Bokmärke

Detta bokmärke gjorde jag eftern utmaning hos svensk scrapbooking, i midsommarcropen. Man skulle göra ett bokmärke som "exploderade" av bokstäver! Jag tog en bit cardstock, inkade in det med olika distressfärger, stämplade lite swirls på och limmade sedan fast bokstäver hejvilt på både fram och baksidan. Till sist lade jag ett lager crackle paint clear rock candy över alltihopa - å sedan ett band. Färdigt! Denna ligger nu i boken jag läser som Slash skrivit! :-) Passar perfekt i hängmattan!!
Å så dagens lilla tanke.... Vad får han allt ifrån? Sonen alltså! Jag tycker att jag verkligen försöker låta bli att påverka honom ur ett genusstyrt perspektiv . Jag vill att han i första hand ska vara barn å inte "pojke". Det är bland det värsta jag vet när jag hör folk som säger "gråt inte som en tjej" eller visa att du är "en tuff kille"... Morr! Vill han ha rosa så får han självklart ha det, han har nagellack, han leker med barbiedockor (han har dessvärre ingen egen men älskade att leka med dem hos en kompis sist), han älskar att sätta på sig prinsessklänning, å självklart så leker han även med bilar, svärd (frigolit) och pistoler (vatten)....

Men... det kommer ändå små funderingar å tankar ur det lilla huvudet som får mig att häpna! Som häromdagen då en tjej kommer åkandes på en skateboard varpå han utbister: "Men mamma, kan tjejer åka skateboard?" Lugnt å sansat frågade jag honom varför tjejer inte skulle kunna göra det men han tyckte bara att det var en "kill-grej"...  Jaha ja sa jag, men nu såg du iaf att tjejer åxå kan åka skateboard! Tjejer kan allt sa jag.  Mmm sa sonen å verkade klura på det ett tag... Jag antar att det inte är den sista genusdiskussionen vi kommer ha...

Kram


Kommentarer
Postat av: Ensamma mamman

Tyvärr så tror jag att omgivningen påverkar otroligt mycket hur mycket vi än försöker att se bortom könen. Dagis, barnprogram osv påverkar våra barn och eftersom könsrollerna är så djupt rotade får vi nog leva med de länge till. Men förhoppningsvis gör man en liten skillnad genom att vara medveten om det.Jätte fint bokmärke förrensten!Kram

Postat av: Maritha / Dilorf

Men vilken klok kille som ifrågasätter! Det är ju det som ger möjlighet att diskutera saken med dem..

2010-07-17 @ 09:19:12
URL: http://dilorf.frolid.eu
Postat av: CrimsonAnna

Gud så bra att du låter honom vara den han är och få prova på allt. Även om det kommer bakslag så tror jag det kommer ta skruv. Själv minns när jag som 20 någonting berättade att jag höll på att träna med samurai-svärd och mormors väninna reagerar med "En Liten flicka" (till saken hör att jag är 170 m lång, bredaxlad och bredhöftad) så alla som jobbar för att ta bort fåniga könsbegränsningar ska ha en stor klapp på axeln.

2010-07-17 @ 10:39:50
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Sara

Hejhej du vat att du har en jätte fin blogg!!<3

och det kommer från mitt hjärta!!<333

Kram sara<33

2010-07-17 @ 11:16:41
URL: http://sarapiper.blogg.se/
Postat av: Rebecka

fin blogg :)

2010-07-17 @ 11:16:41
URL: http://sirapsbarn.blogg.se/
Postat av: who the fuck is

SV: hihi tack du :)

2010-07-17 @ 11:24:30
URL: http://whothefuckis.se
Postat av: ALMA - Foto och kreativitet ♥

Hej! Va gärna med i min fototävling, med temat porträtt! mer info: http://almasfoto.blogg.se/2010/july/fototavling-tema-portratt.htmlPriset är bl.a att bli avritad :) Kram! (uräkta om jag störde)

2010-07-17 @ 11:28:01
URL: http://almasfoto.blogg.se/
Postat av: Zornitsa

Känner igen detta fast omvänt, från en liten tjejs perspektiv... det är tyvärr så vårt samhälle ser ut... och kommer att göra ett bra tag fram över, se bara på alla barnprogram... oftast är de fulla av stereotyper... Men prata med barnen är bra! Kram (Erik får gärna leka med Elviras barbiedockor)

2010-07-17 @ 12:12:14
URL: http://zornitsasblogg.blogspot.com
Postat av: ALMA - Foto och kreativitet ♥

sv; tack! Photoshop CS5 :)

2010-07-17 @ 15:06:12
URL: http://almasfoto.blogg.se/
Postat av: Maria

Hrrmmm... Undrar om inte jag behöver ett bokmärke. Hundöron e ju inte så snygga. Kan man beställa?Kram

2010-07-17 @ 16:10:53
URL: http://mammamary.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tror nog som ett tidigare inlägg att omgivningen påverkar så otroligt mycket mer än vad vi tror. Vår dotter har aldrig blivit varken tjejigt eller heller killigt uppfostrad av oss, men ändå är det bara prinsessor, rosa och glitter som gäller och det kan jag säga är allt vad jag inte är... =). Självklart får hon leka prinsessa och piffa till sig när hon vill det, precis lika mycket som hon vill jaga älg i skogen och åka fyrhjuling med grannen. Men jag tror att speciellt äldre personer (släktingar och bekanta) har en tendens att sätta små barn i tjej och killfack.

//Sara, Jämtlandstös

2010-07-18 @ 11:20:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback