Coola Killar

Här e mitt bidrag till månadens skissutmaning på Svensk scrapbooking:Flera olika sorters blommor med knappar på, å så en cool charm i form av en skelett-hand... Huuu....

DT-pärm för Handarbeta

Den här gången tänkte jag visa en pärm som jag piffat till, en pärm som jag numer har mina layouter som jag gjort i uppdrag för Handarbeta! Jag var i butiken och valde papper till projektet och Fia bara gapade... Huuur skulle jag få ihop ngt av alla dessa starka färger och mönster såg hon ut å tänka! (Även Ylwa & Sophia skakade lite på huvudet åt mig, hi hi)
Men jag gillar verkligen både färgerna å mönstrena å tycker att resultatet blev kanon - jag blir alldeles glad av att titta på pärmen!! :-)
Kronan är en chipboard som jag först målat med cracklepaint, därefter lagt ett lager 3D-lack, sedan har jag chalkat sidorna och till sist har jag lagt ett lager glimmermist över hela härligheten!
Fjärilen är en vacker nyhet i butiken - dock så har ju jag såklart förändrat färgen.. Hi hi. Den är vit från början men jag tyckte att det passade bättre med grön just till detta projekt så därför fick den sig en omgång med glimmermist flaskan... Ovanligt va!?
Material:
Papper från Bo Bunny som e lika snygga på framsidan som baksidan!
Luau samt Lime
Cardstock grön - Bazil bling Envy
Gröna blommor - blossoms
Gular blommor - Prima Mini gypso
Cracklepaint - Frayed burlap
Fjäril
Glimmer mist
Pilen är die cuts från Scenic route Arrows - Sonoma
Bokstäver - de stora är thickers "umbrella cricket" och de små är Sizzix "Skittle Dee Do"
.
Ha en fantastisk vecka - tänk att det snart är oktober och alltså närmar sig Handarbetas super-duper träff den 24-25 oktober med stormsteg!!! :-)
Glömt inte heller att fortsätta skicka in bidrag till min "rock-utmaning" - ni har till och med onsdag på er att skicka in era rockiga alster! :-)
Massa kramar

Kreativ fredag

Det har blivit en del skapande på sistone! :-) Igår kväll gick mannen å la sig strax efter nio å jag satt uppe i tre timmar till å scrappade i lugn å ro! Jag gjorde klart mitt dt-alster för Handarbeta som jag ska blogga på måndag och sedan blev det faktiskt två layouter till!

Miss Goldie har en skisstävling på hobbyhuset där man ska skapa efter denna underbara skiss:
Hobbyhuset skiss sept

Den var jag ju tvungen att haka på å så här blev min tolkning:


Jag har använt mina nya blommor från Inkido som jag vann på Enköpingsträffen förra helgen, å sen har jag hänt på en liten charm i form av en ängel:


Jag köpte en jättecool stämpel som liksom blir mest prickar å streck som jag satt som en ram bakom fotot och embossat med utee - svårt att fota men det blev jätteläckert!


....

Den andra layouten var lite jobbig - men ändå ett minne jag ville bevara. Det är kort från när vi var i mormos lägenhet och städade iordning efter begravningen. En mycket jobbig dag men vi hade också en del roliga stunder, som när vi provade mormors kläder, glasögon, mössor mm....


Lite av materialet jag använt; spets från mormor, band, puncinella, en metallram, en stor brad och ett fint kors som jag trätt ett sidenband genom:

....
Idag är det Scarpträff hos Scrapparazzi - å jag ska inte vara med!! :-(
Känns jättekonstig å tråkigt då jag brukar vara på alla Zornitsas träffar men jag har hårda restriktioner från min man; bara en träff i månaden... Och eftersom jag var bortrest förra helgen på Enköpingsträffen så får jag snällt stanna hemma denna gången! ;-)
Men jag tänkte faktiskt ta med man å son å svänga förbi träffen för å visa dem hur det ser ut när vi sitter å skapar å har trevligt!
....
Ha en trevlig helg! Massa kramar


Mina grabbar

Denna lo var den första jag gjorde på Enköpingsträffen. Den är gjord efter en skiss och efter papper som fanns i kitet som man köpte. Jag har inte skrivit ngn journaling än men det kommer kanske... Jag tycker denna bild på mina prinsar är så underbar!

100 års kort

Liite läskigt beställningskort... Det är min pappa som ska på 100 års fest (59+41 eller hur det nu var...), men det läskiga är att kvinnan som fyller den ena siffran själv gör kort!!! Uj, uj - extra press alltså.... Ska bli väldans spännande å höra om pappa fick några kommentarer på kortet! ;-)

Färgåtergivningen... Hmm... Ser ju orange ut i scannern men det är rött!! Fotat med nya kameran:

Mycke jobb nedlagt på detta kort; gumman & gubben (som jag fick av MHV!!) har jag först målat med cracklepaint, sen med 3D-lack å till sist sprayat med glimmer mist - många långa torktider!! Grattis stämplat å embossad, swirl utstansad å sprayad med glimmer mist, en Tim Holtz mask synes bakom gubben å gumman och sen är det då blommor, bling å band! Alla kanter är så klart edgade å chalkade åxå! :-)

Scrapträff med vinst!

Har haft en fantastisk helg med Scrapträff á la Enköpingspyssel! Kanonskoj! Vi började 08.00 i lördags å höll på till 13.00 idag! Pust! Många sov på golvet i scrapsalen men jag fick sova hos Ylwa - tack så mycket! :-) Massa utmaningar å tävlingar var det - å jag hade faktiskt ett himlans tur för en gångs skull! De sålde lotter där man kunde vinna en BIA - en rosa med tillhörande rosa väska... Överskottet gick till rosa bandets insamling till bröstcancerfonden å jag tror det blev över 800:-! Kanon! Gissa om jag höll på att trilla av stolen när ett av mina två lottnummer ropades upp som vinnare! Tjoho liksom, attans vad superglad jag blev!! Titta:


(Undrar om man kan spaya den svart, ha ha ha)

En av utmaningarna som var innebar att man skulle använda sig av ett rååååsa kit från panduro men massa gulliga, romantiska dekorationer - å temat var just romantik..... Hmm... Ingen typisk Maiden tävling direkt, hi hi. Men... jag fick faktiskt en snilleblixt! Jag gjorde en riktigt rosa, gullig layout med ett foto på MIG! Å sen täckte jag över fotot å sprayade allt svart!!! :-)
 
 
På de små bilderna ser man (om man klickar på dem så de blir större...) hur mycket svart det är på all chipboard....

Och vet ni vad!? Tro det eller ej men jag kom faktiskt på delad 3:e plats med denna lo! Hoppas att de som röstade på mig såg ironin å inte röstade på mig för de tyckte synd om mig som tror jag är så snygg... hi hi hi. Priset var en påse med papper, stämplar och blommor från Inkido:


Jag fick faktiskt ett fjärde pris i en annan tävling åxå, men det får jag visa en annan dag för nu e det läggdags! Det blir ju inte direkt mycket sömn under en sån här helg - och imorgon ska jag upp 04:30 å åka till gymmet! :-)
Kram

Tävling á la Maiden hos Handarbeta

Tävlingsdax!!

Varannan söndag kommer vi hädanefter ha tävlingar i handarbeta bloggen!
Först ut att utmana er blev jag... Å gissa vad jag vill att ni ska göra... Jepp! Hårdrockslayouter/kort vill jag se!!!!! Det är förmodligen inte någon som missat att jag e en liten (stor...) hårdrocksbrud å inte e så mycket för det rosa, gulliga å blommiga... Därför tänkte jag nu utmana er å se era tolkningar när ni tänker HÅRDROCK!!! :-)

Lite inspirationspapper från butiken:Jag använde det underbara döskallepappret från My Minds Eye till att göra den här presentasken som jag visat tidigare:Ett annat papper med lite döskallar å mer färgglad bakgrund är detta från Bo Bunny: Döskallar går alltid hem hos mig... Här har jag målat med cracklepaint!Dessa papper känns rockiga tycker jag i alla fall! Har använt den till en BOM layot en gång!

 

Ja det finns ju så mycket mera att inspireras av, men jag ska väl inte göra allt jobb åt er!! ;-)
Såå... vad väntar ni på!? Skapa hårdrock!!!!!

Ni har till onsdagen den 30 september på er att skicka in bidragen till oss på adressen kaerran(snabela)hotmail.com. Söndagen den 4 oktober publicerar vi vinnaren som röstas fram av oss i designteamet!!


Och priset... Mmm... Ett kit med blandat scrapgodis!! Yeahaa!!

Massa kramar från

Maiden


Rockar fett!

Jag har ju shoppat lite på sistone... Det har kommit så mycket fint hem i brevlådan... :-) Men man måste ju använda det åzå! Så här kommer en lo med lite nytt, fotot är taget i våras med mobiltelefonen å blev väl sådär men jag tycker han ser så grym ut:

Pappret e gammalt men döskallar går ju av någon anledning alltid åt här hemma.... Men blinget längst med fotot är nytt, filtbården är nytt å så stämplarna..... Både journaling stämpeln och "Rock n roll" stämpeln! Me like a lot! Svårt att se kanske på bilden men det sitter små smyckes delar på två ställen på filtbården åxå - de är åxå nya! :-)


Jag har använt mig av ett litet tips från Sophia/Kurrebo: dra ett tunt streck med svart penna runt fotot så blir det som en fotomatta! Kanon! :-)

 
Å så lite extra döskallar såklart! :-) Den svarta är en grungeboard som jag målat med cracklepaint!

Imorgon bitti bär det av till Enköping på scrapträff! 06.30 måste jag åka hemmifrån... Huja! Hur knäpp e man liksom!? ;-) Sen blir det scrapfest ända till 13.00 på söndag! Weeeha!!
Ha en trevlig helg - det ska jag!
Kram

Närbild

Det har blivit mycke kort på sista tiden!
Men här hittade jag en LO som jag gjorde på senaste scrapträffen, det var en utmaning där man skulle scrappa endast i rosa å brunt:

När Sophie får välja!

Idag var det dags för naglarna igen - å idag fick min "nagel-brud" välja helt själv! Hon känner mig rätt väl nu å jag tycker valet blev bra:

Svårt att fota, färgen är verkligen mörkröd å så är det "sparkle" över å sen stjärnor på ringfinger å tumnagel! Å maken är såå nöjd med att de är så korta...

Mera beställningskort

Här går det undan! En kollega ville ha ett kort till en manlig bekant, inge kärlek utan bara vänskap... Typ "faan vad du är bra"... Ja vad gör man, två kort så klart! Så hon hade att välja på! Och det var tur det för hon valde inte det jag trodde hon skulle välja!
Detta bekräftar bara min osäkerhet när det gäller att göra kort - jag måste alltid göra TVÅ kort minst så beställaren kan välja själv - vilket tror ni hon valde? Vilket skulle du välja?

Här kommer svaret.... Hon valde det gröna, enklare kortet.... :-) Jag trodde absolut hon skulle välja det blå mera genomarbetade kortet, men icke! Det bekräftar bara bara min teori om att jag måste göra flera kort! Ha ha

Kram

Livet är gott när...

Då har min kära DT-mamma bestämt oss för att ge oss varsin utmaning igen... Å en utmaning ska ju vara, en utmaning... Så här löd min:
.
Kerstin - Ett kort med tema: Livet är gott när.... ska innehålla MÅNGA blommor som du INTE har sprayat om!! vill gärna att du använder cracklepaint och ev. overlay och alco incs. Kerstin - vill också att du använder MMEs nya
.
Jo jag tackar ja! Men det var faktiskt riktigt roligt! Färgerna var ju inte vad jag själv brukar använda men det är verkligen roligt att testa annorlunda saker! Jag tycker nog att jag har lyckats väldans bra med att få med allt som Fia ville, först kändes det omöjligt att få med allt som hon räknade upp men... Det är väl bara det där med många blommor... Men faktum är ju att det är många blommor på pappret och det är massa blommor på overlayen så summa kardemumma är ju: Många blommor! :-)
Så här blev mitt kort:
Jag har använt både framsida å baksida på det mönstrade pappret och använt min nya Dolly Lace punch! Kärlek!!! Rubriken är rubons som jag satt på cardstock och under cardstocken har jag målat med cracklepaint. Lite blommor i hörnet - icke ommålade!!
Overlayen har jag målat med alcoinks och använt tre olika nyanser av grönt och en gul/brun till själva rosorna. Himlans enkelt och roligt att måla med dessa färger - som dock fastnar ganska ordentligt om man skulle råka måla på något som inte ska målas... Hmm..

Material:
Blompapper MME - shabby shic
Cardstock - Hazel
Overlay - Prima paintables
Martha Stewart punch Doily lace
Cracklepaint - Dried Marigold
Alcoinks
Rubons alfabet
Blommor - gardenia persika och prima gott flowers

Det var allt för mig för denna gången, och vad säger ni - tycker ni att jag har lyckats med min utmaning??
Massa kramar,
Maiden

Kräftskiva

Jag å sonen ska iväg på kräftskiva om en liten stund så jag gjorde ett kort till värdparet igår:


Jag satt å lekte igår kväll med massa olika tekniker. Jag hade en mask från Tim Holtz som jag stämplade med distress inks över, sen lade jag ett lager 3D-lack över det och hällde sen på utee och embossade med fönen - blev ganska häftigt faktiskt:På blomman har jag lagt ett lager crackle accent å sen satt på en kräfta. Bradsen har jag bankat på med Tim Holtz hammaren och hörnen har jag embossat svarta! Nu e jag redo för party!!!!! :-)

Ett beställningskort - eller tre!?

Tro det eller ej men jag har sålt mina första kort! På jobbet har de undrat vad "det där scrapbooking" e för någonting så idag tog jag med mig lite kort för att visa. På fem minuter hade jag sålt två kort å fått beställning på två! Å så skojsigt!! :-)

Dock så har jag lite dåligt självförtroende när det gäller att skapa till andra så ett beställningskort blev tre... Ja alltså, min chef ville ha ett kort till hennes dotter som ska ta körkort vilken dag som helst - men jag gjorde tre olika så får hon välja vilket hon vill köpa! Ja det var ju chefen så man vill ju att hon ska bli nöjd liksom! Hi hi.

Det första jag gjorde:

Min nya Martha Stewart punch!! Jippey! Bankade även lite på de lila bradsen med min nya Tim Holtz Hammare! Stämpeln (bilen) är en foamstamp som jag embossat, blomman är en prima å alfabetet är Chemistry!

Variant två:

Här blev det en die från cuttlekids - bilarna. Alfabetet heter chocolate å sen blev det lite blommor med bling i.

Å så det sista:

Här använde jag ingen bil alls utan körde ett lite mer gammeldags/vintage stuk. Cracklepaint på wellpapp, en embossad inkidostämpel, organza band och fina blommor!

Ska bli spännande att se vilket hon väljer, om hon nu vill ha något....


Äggjakt

Denna LO gjorde jag på scrapträffen hos Zornitsa å var ett bidrag till CC:n på Scraplyckan. Det var en skiss man skulle följa och... Ibland läser man (jag!) inte ordentligt i förutsättningarna! När jag var nästan klar så såg jag att man skulle ha med något ROSA, något BLING och lite SPETS... Hmm... hur får man in det i en röd/gul/orange layout liksom! Ha ha. Men tittar ni noga så ser ni att jag lyckats; det är tre små rosa brads på det rutiga pappret, det är tre som bling-bling stenar längst ner till vänster och spetsen syns ju tydligt!!


 
Rubriken är utskuren med Susannes slice - tusen tack till dig å till Adine som skar ut dem!! :-) Jag lade ett lager 3D-lack på både bokstäverna å jacksen å det blidde riktigt bra!

Fotona är från i påskas då kusinerna letade godisägg - och som synes med lyckat resultat!!

Muffinskort...


Muffinsbilden kommer från ett jättefint papper med lite olika gammeldags motiv i tjockare kvalité, minns inte vad det hette bara.... Grattis stämpeln är en av mina nya inkidostämplar! Visst är den fantastiskt fin!! Jag har embossat den med Tim Holtz pulver som e lite ruffigt. :-) Vellumpapper, blomma, blad, band, knapp - å så pearlmaker såklart - me lööööööve!! :-) Detta kort fick svärfar när han fyllde år!

Kärlek

Äntligen!!
Jag har köpt en systemkamera!!!!!! Tjoho!!!!!! Det blidde efter mycket funderande å klämmande en Nikon D3000 Black + 18-105mm VR Lens!!! Den släpptes förra fredagen å e uppföljaren till Nikons bästsäljare D60 så det blir säkert jättebra... 

Jag köpte även ett filter å en väska - å så minneskort såklart, annars är det svårt att få några bilder... Har inte tid att skriva mer nu - har en ny leksak att utforska!!! :-)


Embossad ölburk å raklödder...

Jag har lekt hej-friskt här hemma! Jag fick en lite annorlunda bok i julklapp med en del spännande idéer och äntligen har jag fått tummen ur å provat! (Tack igen mamma!) Det första jag gjorde var att göra egna mönster på papper med hjälp av raklödder! Jepp, raklödder!! :-) Jag tog ett bakplåtspapper å så öste jag ut en riklig mängd raklödder, därefter droppade jag i tre olika nyanser av gröna alcoinks. Sedan tog jag en blompinne å rörde runt lite lagom och sedan lade jag på ett vitt pappersark, tryckte till ordentligt så att det kom skum/färg över hela pappret. (Jag tog de där papprena som brukar medfölja när man köper album!) Sedan är det bara till att skrapa bort allt skum å vips har man ett eget deisgnat papper!!
.
Teknik 2 jag använt till korten jag sedan gjorde är embossing - men inte vilken embossing som helst utan jag embossade en ölburk! Jag klippte itu en väl rengjord ölburk å sen lade jag en bit i en cuttlebug embossingfolder och vevade på - kanonfint resultat!! Antingen kan man ha dem som de är eller så målar man - jag gjorde det sistnämnda å använde då alcoinks igen!
.
Så här blev det två första korten:
.

Till nästa kort utvecklade jag tekniken lite och lade på ett lager Utee (kraftigare embossingpulver typ) och värmde med embossingpistolen. Visst ser det läckert ut, nästan som daggdroppar på blommorna:
 Här är alla fyra färdiga kort som jag gjorde, det blev totalt 4 ark (12x12) mönsterpapper så jag har å leka med ett tag till! Sen är det ju bara att dekorera korten på valfritt sätt, jag har använt mig av band, ros, pins, pearlmakers, bling och spets. Alfabetet är min favorit just nu; Sobbery Kiss!

 Material:

Embossingfolder Floral Screens
Alcoinks - Pesto - Lettuce - Butterschotch
Alfabetet Slobbery Kiss från Sizzix
Grön ros
Pearlmaker - pastell grön
Rhinestones grön

Hoppas att ni blev sugna på att prova själva , det var verkligen jätteroligt - och enkelt! Att det sen luktar man i hela huset av allt raklödder jag kladdat runt med är ju bara en bonus! ;-)


Samma men ändå inte...

Här kommer nästan samma bild som i förra inlägget... Eller det är från samma tillfälle iaf! Min galenpanna med duschmössan på. Just här vet jag inte om den gör så mycket nytta dock!? ;-)


  
Lite detaljbilder på saker jag använt... (Klicka för att se dem större!) Bling, ticket, band, texten är rubon och stämpeln som jag embossat med två olika färger kommer från Prima!

LO:n gjorde jag på träffen hos Zorntisa i lördags å är ett bidrga till CC:n på Scraplyckan som var i helgen. På fredag ska alla vinnar koras så håll tummarna! I varje utmaning är det en vinnare som DT röstar fram å en som lottas så man har ju chansen iaf! :-)

Kram

Jag kan ju inte bara...

Nää, jag kan faktiskt inte bara... På Eriks dagis har de tema "Vatten" under hösten. Barnen skall därför ha med sig ett foto där de gör ngt som har med vatten å göra å så ska de berätta för de andra barnen om vad de gör... Inte kan jag bara skicka med ett foto sisådär liksom bara, bara...

En enkel snabb-scrappad bild får han med sig:

Jag - prestationsångest? Nääääää.....