Bokmärke till syster

Min kära syster gjorde en beställning av mig! Läskigare än en vanlig beställning alltså... Å hon ville dessutom ha det själv! Bokmärket som hon beställde alltså... Hon såg det här bokmärket som jag gjorde till mig själv - å vill ha ett liknande. Ett exakt likadant ville jag ju inte göra, men i hyfsat samma stil...

Alltså började jag med cardstock som jag inkade in med distress ink i två olika färger, old paper och tea dye. Sen stämplade jag över bägge sidorna - den ena sidan med Primas tegelvägg och den andra med crackeleringsmönster från Crafty Individual. På ena sidan satte jag fast en pinupp-stämpel från Bombshellstamps och sedan målade jag med crackle paint clear rock candy över hela sidan. På den andra sidan skrev jag en liten skojsig text med making memories miniletters i halloween stil, satte dit några utstansade pilar och sedan lackade jag sidan med 3-D lack. Så att det håller om hennes goding Ebbe får tag på bokmärket å stoppar det i munnen... Sen hur nyttigt det är för en 6-månaders att få i sig 3-D lack är ju en annan femma!! Resultatet:

  
 
Nu får jag ju hoppas att hon slutar å ge sina stackars böcker hundöron!!

Kram


Övningskörning

Vilket väder det var igår!! Helt otroligt, jag tror faktiskt att det regnade mer eller mindre hela dagen! Sonen tittade en hel del på tv kan jag säga... Å jag pysslade! :-) Gjorde klart ett kort, ett bokmärke å hela tre layouter! Har inte fotat något av det än - får vänta på bättre väder! Däremot så hittade jag en obloggad layout... ;-) Har blivit många på senaste tiden så jag har lite svårt att hålla reda på vilka jag bloggat å inte! Men här kommer den:

Orange är en glad färg tycker jag! Å prickar blir man åxå glad av! :-) Grönt band med blommor på, lite rubons iform av blommor, ett brett orange organza band, blommor, bling å så en journaling spot som jag har tänkt fylla i datum i när jag kollat upp vilket datum kortet togs!

Massa blommor från div olika tillverkare, prima bling runt alltihopa!

Idag ska jag vara en roligare mamma å åka med Erik till ett lekland tillsammnans med moster å kusinerna så han får bli av med lite energi! Å sen hoppas vi på bättre väder igen!
Ha en bra dag!
Kram


Grattiskort med färgtvång

Detta kort gjorde jag till Jema som är med i födelsedags swappen på svensk scrapbooking, hon fyllde år nu den 25 juli - grattis igen! ;-) Kortet gjorde jag utifrån en utmaning på ngn cybercrop som jag nu glömt vilken det var... Usch vilket dåligt minne jag har!! Men man skulle iaf ha brunt-blått-orange i kortet så det blidde det!

Grattis stämpeln från Inkido är embossad i blått men det syns knappt på fotot...
Ha en fin dag!
Kram


Min rockande, dansande prins!

Det här är en av mina favoritlayouter just nu! Men å andra sidan så är det ju oftast så att det senaste man har gjort är det man gillar bäst... Men dessa korten är så härliga! Erik dansar å rockar loss ordentligt till Kiss "Lick it up" - å vilken inlevelse!! :-)



Cirklarna och stjärnorna är rubons som jag satt fast lite här och där bakom fotona. I övrigt är det bara svart cardstock som fotomatta å sen är Rubriken skriven med "Holiday".


Lite mini journaling i form av dymo.

Datumet stämmer faktiskt inte - det var 100415 men det hade jag inte koll på när jag gjorde layouten å jag ville så gärna ha dit ett datum så jag chansade...  Får trycka ut nytt datum å fixa det! Hörnen är stämplade med clearstamps!

Kram


Skillnaden på en bra och dålig dag

Skillnaden på en bra och dålig dag heter rullstol! Jag älskar min rullstol! Vilken frihet! Jag kan vara med! Tack till den som uppfann rullstolen! :-)

Sonen gillar rullstolen åxå, även om det inte syns på den här bilden...

Kram


Vinna är kul!!

Tjoho!! Gjorde ju det här kortet efter en skiss hos kortskissen som dessutom lottade ut massa vinster.

 Å gissa vad!? Jag vann!! Har ingen aning om vad än men skoj är det ju såklart! Nu får jag gå å sukta vid brevlådan... ;-)
Kram


Knäckig rabarberpaj?

Igår gjorde vi rabarberpaj efter receptet hos Linda som jag hittade till via Nina - vem har sagt att det inte lönar sig att läsa bloggar!? ;-) Ninas blogg är förövrigt en av de 15-20 bloggar som jag följer via bloglovin, såå smidigt att få ett mail när ngn har uppdaterat sin blogg! Å Nina brukar uppdatera sin ett par gånger om dagen! :-) Jag gillar hennes tankar å funderingar, å framförallt hennes genustankar!!

Knäckig rabarberpaj

Skär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker.

Smält 150 g smör
häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med det i kastrullen, men kastrullen ska ej stå på plattan då.

Bred geggan över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.




Vi hade vaniljvisp till och det var jättegott, men... Den blev dessvärre inte riktigt så fin som jag tänkt mig! :-( Bilden inne hos Nina föreställer paj, min blev... en kladdig röra mer! Skulle nog varit inne längre i ugnen. Eller så använde jag fel sorts form, jag hittade ingen pajform här i sommarstugan.. Men den smakade gott! Å det faktum att det är en "feministisk rabarberpaj" gjorde den nog ännu godare! ;-) Om man hade tålamod (vilket jag inte hade till första portionen...) så smakade den ännu bättre när den svalnat!

PS. Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen (Wikipedia).

Kram


Embossing å glimmermist...

Juli månad är lila i färgswappen på svensk scrapbooking. Kortet jag gjorde har jag lekt ordentligt med å resultatet blev väl sisådär, iaf när jag fotade det... Jag har köpt en spellbinder Impressabilities - Flowers som jag lekte lite med:

Jag embossade ett lila cardstock, syns bättre på nedre bilden... Därefter sprayade jag med glimmermist men sparade en ruta för att kunna skriva hälsningen där. "Trevlig sommar" är embossat med silvrigt embossing pulver och två silvriga embossade hörn. Hittade även en gammal punch som jag gjorde två hål med...



Det känns som att jag behöver jobba mer med spellbinder Impressabilities, får väl surfa runt lite bland alla scrapbloggar å leta inspiration!

Kram


Arbete pågår...


Dopkort på beställning

Har gjort ett kort till en liten pojke som snart ska döpas.



Jag gillar verkligen Inkidos "Gud som haver barnen kär" å har embossat den med svart pulver. I övrigt är det Maja Designs papper, en liten flouirsh från Bosskut, några halvpärlor och mörkblå rosor från
wildorchidcrafts. Datum och namn är utstansade med en av mina nya favoriter; Harvest.

Kram


Bakvärk nr 2

Nä jag har inte ont i baken - eller JO det har jag ju! "Krossad" svanskota tillhör väl ont i baken? Nåja, det var inte det jag skulle berätta utan jag skulle visa dagens andra bakverk! Å att baka med en understimulerad fyraåring kan ju bli en del värk, typ huvudvärk... Men tillslut så blev det bakat iaf, även om sonen är alltför lik sin mamma å inte gillade att göra chokladbolls-smeten - "usch det är kladdigt mamma" sa han... Å jag kan ju inte annat än hålla med! ;-)

Bakom pärlsockret syns vad vi ska baka imorgon! Rabarberpaj! :-) Har sett ett recept som jag måste prova, det är
Nina som tipsat om att det hos Linda finns en smaskigt variant! :-) Frågan är bara hur jag ska veta hur mycket 500 gram rabarber är!?!?!?

Hälften rullade i pärlsocker å hälften i strössel! Nu står de i kylen å vi väntar, å väntar...

Kram


Bakdag

Regn, regn, regn... Att aktivera en 4 åring i en liten sommarstuga är inte alltid det lättaste... I morse på bollibompa så bakade de scones - å det ville Erik åxå göra! Alltså var det bara till att åka å handla ingredienser å sen sätta fart med baket!

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma.



Smakade smaskens!!


Nu har lilleman bestämt att vi ska baka chokladbollar... Så vad göra man... ;-)

Kram


Bloggcandy

Detta candy såg ju bara föör läckert ut:
Candy
Chansen är minimal, jag är nummer 586 å det håller på ett tag till... Håll tummarna för mig! :-)
Kram


Super cool

Gårdagens scrapträff var verkligen supertrevlig! Vi var åtta stycken varav fyra stycken var helt nya bekantskaper för mig, såå roligtt att träffa andra scrapnördar! :-) Riktigt kreativ var jag åxå, lyckades göra två kort och tre layouter! Har inte fotat dem ännu men visar upp dem allteftersom sen. Idag tänkte jag visa en layout som jag gjorde för ett tag sedan, tror det var till ngn crop... Minnet sviktar! Får skylla på grav-hormoner... ;-)

Börjar ana tonårsfasoner hos min son... Eller varför har man mössa å vantar på sig inomhus!?!? För att man e supercool såklart! ;-) Å visst e han cool:

Det här pappret med gitarren å döskallarna e ett jättegammalt papper från panduro som jag såklart "var tvungen" att köpa eftersom det är så coolt - men som har varit svårt att använda. Tills nu! Se vad bra det är att spara på ALLT! :-) Super cool är utstansat med "Haunted" och sedan är det ett band med stjärnor på, en blingsten på det röda cardstocket som jag använt som fotomatta, en rund journalingruta där jag bara skrev datumet då kortet togs å sedan sitter det en blombrad på/under cirkeln.

Kram


Första blåtiran...

...men förmodliogen inte den sista! Blåtiran såg verkligen mycket värre ut i verkligheten men var svår att fånga på bild! Sjävklart så gjorde jag dock många försök, ha ha.
Den här layouten gjorde jag till cybercroppen på Svensk scrapbooking, en skissutmaning där jag fick bli av med lite spillbitar då den var uppbyggd av remsor! Perfekt!


Rubriken är skriven med både Websterspage bokstäver och thickers.



Å så lite journaling med minibokstäver. Har även beskrivit hur blåtiran kom till med penna på högra kanten!

Tro det eller ej, men gissa vart jag ska nu.... Jepp! På Scrapträff!!! Hos Zornitsa på Scrapparazzi, ska bli sååå skojsigt!! "Bara" 8 timmar idag, mot 12 i måndags... I måndags hann jag med fyra kort och två layouter - kanske kan jag vara effektivare idag å hinna med lika mycket på kortare tid!?
Kram


Avslutat uppdrag

Efter 1½ år som designer för Handarbeta så har jag tagit beslutet att hoppa av! Det har varit en otroligt givande å inspirerande tid men jag känner att det är dags att gå vidare. Vem vet vad som händer i framtiden, men nu ska jag bara ta det lugnt! Jag har (förhoppningsvis) bara fem veckor kvar tills bebis kommer så sista tiden ska jag skapa bara för skojs skull.

Bland kategorierna här på sidan finns "DT Handarbeta" där man kan se allt jag skapat för dem under tiden som varit - det har ju helt klart blivit en hel del!! Skoj att bläddra runt där, mina favoriter är nog dessa:




Å så självklart.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Mums!!!

Vore skoj att höra vad ni som kikar här inne tycker, finns det några favoriter?

Massa kramar


Distressruta

Mitt första försök med distressruta. Satte fast massa postit-lappar lite kors å tvärs innan jag gick loss med inking tool och olika distressfärger. Blev ganska häftigt då jag sedan stämplade med text-stämpel ovanpå! Övning ger färdighet sägs det ju dock så jag måste allt öva lite mer! Embossade fjärilar är enda dekorationen! Less is more?


Kram


Skjutglada

Tredje layouten från Skara Sommarland! Inte illa! Förra året var vi ju på Kolmården å jag tror att det fortfarande bara är två layouter scrappade därifrån.... Får nog ta tag i de korten - åxå...

Här är det iaf pappan som lär sonen å kusinerna att skjuta med gevär, layouten är gjord efter en skiss på
svenskscrapbooking:


Lite klickbara detaljbilder:
  
Pappret är ett riktigt gammalt ett från KaiserCraft, tycker att färgerna gick ihop riktigt bra med framförallt Eriks tröja å badbyxor! Rubriken är skrivet med alfabetet "Haunted", nyckelhålet är från Tim Holtz, den läckra trä chipboarden har jag köpt här, den lilla skinnremsan med nitar på är faktiskt från en sandal som hade för långa remmar (en scrappare tar hand om allt!!), utstansade swirls, minirosor, blommor gjorda i nylon och sen har jag skrivit när och var med minibokstäver på en wellpapp tag från inkido! :-)

Kram


Kreativ scrapträff

Igår var jag hos Sophia "Kurrebo" i Enköping tillsammans med Suss å Anna. Det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig dessvärre men det blev iaf mycket pyssel å trevligt sällskap! Gjorde fyra kort och två layouter, visar en av layouterna idag. Den känns lite amerikansk med de raka linjerna...



Bokstäverna är från Prima å har lite struktur. Jag tycker nog allt att vi e lite lika sonen å jag, eller?


Blomman har jag byggt upp av fem blommor, fyra av dem har jag färgat in med två olika nyanser distress ink och sedan har jag lagt lite grön stickles på bladen.

Kram


Sommar å semesterbilder

Sist det var min bloggdag för handarbeta (för två veckor sedan) så bloggade jag ju ”live” från Skara Sommarland, denna gången bloggar jag om Skara Sommarland! Vi tog över 1000 bilder på tre dagar så det finns en hel del att scrappa nu!

Jag har använt mig av ett sommarpapper från Maja Design som mer eller mindre är färdigt! Himlans läckert är det:

Jag dekorerade med hydrangenor som jag chalkat lite å sedan har jag duttat loss med olika färger av pearlmaker – tyckte det passade bra till det prickiga temat! I höger nederkant å vänster överkant har jag satt några blingstenar åxå! Sen känns det liksom färdigt!

Material:
Maja Design – Sommarens bild (fram och baksida)
Prima – Hydrangena 
Pearl Maker 
Chalk - charcoal

Det var vad jag hade att bjuda på denna gången. Nu ska jag faktiskt kasta mig iväg för å åka på scrapträff!! Det är min goa vän Sophia "Kurrebo" som har anordnat en liten träff i Enköping! Det ska bli såå roligt!!

Kram


Pysselväder!

Ätligen!! Lite svalka! Igår var det bara 25 grader inomhus på kvällen å det är stooor skillnad mot 30 grader! Jag gillar verkligen solen och värmen men man blir ju så slö å seg! Igår kväll var det som sagt perfekt å jag satt å pysslade en stund. Hittade en utmaning hos pysslmyran där man skulle skapa med prickigt, remsor å rosor - i övrigt fritt fram. Jag letade fram massa prickiga papper å rev dem i remsor, så här blidde det:

Lite klickbara detaljbilder:
  
Vita rosor som jag chalkat med lite svart chalk. Mitt nya alfabete "Harvest" är såå snyggt! Me lööve! :-) Å nog blev det prickigt alltid!!
Vågar man hoppas på mer pysselväder ikväll tro? Sol på dagen å lite moln å svalka på kvällen... Perfekt!!
Kram


Bokmärke

Detta bokmärke gjorde jag eftern utmaning hos svensk scrapbooking, i midsommarcropen. Man skulle göra ett bokmärke som "exploderade" av bokstäver! Jag tog en bit cardstock, inkade in det med olika distressfärger, stämplade lite swirls på och limmade sedan fast bokstäver hejvilt på både fram och baksidan. Till sist lade jag ett lager crackle paint clear rock candy över alltihopa - å sedan ett band. Färdigt! Denna ligger nu i boken jag läser som Slash skrivit! :-) Passar perfekt i hängmattan!!




Å så dagens lilla tanke.... Vad får han allt ifrån? Sonen alltså! Jag tycker att jag verkligen försöker låta bli att påverka honom ur ett genusstyrt perspektiv . Jag vill att han i första hand ska vara barn å inte "pojke". Det är bland det värsta jag vet när jag hör folk som säger "gråt inte som en tjej" eller visa att du är "en tuff kille"... Morr! Vill han ha rosa så får han självklart ha det, han har nagellack, han leker med barbiedockor (han har dessvärre ingen egen men älskade att leka med dem hos en kompis sist), han älskar att sätta på sig prinsessklänning, å självklart så leker han även med bilar, svärd (frigolit) och pistoler (vatten)....

Men... det kommer ändå små funderingar å tankar ur det lilla huvudet som får mig att häpna! Som häromdagen då en tjej kommer åkandes på en skateboard varpå han utbister: "Men mamma, kan tjejer åka skateboard?" Lugnt å sansat frågade jag honom varför tjejer inte skulle kunna göra det men han tyckte bara att det var en "kill-grej"...  Jaha ja sa jag, men nu såg du iaf att tjejer åxå kan åka skateboard! Tjejer kan allt sa jag.  Mmm sa sonen å verkade klura på det ett tag... Jag antar att det inte är den sista genusdiskussionen vi kommer ha...

Kram


Semester

Sämre kan man ju ha det...


Soliga semester kramar


Baljbad

Dessa foton är från förra sommare då Erik å Ida badade i en balja, det var tidig sommar å havstemperaturen inte riktigt snäll ännu... Dessa dagar känns det som att man inte skulle vilja göra något annat än att sitta i en balja - om man hade fått plats i en... ;-) Efter gårdagens heldag på gröna lund så stod jag faktist spritt språngande näck (klockan var 23) på baksidan å duschade av mig i enbart kallvatten direkt från slangen! Såå skönt! :-)

Layouten är gjord till den CC som var på Svensk Scrapbooking och temat var sommarlov. Allt material kommer från ett Little Yellow House kit!


Rubriken "baljbad" är utstansad med alfabetet Chemistry.




Nu ska jag se om jag hittar ngn balja som är stor nog! ;-)
Ha en härlig dag!
Kram


Gröna glittriga tigernaglar!

Igår hade Anna fria händer - vi har pratat om tigernaglar som hon hade gjort på någon annan å nu var det dags för mig. Men de blev turkosa å glittriga åxå!! Superläckra!!

Till nästa gång har min kära make bestämt vad de ska vara, flaggor... Pappa pedagog tycker att vi ska lära oss nya flaggor! Hi hi

Kram


Vinter rock...

Denna är gjord efter en bingo-utmaning som var hos JP Hobby när det var cybercrop där. Jag valde att ha med band, bling och färg - sen var kruxet att man inte fick ha med något av det som stod i de övriga 6 rutorna!! :-)
Jag använde ett foto på mig å sonen som e taget under en tidig vårpromenad ute på Ekerö, det känns väääldigt avlägset med snö å is nu när det är över 30 grader varmt varje dag!! Men jag gillar värmen!!


Jag har målat med cracklepaint under fotot, sen sitter det en massa olika band, å pärl "grejjor" genom banden (vad heter dem??), rubriken är thickers, lite bling på vänster sida å så journaling.

Kram


Mera frön!

Mollys srapbooking har de just nu en skapa-tävling där man ska inspireras av deras logga:


Jag inspirerades av färgerna; rosa gult å grönt, fågeln (såklart) och så strecken som jag ritade runt om på min layout:



Använde min nya Martha Stewart punch! Bokstäverna är från PinkPaislee å så fyllde jag i en svart kant runt varje bokstav - det lyfter fram texten bra tycker jag.


Pappret med de gula prickarna är fråm keisart, det gröna minns jag inte... Fåglarna är Hiedi Grace rubons.


Den gula stora blomman är en prima och de mindre rosa är från American crafts.


De rosa små bokstäverna är även de från Pinkpaislee, det står "glasspaus". Datumstickersen kommer från october afternoon, ovanför sitter en tygklädd brad från basic grey och glassen är en rubon från pinkpaislee.
Vad säger ni nu då - inte ofta som jag har sån koll på var grejjerna kommer ifrån va!? Hi hi.

Varma kramar


Gulligt Beställningskort...

Hur blev det så här??
Känner inte igen mig själv någonstans i det här kortet!!
Jag fick en beställning på ett bröllopskort för ganska länge sedan, å insåg att jag inte hade några bröllopsstämplar som passade... Så då köpte jag tre stycken!! (Men jag använde bara en....) Hi hi. Men sen!? Hur blev det så rosa, så mycket spets å så gulligt?
Fattar ingenting!! Nåja, beställaren blev iaf nöjd å förhoppnngsvis blev mottagarna det åxå!!

Den runda spetsen är en Fiskars punch, sen är det den kära doily lace från Martha Stewart! Tre olika spellbinders, stämpelmotivet är embossat med rosa, bokstäverna är utstansade å har fått ett lager 3D-lack över sig å körsbärsblomman har fått lite stickles på sig! Må de leva lyckliga i alla sina dagar!!

Kram


Pysselabstinens

Oj oj oj... Nu har det gått över en vecka utan pyssel! Inte konstigt att jag har abstinens nu!! Jag hade ju med mig lite stämplar å pennor på resan men faktum är att jag inte fick tid att sitta ner å leka med dem. Men det måste man ju säga är ganska sunt - då hade jag ju roligt iaf! ;-)
Nu är vi dock hemma igen så igår satt jag ned en liten, liten stund å stämplade upp lite motiv samt färglade ett...

Det var allt jag hann med... Det e ju en del att tvätta å fixa när man varit borta! Men ikväll... Då har vi inget inbokat å min älskade syster har dessutom bett om att få låna Erik från eftermiddagen och över natten!!! Så klart hon får!! :-) Nu ska jag bara se till att mannen e sysselsatt åxå - å sen kan jag pyssla!!!!

Kram


Välkommen hem

Å så välkommen hem man känner sig när man har fått rolig post i brevlådan!! Jag har köpt lite nya fantastiska alfabet från ebay! Å nu har de kommit! Jag lånade ju alfabetet Haunted av Fia men rackarn ville ha tillbaka det!! Förstår inte alls varför... Så då var jag ju tvungen att köpa mig ett eget! Å när jag ändå var i shoppingtagen så köpte jag två alfabet till, Harvest å Holiday! Jag har faktiskt suktat efter bägge dessa ganska länge så det kändes som en mycket befogad investering...


Något annat som jag letat efter lite här å där sen jag fick låna den av Jennie är den här superläckra Martha Stewart punchen!


Å det bästa av allt, priset!!! För dessa tre alfabet och punchen betalade jag bara 600:-! Inklusive frakt från USA. Tittade som hastigast på nätet bland butiker här hemma samt tradera auktioner å samma varor (om de ens går att få tag på...) skulle kosta ca 1300:-, utan frakt!! Alltså kan man ju nästan säga att jag just TJÄNAT ca 700:-... Vad ska jag köpa för dem tro!? Hi hi.

Kram


Stjärnglans

Dessa kort på mig å maken är tagna den 13:e juni 2009 -  å jag scrappade dem den 13:e juni 2010! Syrrans födelsedag!! Förra året fyllde hon 30 å vi var på fest hemma hos henne, dessvärre regnade det men med partytält å infravärme var det kanon! Layouten är ett bidrag till Cybercropen som var hos Scrap och tryck - å här fick man bara använda bruna färger i layoten, papper, dekorationer - allt i brunt!



Stjärnan som syns är en mask.


En tag som jag inkade i bruna nyanser å sen stämplade en brun banderoll på å så skrev jag datumet med brun penna! Wellpapp skymtar bakom notpappret.

Blandade bruna dekorationer, blomman är av nylon, fjärilen i koppar, skeleton leaves under ett vanligt löv, wellpapp, prickigt band å så är nyckeln utklippt ur ett papper å den har jag målat med crackle paint clear rock candy.

Journaling i form av minibokstäver - ovan syns ett hörn i koppar.

Ja mycket brunt blev det! :-) Dessvärre vann jag inget i denna crop, alla priser lottades ut å jag var ju med i fem utmaningar men hade inte turen med mig! :-( Men det gör inget, jag älskar att skapa efter utmaningar så jag hade superduper skoj - å fick dessutom en massa bilder scrappade!!

Kram


326 = rekord!!

Jepp - rekordet slogs då 326 kort blev tagna igår!! Men då ska tilläggas att säkert hälften bara e å slänga direkt. Jag tog massa kort när grabbarna åkte diverse attraktioner å många blev ju dessvärre suddiga... Har som sagt mycket redigeringsarbete att göra när vi kommer hem igen. Men jag kommer nog ändå få scrappa dessa semesterbilder resten av livet, ha ha ha.


Livet i rullstol på Liseberg - rockar fett! ;-)
Längtar tills bebis är ute å fogarna förhoppningsvis blir normala igen!
Kram


274

Bara måste göra detta imlägget idag... I förrgår tog vi ju 269 bilder på Skara Sommarland! Igår hade mannen kameran en hel del - å resultatet blev 274 bilder!! Ha ha ha. Å det var faktiskt inget försök att slå ngt rekord utan det var först när jag laddade över bilderna till datorn som jag reflekterade över antalet! Men som vanligt när han håller i kameran blir ju inte alla direkt superbra - vi har en hel del att radera å redigera när vi kommer hem!



Får se om vi kan slå 274 bilder idag - det är nämligen Liseberg på schemat!! :-)

Varma sommarkramar!


100522

På cybercroppen hos JP hobby var det en utmaning där rubriken endast fick innehålla siffror, jag gjorde en layout med en magbild, det blir få sådan under den här graviditeten... Tror detta är den andra som tagits faktiskt!
 

Har använt sådant som blir liggandes mest, rosa å så lite lila dekorationer å papper... Rosa thickers å rosa pärlor!



Dessa körsbärsblommor gillar jag dock! Å de lila små pärl-pestillerna e superläckra!


Rosa tårtpapper, rosa biljett å så veckan skrivet med lila minibokstäver.

Så, nu är det dokumenterat iaf - kanske borde ta en till bild... Imorgon är jag ju i vecka 33! Kanske en baddräktsbild från Skara Sommarland - moahahaha!!

Måste passa på att bjuda på denna underbara bild på mina killar - man blir så glad i hela kroppen när man ser hur glad Erik är!

Han älskar Skara Sommarland å åker ALLT (förutom de få saker han är för kort för...). Att han  efter landningen vid denna attraktion hamnade helt under vattnet verkar inte spela ngn roll alls. Det är pappan som får åka allt - skälv agerar jag privat fotograf - igår blev det 269 bilder så jag har ju en del att scrappa sen! Hi hi.

Massa kramar


Utmanad av DT-mamman igen...

För några veckor sedan var min kära man över hemma hos DT-mamma Fia för å hjälpa henne med ett bilbatteri… När han kom hem hade han med sig en påse från Fia till mig – Fia ringde väl sekunden senare å kunde inte hålla sig – vad tyckte jag om det i påsen!?!? Jaaa… vad ska jag säga!? Det var jättefina saker – men inte min stil alls!!! Hon hade lyckats igen! Men, det var bara att ta tag i grejjerna å skapa. Å faktum är att jag älskar utmaningar å att göra ngt av saker som jag normalt kanske inte skulle välja!

Först ska jag visa vad jag fick:

Melissa Frances – Josephine

Melissa Frances - Josephine

Blingstenar – Heather

Blingstenar - Heather

Skeleton leaves

Skeleton leaves - multipack

 

Visst är det jättevackra produkter – men för er som känner mig så ser ni ju att det inte är direkt ”Maiden-material”…

Jag hade dock jättekul när jag gjorde mitt kort! Jag använde ett blått cardstock som bas, å sedan hittade jag ett glimrigt papper i mina gömmor som jag embossade i en cuttlebug embossingfolder, jag använde en som jag hade hemma med blad, men en liknande med blommor finns här:

Quickkutz Embossing - Flowers

Ovanpå den satte jag en bild från ett ark med Crafty Indiviudals glossy ark:

Crafty Individuals - Nostalgia 1

Något som kommit till butiken som jag älskar är dessa vita blommor från prima i två olika utförande:

Prima - flowers white  Prima - flowers white 2

Dessa kan man nämligen färga i prexis den färg man vill ha dem i! Smart va!? Jag använde distressfärgerna  Dusty Concord och Milled lavender och fick härliga lila nyanser!

Såå… hur blev mitt kort då!?

…..

…..

*trumvirvel*

Ta da:

Ett litet romantiskt, gulligt, o-Maiden kort!!

Ha en fantastisk sommar allesammans – just nu är jag faktiskt på Skara Sommarland å bloggar från vår 12 kvm stuga! Vad skulle man göra utan laptop å mobilt bredband!??! hi hi
Nu ska vi äta frukost å sedan bege oss in i parken!! Tjoho!!!

Massa kramar


Vinnarna utses idag...

Idag presenteras vinnarna i Svensk Scrapbookings midsommarcrop! Bild
Jag deltog i sammanlagt 8 utmaningar så jag håller tummarna - det lottas nämligen ut en vinst i varje utmaning åxå! Att jag skulle vinna ngt på omröstning eller i de utmaningar som teamet röstar fram en vinnare har jag inga större förhoppningar inför - det var ca 40-75 bidrag i varje kategori nämligen! Helt fantastiskt vad mycket duktiga scrappare det finns! Det finns otroligt mycket inspiration i galleriet att titta på!

Så håll tummarna nu - själv ska jag packa det sista för i eftermiddag bär det av mot Skara Sommarland!!

Massa semesterkramar


Motsats layout

Denna layout gjorde jag till en utmaning på JP Hobbys cc, man skulle göra en "motsats" layout....  Alltså någonting annorlunda mot hur man normalt brukar göra, små foton, stora bokstäver, inga foton alls osv. Jag valde att skriva titeln med små bokstäver, normalt har jag ju större bokstäver till titeln och mindre till journalingen.
 
Bilderna är från när jag och Erik var på naturhistoriska museét med mormor, moster och kusinerna Alma och Ebbe i våras. Massa roliga saker att upptäcka och utforska!


Både rubrik och den lilla journalingen är skriven med dymo-text.

En läcker stor sammetsblomma som jag fick i färgswappen som jag är med i på Svensk Scrapbooking. Den svarta blomrankan fick jag för lääänge sen av Sophia! :-)

Kram


Jag samlar frön...

Mollys scrapbooking pågår en fröjakt! Det har varit olika små deltävlingar där man bland annat har gissat ord, och gissat plantor. Jag lyckades faktiskt samla ihop fyra frön då jag gissade rätt på pelargon-plantan! Helt otroligt med tanke på att jag inte kan skilja på ogräs å plastblommor, typ... Nu pågår en "skapa" tävling för att samla frön, för att få fyra frön så skulle man skapa färgglatt, ha med ett M i rubriken och ha med minst en fågel på layouten. Här kommer mina frön:



Älskar både wellpapp å cracklepaint så rubriken skrev jag på wellpapp som jag målat med picket fence.



En glittrig primablomma å två körsbärsblommor, bredvid sitter fågeln!! Har använt massa färgglada papper å även lite roliga stickers som jag satt dit lite här och där, bandet är ju färgglatt det med! :-)


"I solnedgången" har jag stämplat med lösa bokstäver som man bygger ihop ord av, lite skojsigt! Stjärnan är en chipboard och "we are family" stickers.


Lite journaling...

Undrar hur många frön man ska ha egentligen... Å vad man sen ska göra med fröna!? Hi hi. Ska bli roligt å se vad det blir av det hela! Men det är ju så kul med utmaningar å tävlingar så det är klart att jag hakar på!

Ha en fantastisk dag i solen!
Kram


En liten Lea

Igår var vi och träffade en liten prinsessa! En tio dagar gammal liten Lea! Helt fantastiskt söt och alldeles perfekt! Jag kan inte förstå att det är en sån där liten varelse som finns i min mage... Det är verkligen ett mirakel att det fungerar!

Jag hade köpt två små supersöta klänningar till henne - ingen rosa!! En blå-grön rutig å en röd-vit rutig! :-) Å så hade jag gjort ett kort såklart! Efter en skiss hos
kortskissen.se:



L:et kommer från ett bling-alfabet, de övriga bokstäverna har fått ett lager 3D-lack över sig. En liten blingswirl gjorde jag på fri hand som sticker fram under blommorna.


Alla papper fick rundade hörn, å sa har jag chalkat alla kanter såklart. Favoritstämpeln "välkommen till världen" är emobssad med brunt embossingpulver och sen blev det några till blingstenar i vänstra övre hörnet!

Nu ska jag äta frukost å sedan ska jag faktiskt iväg å träffa min bebis! UL alltså! Lite pirrigt är det allt, mest för att jag är nervös över att vi ska råka se vad det är! Jag är ju i vecka 32 så den är ju mer eller mindre färdig och kanske råkar visa för mycket.... Får väl försöka blunda... ;-)

Kram