Shopping!!!!!!!!

Äntligen! Jag klarade det! 100 alster är avklarade, de fem sista alstrena blev klara igår morse innan jag åkte iväg till scrapeventet! :-) Bloggar dem senare i veckan! Nu måste jag fokusera på shoppinget!! Det var tre butiker på plats; Stellas, Designat och Nettans. Först blev jag nästan låst av allt fint som fanns å visste inte var jag skulle börja, men sen släppte det! Hi hi. Eller vad sägs om dagens skörd:


Från Stellas.


Närbild på den fantastiska spetsen:


Nettans:


Designat:


Jag köpte faktiskt ett par saker till, men eftersom det är till swappen på Svensk Scrapbooking så kan jag inte visa det här - med risk för att nyfikna deltagare råkar se sina saker... ;-)

Nu önskar jag mig bara lite tid åxå! Tid att sitta ner ordentligt å leka med alla mina nya saker! Men, det går ju snabbare än vad man tror å helt plötsligt har barnen flyttat hemmifrån... Då jäklar ska det pysslas! :-)

Eftersom jag inte vet hur man lägger ett inlägg överst så påminner jag här igen om min
666 bloggcandy som pågår till den 11/11. (Det var ju därför jag var tvungen att shoppa nytt - eftersom jag ger bort så mycket av det jag hade...)
Kram


Little Yellow House - i turkost å svart...

Inne hos Little Yellow House Kit pågår en skisstävling som jag är med i. Det är Sockergrynet som gjort skissen och jag följde den ganska slaviskt... Denna layout är till Rom-albumet, ett litet roligt foto på trötta fötter som vandrat genom hela Rom...


Eftersom jag hade svarta å turkosa strumpor på mig så fångade jag upp dessa färger och lät hela layouten vara turkos å svart! Dessa bård stämplar hade jag nästan glömt bort att jag har men jag gillar dem verkligen så de kommer nog användas fler gånger nu! Blomman är från Prima och såå fin, under sitter några vinyl swirls och även rubriken är vinyl thickers.


Idag är det Stockholm City Scrap!!! Jag och min vän Anna tänkte åka dit vid 14-tiden så nu har jag ett par timmar på mig att göra klart mina FEM alster som saknas innan jag får shoppa...

Och glöm inte mitt 666 blogcandy där du kan vinna massa godis!!

Kram


Höstigt kort á la Mollys

Mollys kreativa kit hade i oktober en härlig blandning med fina höstiga papper och dekorationer - å en tävling som gick ut på att skapa ett "höstigt" kort! Så här blev mitt kort:


Satte fast tre knappar i matchande färger.


Texten happy fall e en tyg-stickers, superläckert! Jag streckade runt cardstocket för att framhäva bilden lite.


Vet ni vad?! Jag har bara 6 alster kvar att göra tills jag har gjort mina 100 innan jag får shoppa!! Imorgon är det stockholm city träffen och där är det tre butiker som ställer ut så jag vill dit å shoppa!! Jag kan dessvärre inte vara med på själva träffen i år då Ingrid bara är sju veckor men jag hoppas på att träffa massa glada scrappare ändå. Vid två tiden imorgon ska jag å Anna åka dit - å tills dess ska jag alltså ha gjort sex alster!! Tänkte nog "småfuska" lite och göra några julklappsetiketter...

Och glöm inte mitt 666 blogcandy där du kan vinna massa godis!!

Kram


Skisstävling hos Pojjo

Pojjo firar ett år och har tävling i sin blogg.
En läcker skiss att inspireras utifrån, min tolkning blev så här. Jag älskar det här fotot på Ingrid, ni har kanske sett det tidigare då jag gjorde några tack-kort med det fotot. Det sitter ett på kylskåpet här hemma och nu har jag även scrappat ett! Det blev en rubriklös layout - en bild säger ju mer än tusen ord! ;-)


Jag har sett dessa läckra pappers-snurr blommor lite här och var och tycker att de är såå läckra. Lillnettan skickade mig en beskrivning men jag var nog rätt så trög för det var inte förrän på tredje försöket som jag blev nöjd, hi hi.


En closup på den lilla snurran, å här syns det även att jag sytt med symaskin runt det mönstrade pappret. Alla mönstrade papper kommer från oktober kittet hos Little Yellow House Kit.


Det var denna layout jag gjorde igår kväll, då jag borde ha sovit... ;-) Jag har dock lyckats sova 1 timme nu på förmiddagen då Ingrid sov i vagnen! Så kanske, kanske kommer jag orka pyssla lite mer idag!?

Kram


Sömn...

...eller bristen på sömn rättare sagt!
Undrar hur många timmar (eller minuter!!!) jag sovit i natt. Hade jag vetat hur natten skulle bli så hade jag ju skippat pysselstunden igår kväll... Men nu visste jag ju inte det och hade dessutom kraftig pysselabstinens! Ingrid somnade vid 22:30 så då gick jag ner i källaren å där flyger ju tiden iväg. Jag gick och la mig 01:15 och ca 01:30 var Ingrid hungrig... Hon åt väl till 02:30 ungefär och ca en timme senare vaknar vi av att Erik är ledsen - och har kissat på sig. Maken tog lakanen och jag duschade Erik, vilket han inte gillar så dags... Å sedan vägrade Erik somna om! Pust! Till slut fick han sova i vår säng, å maken i gästrummet, men då låg han mest och klappade på mig och pratade om massa idéer han hade. Jag tror att han sov mellan 04:30 och 05:00 men sedan ville han gå till dagis!! Jag lyckades hålla kvar honom i sängen till strax efter 06 men sedan blev det bollibompa i sovrummet och jag försökte slumra lite - men då var det ju såklart dags för Ingrid att äta...

Det är tredje natten på raken som Erik kissar på sig, å det hör verkligen till ovanligheterna! Förmodligen är det väl någon slags reaktion på att han blivit storebror - men det är en grymt jobbig reaktion. För alla! Och kanske tycker nu vissa att vi får skylla oss själva att han förblev vaken då jag duschar honom på natten, men det har faktiskt aldrig påverkat sömnen tidigare! Vi har alltid duschat honom efter olyckor då han blev torr på natten och han har alltid somnat om direkt. Men inte i natt alltså...

Får se hur Erik klarar av dagis idag - å hur jag klarar av dagen här hemma. Att sova medan Ingrid sover är inte det lättaste eftersom hon nästan bara sover när man är ute och går med henne i vagnen... Här hemma sover hon bara korta stunder - max 15 minuter i taget! Ibland lyckas man dock få henne att fortsätta att sova efter en kort promenad. Vi har då kört in vagnen inomhus och satt på dammsugaren och då har hon sovit i över en timme. Tror jag får testa den varianten idag. Men först ska jag se till att få iväg Erik till dagis, å helst inte i pyjamas...

Kram


Rosa auktion!

Missa inte Pysslotekets auktion på Tradera som går ut nu på fredag!
Designark/Mönsterpapper/Cardstock-Färg: Rosa *Rosa Bandet*
Alla pengar går till Rosa Bandet!


Hurra för någon...

Kanske passar detta kort att skicka med till den som vinner mitt bloggcandy?



Jag gillar verkligen flygplanet, det kommer från ett ark med massa "gammeldagsiga" bilder. Lite minirosor med stickles på och två löv-nålar som fick sticka upp bakom!


Idag hoppas jag på pyssel!!!

Kram


666

666 - the number of the beast...
Hur coolt är det inte, detta är inlägg nummer 666 som jag gör i min blogg! :-) Klart att det måste firas!! Å jag tänker fira stort!! Jag har nämligen kontaktat en webbdesigner - 
Nina Ruthström - som ska fixa till min blogg! Ska bli så spännande att se vad vi tillsammans kommer fram till! Något rosa sockersött... Näää! ;-)

Sen måste det ju firas med ett blogcandy! Jag har plockat ihop ett härligt pysselpaket som jag hoppas ska komma till glädje hos ngn pysselsugen där ute i höstrusket. Vad sägs om detta:


Närmare bild på papprena:


Närmare bild på övriga dekorationer mm:


Detta är vad jag plockat ihop:
Hela 25 stycken mönstrade papper i fullstorlek, 12x12
1 ark med fladdermöss, lite större än A4
En förpackning med flora doodles från Petaloo
En förpackning med filtblommor från Prima
Stämpel med hjärtan, blommor och journalingruta från Seeds.
Album i strl 8x8
File-album från Rusty Pickle
Tim Holtz Word sticks
Transparent Overlay från Paper House
Maskerad stickers från Jolee´s boutique
Stickers med spjälsäng mm från Sandylion Essentials
Chipboards
Charms
Dekorationer i plast i form av två napplaskor å två skallror
Häfte med journaling cards från Pebbles inc
Stickers från Beary patch
4 diecut ark från EK succcess
2 ark med peeloff i silver
Alfabet stickers från Beary patch
2 klädnypor
2 spindlar
6 ark med olika typer av dekorationer från olika tillverkare


Å vad behöver DU göra då? Ja de är de vanliga reglerna...
1. Bli en följare av min blogg genom att klicka på bloglovin ikonen här till höger.
2. Länka till min blogg om detta candy, låna gärna ngn av bilderna.
3. Skriv en kommentar i detta inlägg om att du gjort punkt 1 å 2 så är du med å tampas om godiset! :-)

När dras vinnaren?
Eftersom det inte finns någon 66/6 å det känns lite långt till 6/6 så har jag valt datumet 11/11 som slutdatum för mitt candy! Innan den 11:e november kl 23:59 ska du alltså ha uppföljt ovanstående punkter! Samma datum, dvs 11/11 är det tänkt att den "nya" bloggen ska vara klar! Spännande va!?

Kram


Gammal kärlek rostar aldrig...

Inlägg idag hos Pyssloteket:

Ännu en utmaning från dt-mamma Anna! Men den här passade mig betydligt bättre, hi hi. Hon har utmanat oss att scrappa våra idoler, fritt därefter. Och mina stora idoler är ju som nog ingen missat – Iron Maiden! Men… jag såg ju Annas snygga layout som hon gjorde för ett tag sedan så jag tänkte att jag skulle ta en annan idol. Och Nikki Sixx har jag redan gjort en layout om så därför fick det bli en idol som jag haft länge! Alldeles för länge när man börjar räkna efter! Bon Jovi var nog inledningen på min kärlek till hårdrock! Började lite försiktigt sådär… Bon Jovi bildades 1983, slog igenom 1984 och blev väl egentligen riktigt stora 1986 då deras ”Slippery when whet” album kom. Och sedan dess någongång har jag varit hopplöst förälskad i Jon Bon Jovi!! Alltså kommer här en layout på mannen som jag varit ”kär” i längst tid…

 JBJ står naturligtvis för Jon Bon Jovi och de har jag stansat ut i självhäftande foam och satt på ett hjärtformat kakfatspapper som jag distressat in lite i blå passande färg.  Jag använde mig av tags till dold journaling, tagsen har jag använt olika distresser på för att få lite roligare, och har sedan satt organza band i. Journalingen handlar dels om då jag faktiskt 17 år gammal tog JBJ i handen – kan ni förstå lyckan!!! Den andra journalingen handlar om att JBJ är mitt ”frikort” som jag valde för nästan 12 år sedan å  jag måste säga att han håller sig bra… ha ha ha

Jag har ”sytt” några stygn med mockaband både i överkant och nederkant. En liten blomgrupp blev det åxå och två hattnålar som sticker fram.

Jag har använt några effektfulla stämplar för mera liv i layouten.  Under rubriken är skriven med gammal hederlig dymo. En liten bjällra satte jag fast i ett organzaband.

Jag måste ju visa den här bilden med båda fotografierna på JBJ  – den ena lite äldre om man säger så… Men jag tycker allt att han e snygg på båda bilderna!

Denna layout kommer snart att finnas att titta på ”live” på Pyssloteket. Men jag tror det är bäst att jag plastar in den ordentligt så den inte blir nedkladdad av allt dregel…

Material:

 Mockaband 
Organzaband 
Blommor 
Bjällror 
Hattnålar 
Distresser

Hoppas att ni fått inspiration till att kanske scrappa om era idoler. Om ni gör en ”idol-layout” får ni gärna kommentera här och lämna en länk så jag får komma å titta på era idoler!

Det var allt för mig för idag - kom tillbaka imorgon för då blir det skojsigheter här i bloggen! :-)
Kram


Tre julkort

Häromdagen "tvingade" min vän Fia mig att komma hem till henne å pyssla! Jag var väl inte direkt svårövertalad och det var fantastiskt trevligt som vanligt - å helt underbart att hon höll i Ingrid så jag kunde pyssla! Det blev faktiskt tre julkort gjorda! Inte riktigt min vanliga stil men de gick ganska snabbt å jag var väl lite stressad över att Ingrid ibland ville äta å så... Lade till textstämplarna ngn dag senare för de hade jag glömt ta med mig till henne! Tack för en trevlig snacka-skit-å-pyssla-stund Fia! :-)

Det blev visst ett rött, ett blått å ett grönt julkort... Först det röda:

Stora stämpelmotivet från Crafty Indivdual är embossat med rätt embossingpulver, liksom God Jul stämpeln från Vilda Stamps. Röda bården är utstansat med en Martha Stewart punch, fjärilen med en punch som jag fick låna av Fia. En liten blomma i vänstra hörnan och sedan lite blingstenar uppe i högra hörnan och stickles lite överallt!

Det blå kortet blev ganska likt:

Samma stämplar och upplägg i andra färger, embossingpulvret heter blue glass och är himlans läckert tycker jag. Det var svårt att fota då det silvriga pappret är lite genomskinligt och det är mycket bling, en liten detaljbild som visar färgerna bättre:

Den silvriga undre blomman kommer från panduro och sedan är det en miniros ovanpå med lite stickles på, under stack jag in en hattnål.

Å så det gröna kortet:

Stämpeln har jag lånat av Fia, färglagd med promarkers bara tror jag... Hade den redan i en mapp med mig så jag minns inte hur jag färglade den. Bården är en stans jag lånade av Fia och sedan satte spets över. En ros i ena hörnan, bling i en och så God Jul stämpeln som jag embossade med vit puff! :-)

Samtliga julkort är till försäljning, har gjort totalt sex stycken nu!

Ha en fortsatt fin regnig söndag...
Kram


En layout-vägg

Nere i min pysselvrå i källaren har jag pyntat till väggen bakom mig! Jag såg Emmelies variant här å gjorde en lite enklare variant själv. Jag har bara tagit de plastfickor som sitter i albumen och så har jag nålat fast dem med nålar - enkelt och snyggt! Å gör inga stora hål i väggen som min man avskyr... Att vi sen har en gammal sjögrästapet som han tydligen inte avskyr är en annan femma...

Visst blev det lite läckert - å så kan jag enkelt byta ut layouterna allteftersom! Känns lite roligt att titta på dem ett tag innan man stoppar in dem i album!

Kram


En rockande tomte

Men!!!! Det snöar idag!! Minus grader å snö - den 22 oktober!!! Vill inte!! Jag vill ha en längre höst med härliga färger och långa promenader... :-(

Men om det ändå ska snöa så får jag väl bjuda på ett julkort då! Dilorf hade gjort en läcker skiss till CC:n som jag tolkade så här:


Älskar denna stämpel; "Tomas rockar fett" heter den faktiskt!! :-)


Bägge stämplarna är embossade med brunt pulver.


Kortbasen är ett craft cardstock, sedan är det julpapper från panduro (x antal år sedan...), blomman är en prima och sedan har jag duttat lite med pearlmaker.


Det var allt för idag - men håll utkik här i bloggen framöver för det är spännande saker på gång! :-)

Kram


Välkommen Magda

Min kollega har åxå fått en dotter - fem dagar efter mig! Å nu har jag äntligen fått träffa henne! Naturligtvis har hon åxå fått ett kort:


Vimplar har varir "inne" länge nu, men jag har inte gjort egna förut, gillar effekten! Motivet är en gammal hänglar-stämpel som är färgglagd med mcp-tekniken.


Mycket streckat blev det! :-)


Kram


Fyra tack-kort från Ingrid

Just nu är jag i fas!! Alla har fått tack kort från Ingrid! Trodde jag när jag gjorde korten... Men så kom ett spännande paket hela vägen från Norge så nu har jag ett till att göra! :-)  Har tappat räkningen på hur många jag gjort - 19, 20? Känns temat igen... ;-) Cornelias stämpel är snart utsliten, ha ha.
 







Älskar det här sista kortet på Ingrid i Sepia - måste nog allt framkalla en större variant av det åxå! Eller två förresten - ett att rama in och ett att scrappa! :-)

Kram
Kram


Piloter

Denna layout är gjord efter månadens skiss på Svensk Scrapbooking.


Allt material kommer från oktober kittet från Mollys scrapbooking! Ett riktigt härligt höstigt paket, dock så är kortet på mina grabbar från i somras!



Usch vilket ruggigt väder idag, å jag har visst inget regnskydd till vagnen! Ingen promenad idag... Om det inte spricker upp, håller tummarna!

Kram


Härtill är jag nöd och tvungen... ;-)

Det är min dag att blogga för pyssloteket idag! Å jag blev utmanad av min dt-mamma Anna - gör ett kort i rosa! Jag fick ett kit av henne med rosa papper, band, blommor å bling...
Gör ett kort i rosa… Jag? Rosa? Hur?

Ja jag säger som Hans Brask; härtill är jag nödd och tvungen! Text från NE: Brasklapp, hemlig reservation, förbehåll anfört som försiktighetsåtgärd. Brasklapp går tillbaka på biskop Hans Brask, som i vaxkupan till sitt sigill på det dokument som avsatte ärkebiskop Gustav Trolle ska ha lagt in en remsa med texten ”Till denna besegling är jag nödd och tvungen”.

Men det är ju för en god sak! Rosa bandet och bröstcancer är högaktuellt och naturligtvis vill även jag bidra med ett rosa kort för att stödja forskningen. Pyssloteket kommer att anordna en auktion för att skänka pengar till canerforskningen, och i butiken finns en bössa där man kan lämna stora och små slantar för samma ändamål!

Nog babblat, till mitt kort…

Jag ville ju att det ska framgå tydligt att det handlar om rosa bandet så vad passar bättre än just ett rosa band!? Organzaband och en liten ros i siden. Under skymtar ett tårtpapper i form av ett hjärta.

 En rosa bård som är utstansad med en Martha Stewart punch och sedan har jag gjort ett kluster med blommor i form av organzablommor, små siden rosor och bling blommor.

 Texten ”var rädd om dig” tyckte jag passade bra på detta kort, jag har ritat med en brun penna runt bokstäverna för att framhäva texten lite.

 Så vad väntar ni på, skynda iväg till Pyssloteket och handla – det är ju för en god sak!

Kram


Stämpelhjälp önskas

Jag har tack vare (på grund av!?) Cornelia börjat organisera bland mina stämplar! Men det tar sin lilla tid... Idag har jag dock stämplat upp en hel del och skrivit tillverkare men en del vet jag inte tillverkaren på så jag behöver lite hjälp! För jag vill ju inte laminera innan jag skrivit tillverkaren...
Så, här kommer ett gäng för mig "okända" stämplar:


1. Stämpelhuset
 
 
2.  


3. Inkywings
  

4. Belimi

 
5.
 

6. Hänglar & Stänglar 


7.

Klicka på bilderna för att se dem större! :-) Jag fyller i allteftersom jag har fått hjälp!
Jag kan villigt erkänna att jag inte har använt flertalet av mina stämplar... Men de två tomtarna har jag nog någongång haft på insidan av julkort! Tror jag...

Å nu, den stora frågan... Ska jag gå å pyssla lite medan alla barnen sover - eller ska jag åxå sova!? Skulle ju "behöva" pyssla lite!! Edit: Ingrid vaknade tio minuter efter att jag publicerat detta inlägg å var hungrig så det var bara till å amma - å då somnade jag såklart... Inget pyssel alltså! :-(

Kram


Kall vinter?

Huu, idag var det minusgrader läänge på morgonen!! Burr! Kommer det bli en lika kall vinter i år som förra tro? Tur att man har lite värmande hull!! ;-)

Här kommer ett "kallt" julkort, isande blått! Det är gjort till en utmaning där man inte fick använda mönstrade papper:


Två blommor å en halvpärla, sen satte jag lite pärlspröt under som sticker fram. Ett mörkblått cardstock som jag embossat i en CB embossingfolder:


Stämpeln är en Tim Holtz som är embossat med ett härligt pulver som ger en "glas" effekt!


Stans från Martha Stewart som ger härliga vintriga stjärnor, ovanpå ett stjärband.


Nu ska vi ge oss ut i kylan, men himlen är blå och solen värmer nog lite! Ha en härlig lördag!
Kram


Jippey!!

Vinnarna i Svensk Scrapbookings Cyber Crop är utsedda, och giisa vad? Jag kom tvåa i en av utmaningarma och kommer att få ett pris! Är så glad! Det var 75 bidrag som var med å tävlade och jag fick tillräckligt många röster för att komma tvåa! :-) Man kunder rösta i fem av de tio utmaningarna och jag fick faktiskt röster i alla fem - helt otroligt skoj! Faktum är att jag kom trea i tårtutmaningen åxå! :-) Detta är bidraget jag kom tvåa med:

Min rockiga mamma gick hem! :-) Dessvärre så vann inte Erik med sin utmaning (vinnarna lottades fram, annars hade han såklart vunnit!! hi hi) men jag ska göra iordning ett litet vinst paket till honom iaf!

Nu är det snart dags för fredagsmys!
Kram


Grattis till Kat

"Kat" på forumet Svensk Scrapbooking fyller år idag! Hipp hipp hurra. Detta är kortet jag gjorde till henne som hon får tillsammans med en present... Ha en fin födelsedag! :-)


Idag är det fredag å sen helg! Å vi har ingenting inplanerat för en gång skull! Tjoho!! Hoppas på fint väder, långa promenader och mys med familjen! (Å kanske lite scrap...) Ha en trevlig helg!
Kram


Ingrid har fått en blöjtårta!

Ingrid har fått såå många fina kort å presenter! Tusen tack till alla!! Jag har fotat allt å tänkte lägga ut framförallt korten hon har fått här i bloggen, men tiden rinner ju iväg. Jag måste redigera å fixa lite först bara... Men idag måste jag iaf visa den läckra blöjtårtan som hon har fått! Det är min superduper gulliga "nagel-tjej" Anna som har gjort den! Hon är inte bara bra på naglar! ;-) Kolla in:

Innuti var det ett gosedjur och utanpå hängde en "Rockstar-baby" napp! :-)

Men inte kommer man våga använda de här blöjorna!? Då förstör man ju tårtan...

Tusen tack Anna!

Kram


Min bästa födelsdag

En av layout utmaningarna på cybercropen hos Svensk Scrapbooking var att man skulle skapa en layout med rubriken "min bästa födelsedag". Detta var enligt mig den svåraste utmaningen och den jag sparade till sist... Men sen kom jag på hur jag skulle lägga upp det! Min layout handlar om att jag älskar att fylla år så alla födelsedagar är bra - och så hoppas jag att den allra bästa födelsedagen finns i framtiden!


Jag har byggt upp en enkel layout genom att först spraya ett cardstock med guldfärgad glimmermist. Sedan har jag satt fast tre remsor washitape, skrivit rubrik och journaling och sedan en stooor blomma!


En extra bild på blomman från Prima som jag tycker är såå läcker!!!


Kram


Trygghet

Att ge trygghet och kärlek måste väl ändå vara en förälders viktigaste uppgift? Mat å kläder - ja visst. Men utan kärlek och trygghet kommer man nog inte långt. Det är iaf min starka övertygelse och det jag i natt påminde mig själv om gång på gång... Sonen ville nämligen inte sova i sin säng i natt! Det är nog första gången det händer tror jag - bortsett från några gånger då han har varit sjuk men de gångerna räknas inte!

Men i natt vaknade han vid midnatt och var jätteledsen. Jag vet inte om han hade haft en mardröm eller vad det var men han var rädd och ledsen. Vi pratade länge om varför han var rädd, om att det inte finns monster eller robotar osv... Men ingenting hjälpte, det enda han ville var att sova med mig. Å självklart fick han det! Jag vill ju att han ska känna sig trygg! Maken fick flytta in i gästrummet å så sov jag med ett barn på var sida om mig - ganska mysigt faktiskt! Även om jag inte fick så mycket sömn...

Jag har googlat å läst massa om barn å sömn nu på morgonen och det finns (naturligtvis) en hel drös med förklaringar, åsikter och tips. Jag känner dock inte att det var ett spel från Eriks sida - han var verkligen rädd och då vill jag finnas där för honom. När han låg bredvid mig så låg han tätt intill mig och ville att jag skulle hålla om honom - han behövde närhet! När Ingrid vaknade och ville äta så kröp Erik ännu närmare mig och när jag gick upp för att byta blöja så följde han med. Kanske är det en "syskon-reaktion" eller åxå är det bara en utvecklingsfas.

Jag känner mig iaf glad att kunna ge min son den trygghet och närhet som han uppenbarligen var i behov av, det enda negativa var väl att han vaknade när Ingrid skulle ammas (inte så konstigt eftersom hon grymtar som en gris när hon äter!) och att Erik sedan var vaken från kl 5 på morgonen, han lär vara rätt trött ikväll! Det återstår att se om det är någonting som kommer att fortsätta eller om han bara ville testa mig för å se om han skulle få sin vilja igenom...

Hur tänker ni? Åsikter och tankar är alltid intressant!

Kram


Årets första julkort!

Jag har faktiskt gjort julkort! Jag tänker INTE göra en massa julkort å skicka till nära å kära i år - heller... Jag ser det som ett legitimt tillfälle att ta kort på mina vackra barn å visa upp för alla å skickar därför inte scrappade kort utan sådan däringa färdiga med foto på barnen på! :-) Men däremot så gör jag en del kort som är till försäljning. Förra året sålde jag massa på jobbet men nu e jag ju föräldraledig så det lär kanske inte bli lika många i år... Här är iaf årets första, ett bidrag till kortskissen på SS:


Stämpeln är en Inkido som jag "hittade" hemma alldeles nyligen tillsammans med massa andra julstämplar! Jag hade helt glömt bort att jag köpte flera stycken på jul-rean förra året! Ha ha ha. Men nu kommer de ju till användning, å det passar ju perfekt eftersom jag fortfarande har shoppingförbud! Jag har embossat stämpelmotivet med ett pulver som har "puffy" effekt  - blir himlans läckert men är svårfotat... Runt hela kortet har jag lagt ett tunt lager med stickles i guldfärg.


Själva motivet är ett klistermärke som jag köpte tillsammans med massa andra på Rean hos panduro i somras - tänk va jag använder allt som jag shoppat! ;-)

Har några till sådana här stickers så jag gör nog ett par julkort till tror jag!

I natt har sömnen varit minst sagt usel, hade två barn i sängen... Får se om jag orkar med ngn promenad...

Kram


Massa godis

Det är massa roliga blogcandyn som pågår ute i cyberspace! Inte för att jag brukar vinna något, men om man inte försöker så har man ju ingen chans alls... Så, här kommer massa godis:

Malin / Majamelon:

Camilla:


Louise:


YooRee / Yoli


Papermaze:


Marthe:

Anita / Anili:
Ugglan Helge

Terés:

Det var alla för den här gången - nu håller jag tummarna för att jag vinner ngt härligt (kalorifritt) godis! :-)
Kram


Fantastiska höstfärger!

Det blev en timmes promenad idag! :-) Så härligt väder! Igår gick jag runt i två timmar med systemkameran utan att fota några fina löv - men idag blev det av! Önskar bara att jag var bättre på att fota! Nu har jag haft kameran i ett helt år utan att ha fått tummen ur å gå en kurs... (Jo jag har gått en en-timmes men jag fattade inte så mycket... Iso hit å filter å brus dit... ) Denna bild är iaf tagen med helt vanlig "auto" - jag vill lära mig att fota manuellt!!

Helt fantastiska färger är det iaf, oavsett om det är fotat med auto eller inte! ;-)

Kram


Saltgurkan och katten

Härliga smeknamn man (jag!) ger sina barn... Av ngn anledning började jag kalla Ingrid för saltgurkan! Å Erik ville inte vara min tomat eller ketchup - han ville vara min katt! :-)


Layouten är ett bidrag till "färg-utmaningen" i cc:n som var i helgen.


Nog är det färgglatt alltid! ;-)


Igår blev det en långpromenad på två timmar, blir nog en lite kortare idag för jag e ganska mör i benen... Men ut å gå ska jag! Är så glad att jag kan det nu igen efter två månader i rullstol! Å vädret är ju fantastiskt, man blir så pigg å glad av det! Passa på å njut - det gör jag!

Kram


Vinst från Bewed!

Idag fick jag ett spännande kuvert hem i brevlådan!
Det var min vinst från
Bewed (har glömt om jag skrivit och berättat om det eller inte men jag vann i en skissutmaning hos dem för ett litet tag sen!!) - en superfin stämpel från Tingtura och ett band. Stämpeln var riktigt läcker, eller vad tycks:

Älva med Blomma - NY VERSION!

Bild lånad från Tingturas hemsida!

Tusen tack till Bewed för vinsten, ska nog ta å testa å färglägga den redan ikväll...

Kram


Födelsedags cybercrop hos Svensk Scrapbooking

Torsdag till söndag har det ju varit cybercrop hos Svensk Scrapbooking som fyller 4 år! Det har varit så roligt å jag har faktiskt hunnit med ALLA utmaningarna, tio stycken! En av dem var att altra en tårtbit. Jag gjorde först en fin rååååsa:


Å sedan tog jag svart och silverfärgad glimmermist och sprayade över hela härligheten:


Kanske var den finare innan, men den blev mera Maiden efteråt! :-)

Det är fantastiskt väder idag - passa på å njut!
Kram


Yxtaholms slott

Jag å maken hade "äktenskaps investering" på Yxtaholms slott i våras. Vi hade fantastisk tur med vädret och låg faktiskt på en brygga nere vid vattnet och solade ett par timmar! Utöver det så fick jag massage, ansiktsbehandling och fotbehandling! Därefter var det afternoon tea och på kvällen åt vi en fantastisk trerätters middag!


Nästan allt material kommer från Mollys scrapbooking kit från augusti - det som jag trodde jag använt upp allt från... Nu är det bara några klistermärken kvar! Blingblommorna och "Love" silver hjärtat är från mina gömmor.

Layouten är ett bidrag till lift-utmaningen på cybercropen hos Svensk Scrapbooking. Det är sista dagen idag och jag hoppas på att hinna med några bidrag till!

Kram


Little Yellow House Kit

Det andra av de två kitten jag prenumererar på är ju Little Yellow House kit. Det är verkligen såå roligt att prenumerera på kit! Jag gillar verkligen att ngn annan plockat ihop saker å så ska jag skapa utifrån det. Den här månaden var det ett litet "res" tema på kitet, kanske dags att scrappa ngn bild från Kanarieöarna resan förra året - har inte gjort en enda faktiskt...


Tre cardstock och ena sidan av de mönstrade papprena:


Å så baksidorna - även här är det svårt att välja vilken sida man ska använda då båda är så snygga!


Bokstäver å dekorationer, å super mini alphas!! Superläckert!


Jag gjorde faktiskt en layout igår kväll med saker från Molly kitet som jag visade igår så dagens utmaning till mig själv får väl bli att göra en layout med saker från detta kit!

Kram


Rock mormor

Ja det är barnens mormor det handlar om - alltså min mamma! Jag tror inte riktigt att jag lyckats lära henne att lyssna på hårdrock, men... Hon är en rackare på rock-ring! :-)


De prickade ringarna är en stämpel från 7 Gypsies, fjärilarna är rubons från Mayaroad. Texten Rock Goddess är också rubons, som jag fick i present från Lilo - tack tjejen!!


Texten Rock är även den en rubon, gillade verkligen det typsnittet!


Den stora svarta blomman är från Prima och cirkeln har jag byggt själv med svarta och genomskinliga halvpärlor. Nere i högra hörnan har jag byggt upp en stor blomswirl med flera olika rubons.


Tycker faktiskt att den här layouten blev riktigt läcker! Det är ett bidrag till en av utmaningarna på Cybercropen hos Svensk Scrapbooking, skissutmaningen!

Kram


Mollys Scrapbooking

När jag kom hem i onsdags så stod det faktiskt TVÅ spännande paket på trappen! Både kittet från Mollys och Little Yellow hade kommit! Det är ju såå spännande att se efter vad som finns där i! Mollys gick i härliga höstiga färger den här gången:


Ena sidan på de läckra mönstrade papprena:


Å baksidorna, en del tycker jag nästan e snyggare på baksidan! :-)


Å så lite bokstäver, band å dekorationer!


Jag tror allt att jag ska skapa ngt till CC:n nu ikväll...

Kram


Eriks första layout!

Igår började det - Cybercrop hos Svensk Scrapbooking!! Det är så himlans kul! Jag har faktiskt lyckats göra två utmaningar, men de är inte torra eller fotade än... Och ännu roligare är att Erik har gjort en utmaning åxå! Det fanns en barnutmaning som gick ut på att man skulle skapa ett alster med fyra ballonger. Å eftersom Erik fyllde fyra år i år så passade det ju perfekt för honom. Det är hans första layout - han har gjort flera kort tidigare men ingen layout! Så nu måste jag köpa ett album till honom åxå!

Vi hade det riktigt roligt när vi scrappade, känner verkligen att det behövdes lite "kvalitets-tid" mor och son... Det är lätt att glömma bort mitt i allt ammande! Erik valde först foton som jag skrev ut, sen valde han papper, dekorationer, punchade ut egna blommor, hjärtan och stjärnor, valde bokstäver, glitter och lite bling. Och sen limmade han fast allt - själv! Jag hjälpte till med att se till att det kom lim överallt på fotona så de inte lossnar sen men annars gjorde han allt själv!




Å så här blev hans färdiga layout:

Både mor och son är mycket stolta över resultatet. Nu hoppas jag bara att han vinner åxå för det är han nämligen själv alldeles säker på att han kommer göra. Jag får väl ordna en egen liten vinst å slå in å ge honom annars...

Kram


På besök i pysselaffärer

Igår var jag å min vän Anna inne i stan och hälsade på i inte mindre än två scrapaffärer! Inte lätt när man har shoppingförbud men det gick riktigt bra! Hos Anna på Pyssloteket köpte jag cardstock och lim = undantagsprodukter! :-) Å så fick jag ett råååsa kit av Anna som jag ska göra ett kort av... Men det är för en god sak - det är till rosa bandet temat så vad gör man inte...

Hos Zornitsa på Scrapparazzi köpte jag ett album - å det behöver jag ju faktiskt ha för att stoppa in alla layouter jag gör! :-) Å så fick både Ingrid å Erik presenter av gulliga Zornitsa! Ingrid fick sin första "Ingrid bok", det verkar finnas sex stycken till så de måste vi ju åxå önska oss! Erik fick ett jätteroligt kortspel som vi redan spelat, å Erik vann! (Faktiskt utan att jag fuskade så att han skulle vinna!) Tusen tack till dig Zornitsa! :-)

Här är Ingrid på pyssloteket:


Å här e mamma å Ingrid på Scrapparazzi:


Kram


Min rocker...

Bara måste bjuda på den här bilden från idag:

Min älskade salt-gurka!! :-)

Kram


Man Boy


Vilken titel på en låt! Man Boy? Vad menas? Ok, det kanske finns en förklaring till det hela men eftersom det inte riktigt är min typ av musik har jag inte fördjupat mig i ämnet... Någon som gillar låten är iaf Erik, å alla barn i hans ålder å däromkring åxå verkar det som! Stackars fröknar på dagis (pedagoger på förskolan...) som måste lyssna på den där låten stup i kvarten!! Huu...

Hur som helst så gjorde iaf Eriks avdelning succé på sommaravslutningen på dagis då de uppträdde med den sången, solbrillor på å vatten som östes över dem! :-)


Layouten är gjord till "receptutmaningen" på cc:n hos Pyssellyckan.


Nu ska jag snart åka in till stan å besöka Pyssloteket och Scrapparazzi!! Hur ska jag klara av att vara i scrapbutiker utan att få shoppa!?!? Oj, oj, oj...

Kram


Cybercrop hos Svensk Scrapbooking!

Tjoho - nu är det dags för cybercrop hos Svensk Scrapbooking!!

Jag hoppas att jag hinner med ett par alster, ska bara sälja barnen först... typ... ;-)
Kram


Höstigt bidrag till CC hos pyssellyckan

I helgen har det varit cybercrop hos Pyssellyckan. Mina ambitoner var något högre än resultatet... Undrar när jag ska förstå att jag är tvåbarnsmor å inte kan pyssla när jag vill!? Men i lördagskväll/natt - när resten av familjen sov - smet jag ner i mitt krypin ett par timmar å lyckades skapa lite. Ååå så mycket bättre jag mår när jag får pyssla - det är verkligen terapi. Då blev jag glad å trevlig igen! :-)

Detta alster gjorde jag enligt utmaningen skiss med twist, det var en skiss man skulle inspireras av - å sedan skulle man få in höst på något sätt. Kortet tog jag på dagen i lördags då jag å barnen var ute på promenad - Erik poserade i lövhögen!


Jag har lekt med distresser, stämplar och utee. Cardstocket var väl lite aprikos färgat från början men sedan har jag inkat med färgerna teadye, grön och fired brick. Textstämplarna fick färgen wood.


Hoppas på fler såna här härliga höstdagar, nu när jag är igång å kan gå igen! :-) Det är än så länge lite molningt å blåsigt idag men det är väl bara att köra på... 

Kram


Halloween inspiration

Det har redan gått två veckor och det är dags att publicera för Pyssloteket! Kopierat från pysslotekets inspirationsblogg:

Det närmar sig ju en högtid som kanske inte har firats så mycket i Sverige tidigare, men som verkar vara på framfart – Halloween! Personligen måste jag dock säga att jag mest blir irriterad på alla barn som tigger godis… Det var skillnad på min tid (låter jag gammal eller gammal!?). Jag tänker på påsken då man iaf var tvungen att prestera för att få godis – göra påskkort!! Nåja, fira är ju dock alltid roligt – å alla tillfällen till att umgås är ju bra! Jag har gjort två små presenter att ta med till halloween-kalaset, och ett matchande kort:

Att altra en konservburk har jag sett lite här å där på nätet, å det var faktiskt inte alls svårt. Jag tog en burk som det var majs i och öppnade den i botten och hällde ut majsen (och åt upp dem!), sköljde ur burken ordentligt och fyllde den istället med…

Geléhallon:

Därefter limmade jag igen botten och sedan dekorerade jag burken!

Staketet längst ner är utstansat med en Martha Stewart stans, jag satte fast den med små 3D-kuddar för å få lite mer spänning! Martha Stewart punchar finns i den fysiska butiken, och är det ngn särskild ni önskar som inte finns inne så är det bara att prata med Anna så tar hon hem dem! Överst är det punchinella å sedan har jag skrivit ut text med dymo, satt på lite svart bling å sidenband!
 

Lite enklare och snabbare är det att göra dessa ”trekantspåsar” eller vad man ska kalla dem för… Jag fyllde den med lite kola, tänkte att det var bäst att ha godis med papper på så att det inte skulle bli kladdigt!

Jag dekorerade därefter påsen med matchande papper å dekorationer som burken:

 Jag var ju såklart tvungen att skojsa till det lite å skriva ”Happy Helloween” istället för Halloween – lite hårdrock måste det vara!
 

 Till sist så gjorde jag ett vanligt 15×15 kort:

”Blomman” uppe i högra hörnan har jag gjort genom att puncha ut punchinella i en retrostans, det sitter en svart sammetsbrad i mitten men det var himlans svårt att fota…

Material:
Svart cardstock 
Det orange pappret med döskallar på heter Frightful collection och kommer från Little Yellow Bicycle och finns i den fysiska butiken.  
Punchinella metallic orange 
Punchinella svart 
 Organzaband orange 
Satinband svart

 Hoppas att ni blev lite inspirerade att skapa Halloween alster!

Kram


Got to have liksom!!

Cool eller cool? ;-)


Kram


Jag har skapat, men...

Jag har faktiskt varit riktigt produktiv - men... Jag har varken hunnit fota eller skriva ännu! Det e ju en del pyssel med att fota, beskära, ladda upp, skriva mm... Å det är även en del pyssel med att vara tvåbarns mamma...
Kram


Sista - på ett tag...

Igår var jag hos Anna å fick nya fina naglar. Men nu är det (nog?) sista på ett tag! Det känns inte riktigt ekonomiskt försvarbart att lägga 600-700:- på naglar var 3:e - 4:e vecka när man är mammaledig! Jag gör nog ett uppehåll ett tag å sen får jag väl börja igen när jag e tillbaka på jobbet!


Det blev iaf superkorta naglar den här gången - med svart tip och turkost glitter ovanpå! Rätt så enkelt å stilrent, men ändå ganska coolt! :-)


Jaha, då ska man väl se till att hitta på ngt en lördag som denna, rätt så fint väder verkar det ju vara åxå så det blir väl till att klä på sig å ge sig ut! :-)

Kram


Coolhets poäng...

Jag fick ju vuxenpoäng förra veckan då jag köpte ett par fotriktiga Ecco skor, detta måste såklart uppvägas! ;-) Så igår köpte jag dessa coola Vagabond skor i vitt skinn! Sååå mycket mer min stil!!





Dessa snyggingar stod där på hyllan i butiken å bara skrek åt mig! Jag var tvungen att rädda dem!! :-)

Kram