Ebbe

Igår träffade vi min syster lilla son - Ebbe! Det var en mäkta stolt storesyster som visade upp honom kan jag lova! Kika in i min systers blogg för bilder på dem!
Vi lämnade över lite presenter å så hade jag gjort ett kort såklart:

Färgåtergivningen blev sådär... Det gröna är mycket starkare grönt i verkligheten...


Nu ska jag packa ihop för å åka iväg på scrapträff hos Zornitsa! Tjoho!
Ha en trevlig helg!
Kram


Vinnare

Kolla, kolla liksom, jag blev vinnaren i Little Yellow House utmaning!
Så himlans skojsigt! :-)

Grattis till mig! :-)
Kram


Polis i pension

Jag fick (för ganska länge sen, men av någon anledning gör jag oftast beställningskorten i sista sekund...) en beställning på ett kort. Det skulle vara till en polis som skulle gå i pension, men problemet var att mannen i fråga tydligen inte alls ville gå i pension... Alltså kunde jag ju inte skriva "hurra", "grattis" eller "äntligen" som man kanske annars skulle göra. Efter mycket klurande bestämde jag mig för att skippa text helt! Jag överlåter det helt enkelt till givaren att innuti skriva vad hon vill - fegt va!?


Annars tycker jag att jag fick till kortet riktigt bra - pinuppan kommer från en kalender å hon ser väl lite "polisig" ut...? Å nyckeln tyckte jag var lite symbolisk för att släppa någon fri...




Lite stickles på blomman som jag byggt upp med totalt fyra olika blommor.

Det var det för idag!
Kram


Välkommen Ebbe!

Jag har blivit moster igen!
Måste säga att jag har världens coolaste syster!
Hon hade haft värkar i ca ett dygn men med allt mellan 15-60 minuters mellanrum... Men sen smällde det till! Klockan 18:00 parkerade de bilen utanför BB och klockan 18:56 är Ebbe född!
Hon kommer säkert att uppdatera
sin blogg snart så man får se en bild på underverket!
Grattis hela familjen!
Kram


Mina första BIA-alster

Äntligen kan jag visa mina julklappar jag gjorde med min BIA. Jag gjorde fem stycken postitnotböcker men hade bara fotat fyra! Nu har vi varit å hälsat på hos Eriks farfar å fotat även den, så nu kan jag visa dem:

Mormors målade jag med crackle paint rock candy!

Till morfar använde jag den då nyinförskaffade Martha Stewart punchen som stansar löv.

Mosters har bla en knapp som jag målat på undersidan av...

Farmor fick 3D-lack på bokstäverna.

Farfar fick en stor blomma med knapp i mitten!


Insidorna ser ungefär likadana ut. Jag beställe postitblock från Vistaprint med Erik på och på andra sidan har jag embossat en liten text!

Hoppas det var uppskattade presenter - det tog sin lilla tid att göra dem! Men jag gillar min BIA å kommer definitivt göra flera projekt med den!

Kram


En award!

Jag har fått en gullig och rolig award av min knäppa, coola dt-kollega Malin/majamelon!
Tack så mycket! :-)

Med utmärkelsen följer att jag ska:
* kopiera awarden till min blogg
* länka till personen som gett mig awarden
* berätta sju intressanta fakta om mig själv
* Välj sju andra bloggar att ge awarden till
* länka till deras bloggar
* lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award.


Så nu följer 7 intressanta/konstig fakta om mig:

1. Jag klarar inte av öppna dörrar/skåp/lådor...
2. Mina cd-skivor står i bokstavsordning och när man öppnar dem måste texten på skivan ligga rakt!
3. Jag blir irriterad om någon tagit "min" plats vid lunchbordet på jobbet...
4. Jag kan inte lägga nycklar på bordet.
5. Blir galen om någon smakar på min mat innan jag själv smakat!
6. Får betala min son för att få pilla ut hans snorkråkor.... 
7. Jag kan inte baka, laga mat eller gräva i jord om jag inte får tvätta händerna med en minuts mellanrum...gillar inte känslan av att dom känns kladdiga/smutsiga. Rensa kyckling ska vi inte prata om!! Huuu! Men att distressa och kladda med pyssel går hur bra som helst!

Hmm.. visst låter jag trevlig och normal... Nu har jag nog avslöjat för mycket om mig!! hi hi.
Jag ger denna award vidare till:

YooRee - för att det finns så mycket galet kreativt att titta på i hennes blogg!
Maja/Eyovine - för att hon är så flitig å uppdaterar med nya fantastiska alster jämt!
Cath - denna gulliga tjej gör de finaste korten!
Jennie - jag älskar att läsa denna ironiska/underfundiga och tänkvärda blogg.
Milo - en fantastisk kortmakerska men även en fantastisk människa!
Sara skapar, fotar, skriver så det berör!
Maria min underbara systers tokroliga liv.

Massa kramar

Bröllopsdagsfirande

Ja det var ju som sagt bröllopsdag i torsdags, men vi firade det lite mer idag! Vi åt färsk hummer, färska räkor å äkta löjrom! Mumsfillibabba! :-) Jag hade gjort ett kort till min make som jag lagt bredvid hans tallrik - men som han inte såg... När han satt sig till bords så lade han handen på kortet å liksom tryckte det mot bordet... Han trodde det var en servett!!! Ha ha ha. Inte är det väl så likt en servett?

Innuti låg det ett presentkort å själv fick jag minsann åxå en present: ett halsband! Att det sen var jag själv som surfat runt å hittat ett jag ville ha, klickat i allt man skulle å lämnat betalningsuppgifterna till honom att fylla i är en annan sak.. Har man varit tillsamman i 11 år så vet man vad man ska göra för att få det man vill ha! :-)
Vi bestämde iaf att vi ska vara gifta ett år till!
Kram


True love

Jag fortsätter på det lite romantiska temat! Det var ju fler papper i kitet från "Little yellow house" så jag gjorde en lo till med dem. Månadens utmaning heter en blogg som drivs av min dt-kollega Camilla och två vänner till henne, Carina och Cornelia. Utmaningen denna gången var att man skulle följa en skiss och dessutom ha med någonting som man klippt ut för hand. Jag vred på skissen,  å det utklippta är fågeln som är stämplad på ohplast å färglagd med alcoink. Bilden på mina prinsar är tagen prexis innan vi skulle iväg till min mormors begravning i dec -08.


Egentligen så gillar jag nog inte att skriva rubriken på engelska, men eftersom det ena pappret innehåller små texter på engelska å "true love" finns där så plockade jag upp de orden till rubriken.


Ett litet hullerombuller av blommor, pärlor, hattnål å hjärta. Tänk vad man hittar i sina gömmor, hi hi. Slänger även in ett litet fot taget från sidan så 3D effekten syns:



Har lite papper kvar från kitet så kanske blir det något kort åxå... Det är ju snart alla hjärtans dag!

Kram


Romantik

Idag firar jag å min kära make 2-årig bröllopsdag! (Å 11 år totalt...)
Denna LO gjorde jag å texten är riktad till honom, han kan nog inte ens stava till romantik! ;-)
Allt material utom de två gröna blommorna från Prima är från januaris månadskit från "little yellow house" och de hade även en skisstävling där man skulle använda sig av kitet å skapa efter skissen, så... Det är just vad jag gjort:



Lövet som följde med kitet var så läckert! Å på det satte det tre "kulor" i olika färger, en är röd men det syns inte på fotot... Fem knappar var det med å jag slängde på allesammans!

Det medföljde en karta med clearstamp med valentine tema, denna embossade jag med TH lite grövre embossingpulver, ser lite gammeldags ut!


Kortet på mig är från "The Studio-tillfället". Vi hade ombyte med oss så det blev inte bara rockiga bilder... Här ser jag väl riktigt gullig ut, ha ha ha. Jag gillar iaf blusen skarpt, den har jag fått av mamma! :-) Tack!

Å som sagt - texten är till min kära make: "Alla kvinnor vill uppleva lite romantik. Även jag!"
Vi får väl se...
Kram


30 årig kusin

Imorgon fyller en av mina kusiner år - men redan i lördags var det överraskningsfest för honom. Som blev såå lyckad - han anade ingenting! Naturligtvis hade jag gjort ett litet kort till honom och så här blev det:

Stämpeln heter "Tuffa Killen" å är en Tingtura stämpel (tack lillnettan!). Jag har köpt den hos Creativica och den är relativt ny, iaf första gången jag använder den! Har färglagt med promarkers. Under är det två spellbinders å swirlen är en prima stämpel. Runt hela kortet har jag stämplat med bårdstämplar å blommorna är från prima. Har duttat lite pearlmaker runt kanterna på en av spellbinders ramarna åxå.

Kram


Vem behöver en proffsfotograf?

Jag å min kära syster var hos "The Studio" i maj å blev fotade av en "riktig proffsfotograf"... Vi hade jätteskoj å visst blev många bilder bra - men det var ju attans dyrt åxå! Min syster hade med sig sin systemkamera å när vi var ute å åt så tog vi själva lite bilder på oss. Därav denna layout, detta kortet har min syster tagit - å det blev ju minst lika bra! Å kostade väl ca en sisådär 1000% mindre... Nåja, vi hade ju skoj åxå! :-) Rubriken lyder: Vem behöver en proffsfotograf - och texten under: När man har en syster som tar minst lika bra bilder...
Här har jag använt egentillverkade blommor som jag gjort med hjälp av två olika storlekar av retropunchar, kika gärna in här för närmare beskrivning! Swirlen som anas bakom har jag målat med vit cracklepaint, chalkat längs kanterna och sedan duttat på stickles.


Under kortet har jag stämplat med en mönsterstämpel och sedan embossat med svart embossingpulver. Det röda hjärtat har jag målat med cracklepaint - aged mahogny.


Rubrikens bokstäver liksom stjärnan blev även de målade med cracklepaint, stjärnan har jag sedan haft lite vit stämpeldynefärg på - jag tycker att det passar bra ihop med det mönstrade pappret!

***
Material:
Papper Creative Imaginations - Passing Notes (fram och baksida)
Bazzill Classic - White
Cracklepaint - aged mahogny, picked fence och black soot
Retropunch large och medium
Svart embossingpulver
Stickles
***
Det var alles från mig denna gången, tror nog att det är en typisk Maiden... ;-)
Hoppas ni blev sugna på att kladda lite!
Glöm inte heller månadstävlingen inne hos Handarbeta!
***
Massa kramar

Äntligen nya naglar

Uj uj vilken skillnad! Det är nästan så att jag borde ha gjort före å erfter kort... om jag haft någe före kort men det har jag inte! ;-) Jag var ju tvungen att klippa av alla naglar på vänster hand innan operationen så i en hel vecka har jag gått med korta naglar på ena handen å långa på andra! Tur att jag e sjukskriven å bara legat hemma! ;-) Men nu är det åtgärdat! Min gamla nageltjej Sofie har flyttat så idag har jag testat en ny, Anna på Luscious Nails i Bromma. Så här fina naglar gör hon:

Silver, svarta slingor å så bling bling! Coolt va!?
Kram


Färgswapp på SS

Detta kort skickade jag till Carameel på Svensk Scrapbooking tillsammans med lite scrapsaker - det är en färgswapp som pågår och hon har januari å färgen orange! (Själv hade jag december med silver - åå så mycket fint jag fick!) Kortet har jag gjort med hjälp av ett döskalle-album som jag fick från Carameel:

Kortet blev väl mer roligt än snyggt, men...

Närbild på blommorna som är gjorda efter Turbomalins tutorial (se inlägget från igår), dock med bara två blommor ist för fyra..
 

Kram


Blommor

Igår pysslade jag faktiskt lite! :-)
Turbomalin har en kanontutorial i sin blogg på hur man gör blommor av retropunchen å dessa har jag testat! Malins blommor blev mycket finare men mina duger bra de åxå! De ska vara till ett kommande projekt.... Jag började med att stansa ut sex blommor av två olika storlekare - ena sidan stämplade jag med "staketstämpel" och den andra sprayade jag med svart glimmermist.

Därefter satte jag ihop blommorna, två stora och två små omvartannat:

Sedan sprayade jag blomman med vatten och knöglade ihop den lite hipp som happ, och därefter värmed jag med embossingfönen. Till sist drog jag lite med emobssdyna över bladen och doppade ner blomman i svart embossingpulver å sen fönade jag igen, resultatt:

Här e alla tre blommorna, en svart, en vit å en silvrig brad i mitten! Å jag tror nog att de kommer passa ganska bra till mitt än så länge hemliga projekt!


Tack för tipset Malin! :-)

Kram


Nu är glada julen slut....

Vi hade lite julgransplundring samt trashing av pepparkakshuset i helgen - det gillades av lillprins bus:


Nu är glada julen slut slut slut.... Erik saknar den dock redan, med sorgsen blick å stooora ögon tittade han på mig å sa "mamma jag saknar julen"... Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat! :-)
Kram


Dåligt med pyssel

Nä usch vad dåligt det pysslas här hemma! Nu har varit hemma i fem dagar utan att scrappa! Katastrof! Måste erkänna att jag trodde att jag skulle orka sitta å scrappa lite men efter bara fem minuter gör det så attans ont i armen! :-(  Kanske just därför jag e sjukskriven!?!? ;-)
*****
Liite, liite, liiiiite pyssel har det ändå blivit! Jag har limmat fast myrorna på layouten här nedan!! Å det är faktiskt 16 stycken! Duktiga jag, hi h. Titeln säger ju allt om min son, myror i brallan är det minsta man kan säga... Tyckte det var lite roligt att jag faktiskt fick in hela tio stycken foton på samma sida!! Å så myrorna då!


****
Sonen har dock inte särskilt mycket myror i brallan idag - klockan 04:00, 05:30 och 07:00 kräktes han... Så jag har sällskap hemma idag! Han verkar i alla fall piggare nu - å jag e såå tacksam över att vi har kanalen "Playhouse Disney" - han sitter som fastklistrad vid tv:n!! Nu ska jag göra honom sällskap!

Kram


Min älskade pajas

Operationen har gått bra! Men jag skulle ju ljuga om jag sa att det inte gör ont nu... Det är väl inte så konstigt när man tänker på att läkaren faktiskt har skurit med kniv i min arm...!! Å jag protesterade inte ens! ;-) Tur att det var ett skynke för så jag slapp se - en del saker e liksom bäst om man inte vet om så att säga...
***
Jag har inte orkat scrappa något än så länge, ligger mest på soffan å läser "The Dirt" å blir ännu mer kär i Nikki Sixx... Mogen man e! Ha ha ha. Längtar såå till Sonisphere festivalen den 7:e augusti! Visar idag en layout som jag även den gjordes på Sophias träff - attans vad effektiv jag var då! Jag fick låna en av hennes megamasker med hjärtform, måste ju köpa den åxå....


Ett enkelt cardstock, distress ink över masken, bokstäver, klammer-stickers, blommor med bling i å så en blomranka från prima med bling i! Klart! :-)


Fotona är från tidig höst, Erik spexade med mössa å vantar. Fotona har jag framkallat i sepia hos Crimson - blir toksnyggt tycker jag!
***
Nu ska jag återgå till soffan å min bok, kommer vara sorgligt när den är slut... ;-)
Kram


Tre väldigt olika kort!

Här kommer mina "måste-kort" från lördagens scrapträff hos Sophia. Jag tycker själv att det blev väääääldans olika stil på dem! Det första är till min kära vän Sandra som fyller år på lördag, grattis bruden:

Dessa små ängelcharms tycker jag är såå fina, fick massor på en swapp jag är med i på Svensk scrapbooking! :-)

Nästa kort är ett tack kort till kollegan som skjutsade hem mig när bussarna var inställda:
Lite tuffare.... (Å så fick han en flaska vin åxå!)

Det sista kortet är ett beställningskort från mor till dotter, hoppas det faller både givaren å mottagaren i smaken!

Har ni sett vad jag har roooosa saker nu för tiden! ;-) Har insett att jag e "tvungen" att köpa även rosa då det blir mycket beställningskort å folk av någon underlig anledning verkar gilla den färgen! ;-)

*****
Alles för idag! Nu ska jag gå å tvätta kroppen med såna däringa bakteriedödande tvål - för imorgon smäller det! :-)
Klockan 8 ska jag vara på sjukhuset å kl 11 ska operationen börja! Måste erkänna att jag e lite pirrig samt nervös - framförallt över hur jag ska överleva utan mat från midnatt fram till efter operation... Bäst å gå ner å äta lite innan jag somnar ikväll, hi hi.

Vad är det då som ska opereras? Ja det är inte lobotomi - tyvärr.. ;-) Nä det är vänster hands ring å lillfinger som spökar! De har varit bortdomnade sen den 24 oktober (faktiskt hände det när jag satt å scrappade på handarbetas stora träff - scrapping e farligt!!) och är fortfarande bortdomnade å sticker å gör ont. Ulnaris heter nerven som styr de fingrarna å den har tydligen kommit i kläm! Imorgon ska de alltså lätta på trycket ovanpå nerven så jag slipper ha så förbenat ont! Ska bli såå skönt! Dock så var jag tvungen att just klippa ner mina låååånga naglar då man tydligen måste ha korta naglar då man opereras... Känns så konstigt med korta naglar måste jag ju säga! (Framförallt eftersom jag har kvar de långa naglarna på högra handen! Ha ha ha)

Håll tummarna för mig!
Kram


Mera megamasker

Eftersom många har undrat om dessa fantastiska megamasker så tänkte jag visa två alster till där jag använt mig av stjärnmasken!
Först ut är denna gul-svarta kreation som var en riktig snabbscrap! Detta papper var åxå lite glansigt i mönstret, har dock ingen aning om varifrån det kommer - har legat i mina gömmor länge... Jag har bara använt svart distressink på den största stjärnan, därefter har jag maskat å täckt för med en annan stjärna innan jag har gått loss med diverse rockiga stämplar:


 
Massa detaljbilder, klicka för större format! Använde nästan alla mina "rockiga" stämplar... hi hi
  


Nästa alster är även det i rocktemat... Konstigt... ;-) Faktum är dock att det nog är en vecka mellan alstrena! Fniss.

Denna gången använde jag flera olika storlekar på stjärnorna å kladdade dit dem lite huller om buller!

En stjärna inne i stjärnan....

Jag klippte dels ut lite stjärnor från ett mönsterpapper å sen hittade jag lite passande dekorationer i mina gömmor!

Lite utstansade Cuttlebug stjärnor å så en häftig metallstjärna som jag trädde bandet igenom!

Så... två alster till med stjärnmegamasken, två alster med rocktema!
Vilket rockar mest!?
Kram


Mega masker = Kärlek!

Jag har hittat en ny kärlek...
Megamasker...
Det tål att upprepas: Megamasker!!! Så otroligt läckra å roliga att jobba med!
I butiken har dessa godingar från Heidi Swap nyligen anlänt och än så länge finns det två mega masker och två mini masker i butiken. Själv har jag bara stjärn-megamasken men självklart planerar jag att införskaffa de andra åxå! Möjligheterna är många! :-)
Jag var på pysselträff hos Sophia i lördags å vi lekte bägge två med dessa megamasker. Jag tänkte idag visa ett sätt att använda dem på och på onsdag visar Sophia ett annat sätt! (I Handarbetas blogg alltså!)
***Jag har använt ett väldigt fint papper från Bazill som är lite glansigt i mönstret, det gör sig alldeles utmärkt till detta ändamål! Jag har lagt den största stjärnan på pappret och därefter använt färgen Broken China - distress ink - och arbetat in ordentligt. Effekten blir klockren! Fotot har jag satt på ett blått cardstock å i högra kanten har jag stämplat med on the edge stämplarna från Autumn Leaves som jag tycker är så användbara. Massa härliga blå å vita knappar med massa bling i lyfter upp layouten extra!
Visst har jag lyckats pricka in rätt färger i banden å knapparna! ;-)
***
Material:
Bazzill Glazed cardstock - Bazill White With Love Birds
Cardstock - Bazill
Heidi Swapp - Mega Mask - Star
On the edge - Clear stamps från Autumn Leaves
Band - finns massor i fysiska butiken
Knappar - nya i fysiska butiken
Distress ink - Broken china
Bokstäver från K & Company
***
Glöm nu inte att kika in igen på onsdag då Sophia visar ett annat sätt att använda dessa fantastiska masker på!
***
Till sist men inte minst, det är fortfarande tid kvar att skicka in era alster till YooRees stämpeltävling - fram till den 7:e januari kan ni vara med! :-)
***
Massa kramar

Gott Nytt År!

Idag är det 20100102 - coolt va!? Samma fram å baklänges liksom! :-)
Jag ska snart iväg på Scrapträff hos
Kurrebo å det ska bli superskojsigt! Har som vanligt packat alldeles för mycket... En scrapväska, en stor biltema väska, en liten biltema väska å två ikea-kassar... Jodå, jag kommer använda ALLT! Hi hi.
*******
Visar upp ett Gott Nytt År kort som jag gjort till mor å super-Bengt åxå:

Hoppas på ett fantastiskt 2010!
Kram