy)
Pearlmaker
Gardenior
Rosor
Glimmer mist
Just the edge
Tim Holtz snaps
Bokstäver från K&Company
.......

Hoppas ni fick lite inspiration till att rensa lite i spillbits-högen!
Kram

Mitt i prick

Här kommer en layout som jag åxå gjorde på Enköpingsträffen, och fick ett litet fjärdepris i form av en scrapskylt att sätta i bilen! :-)

Far å son skjuter pilbåge ute på landet. Tittar man på den sista bilden med grabbarna så ser man dels att strängen på bågen faktiskt darrar å att Erik kniper ihop ögonen av koncentration - en riktig actionbild!! :-)


Tusen tack till Sophia som jag fick den läckra svarta blomman av! :-) Den passade ju perfekt!

...

Om lite drygt ett dygn sitter jag å maken på ett plan på väg till Rom!! Ska bli sååå underbart! Bara han och jag i fyra dagar - tänk, man kanske faktiskt kommer kunna säga en hel mening utan att bli avbruten!?!? Ha ha ha.

Ha det bäst så länge!
Kram

Skissutmaning på Scrappiz

För en gångs skull är jag ute i tid! Detta är ett bidrag till oktoberskissen på Scrappiz.


Fotot är från förra helgen, jag framkallade det i sepia för jag tycker det blir sååå snyggt! :-) Jag har stämplat med mina nya stämplar från 7gypsies runt fotots ena sida.


Erik valde rubriken själv å då blev det just Erik... Bokstäverna är rubons och ramen är i skinn med skruvbrads i!


Fjärlien satt på en flaska champagne vi fick av Marie på vår bröllopsfest. En scrappare sparar på allt som kan vara bra att ha... Ha ha ha.


Blommor å dekorationer i mängder. Det är tygblommor, metallblommor, floss, knappar, plastdekorationer, biljett, kedja å så har jag gått loss med min Tim Holtz hammar epå den stora braden! :-)

Nu ska jag ge mig på Svenskscrapbookings oktoberskiss åzå å se om jag klarar av den!
Kram

Bloggcandy hos fruarna Lilja!

Två av mina favorit inspiratörer har blogcandy, nämligen Anna å Milo Lilja! Klart man vill vara med å slåss om alla godsaker som de lottar ut!! :-)

Massa kort

Här kommer en liten kortkavalkad:

Ett beställningskort till en kollega som skulle ge det till sin syster som fyllde 40.


Hon gillar motorcyklar å tro det eller ej men jag hade ingenting med motorcyklar! Inga papper, inga stämplar, inga dekorationer.... Men som tur var så hittade jag dessa coola motorcykel-charms hos Mians så dem köpte jag:


Jag embossade på oh-papper, blev knögligt å lite häftigt, sen satte jag oh-pappret på wellpapp som jag målat med cracklepaint:


Nästa kort var till min svåger när han fyllde år:


Å det här kortet fick min duktiga kollega som sprang Lidingöloppet:


Å så var det mamma som fick ett namnsdagskort när det var Sigrid för ett tag sen:






Lite svårt att se kanske men det är en annorlunda vikning liksom.... 
Hittade den i
Allt om scraps söndagsbilaga, en vikning som Maria Ammar gjorde! Jättefin men ganska pillig!

Nu när jag tittar på alla fyra korten så här på en gång så kan jag väl se vad min kära man menar med att han sett det förut... Det är väl egentligen bara det sista kortet som skiljer sig från mängden lite... De tre översta är ju faktiskt ganska lika, en blomma till vänster, ett band rakt över, en swirl eller så, å lite bling... Ha ha ha. Ja ja, det är ju olika färger å så iaf... ;-)

Det var alles för denna gången! Kram