Goa gubbar i Göteborg!



Iron Maiden och "The Final Frontier World Tour" gästar Ullevi i Göteborg fredagen den 1 juli 2011 kl 18.30. Biljetterna släpptes imorse 09.00 - gissa vem som satt som klistrad vid datorn och ticnet.se? ;-) Lite pirrigt var det - jag blir alltid så nervös att jag ska trycka ngt fel å få börja om - men efter ca en halv timme var biljetterna bärgade!

Är så himlans glad! Den här gången tänker jag inte vara gravid eller sitta i rullstol! Här ska rockas fett - Eddie here we come!!!

Kram


Fontana di Trevi

Dags för en till Rom layout! Vill ju mest scrappa Ingrid å Erik bilder just nu men försöker få in en Rom layout då och då så albumet blir klart någon gång... Detta är layout nr tre i Rom-albumet:


Jag hittade lite "gammeldagsiga" papper i gömmerona, stämplade en swirl med distresser i ena hörnan och byggde sedan vidare med blommor å lite pärl-spröt.



En liten sköldpadda satte jag fast åxå.. :-)



Det var alles för idag!

Kram


Mera tack kort

Häromdagen gjorde jag sex tack kort till å nu är de postade och förhoppningsvis framme.


Till farfar:


Ett av dessa till Helena S och ett till Anna K: (visst ser det verkligen ut som om Ingrid skrattar åt något!?)


Till Sandra (dock så är tröjan från moster...)


Till Anna G:


Nu är onsdagen igång! Dags för frukost, lämna stora på dagis å sen ska jag ta lilla ut på en promenad - solen skiner så det blir nog skönt! Ha en fin dag!
Kram


14 timmar

Ja äldre än så var faktiskt inte Ingrid när detta kort togs - 14 timmar! Tänk vad tiden går fort ändå, nu är hon mer än 14 dagar - faktiskt så är hon 20 dagar!! Hittade en skiss hos BeWed som jag använde, lyckades inte riktigt tycker jag... Skissen lämpar sig nog mer till kort känns det som!


Brunt och vitt... för att matcha Ingrids pyjamas! Som faktiskt var Eriks en gång i tiden! Faktum är att de är så lika att vi nog kommer att blanda ihop fotona på dem om några år! Maken påpekade detta å bad mig skriva till vilket av våra barn det är på den här layouten... hi hi.


Kram


Vuxenpoäng!

Efter att ha haft på mig mina scholl sandaler hela sommaren var det verkligen dags att köpa nya skor! Jag har kommit igång lite med promenader nu och hade (faktiskt) inga bra skor! Jag har haft på mig mina joggingskor när vi varit ute å gått men de knarrar så otroligt mycket att maken min knappt vill gå bredvid mig... Å han förstår naturligtvis inte alls varför jag inte kan gå i några av mina andra skor som jag har i garderoberna... Men... Det är skillnad på skor och skor liksom! Jag har tex fem par converse basketkängor men de kan man ju inte gå långt i - alltså gå på riktigt! De är ju helt platta å ger inget stöd för foten alls! De är grymt snygga å coola å funkar en vanlig dag - men inte att gå långpromenader i! Så det så! Dagens inköp blev således ett par fotriktiga skor - ett par Ecco! Tror aldrig jag haft ett par Ecco förut men jag hoppas att dessa kommer bli bra:

Visst är det väl vuxenpoäng? Att köpa ett par bekväma å praktiska skor - inte bara snygga... ;-) Dock så lovar jag att jag kommer att få skavsår ändå - någon som vågar sätta emot!?

Kram


Nästan live-scrap

Dessa foton är från i lördags när vi var ute å gick en promenad - å jag gjorde layouten på kvällen. Det är verkligen skoj att scrappa så "färska" bilder. Layouten har jag gjort utifrån månadens skiss på svensk scrapbooking.

Det gick snabbt för sonen att lära sig att cykla, pappan har varit en bra tränare. Men å andra sidan så fanns det en bra morot - Erik vill börja köra cross och vi har sagt att han måste lära sig cykla först... Så till våren blir det till att köpa en cross!


Papper och bokstäver från senaste kitet från "Little Yellow house kits".


Fotokavalkaden på Erik när han cyklar helt själv! Han är så stolt - å mamma med! :-)

Kram


Blogg fundering

Någon som har en bra förklaring till detta!? Idag fick jag helt plötsligt ÅTTA kommentarer till ett inlägg som jag publicerade i augusti 2009! http://maidens.blogg.se/2009/august/guld.html
Alla kommentarer är från för mig okända personer. Hur kommer det sig att så många olika helt plötsligt hamnar inne hos mig, å på just det inlägget!? Nyfiken blir jag ju...
Kram


Stämpelbytardag hos Pyssloteket

Information från Pyssloteket:

Kommer du snart inte in i din överfulla pysselvrå?
Har du ett gäng stämplar som du kan tänka dig att skiljas ifrån men kommer inte riktigt till skott?
 
Handen på hjärtat:
Hur många gånger använder du dina stämplar innan du ledsnar och vill köpa något nytt? 
Skulle det inte vara schysst att kunna handla med begagnade stämplar i butiksmiljö, att slippa allt bök med Tradera eller andra former av köp- & säljsajter? Inga auktioner att bevaka, inga dåliga betalare, inget spring på posten…
Låter det som en god idé så ska du boka in lördagen den 9 oktober 2010 i kalendern. Tag dina väl rengjorda stämplar och kom till Pyssloteket så köper jag dem till butikens Begagnat-hörna. Vi kommer överens om ett pris, du får ett tillgodokvitto på Pyssloteket och jag säljer dem vidare i butiken.
 
Det s.k. finstilta:
Stämplarna ska vara i gott skick och väl rengjorda.
Du kan lämna in alla typer av stämplar; kloss-, EZ eller omonterade, foam- och clearstamps.
Priserna jag kommer betala är schablonmässiga och baserade på stämpelns ursprungsvärde. Jag tar ingen hänsyn till ett eventuellt stegrat andrahandsvärde som kan förekomma på t ex. Tradera.
Jag kommer att sälja stämplarna vidare i butiken.
Jag förbehåller mig rätten att inte köpa om stämpelns skick inte är tillräckligt gott. Likaså om jag anser motivet vara svårsålt eller jag redan tagit in samma eller snarlika motiv.
Den här Stämpelbytardagen koncenterar vi oss på julmotiv.
 
Kan du inte komma den 9/10 för att du är upptagen med annat? Inga problem!
Lämna in stämplarna i förväg på Pyssloteket, så tar ”stämpeljuryn” ett beslut på dina stämplar den 9/10 och du kan göra något annat   
Välkommen till Pyssloteket!

Tack kort

Jag håller på att göra tack kort från Ingrid! Å eftersom jag är så omständig så vill jag göra olika till alla... Alla som har gett Ingrid ngt klädesplagg har fått ett kort med foto på Ingrid i just det plagget - nästan... De som har gett henne i större storlekar får ngt annat foto - jag kan ju inte vänta tills hon växt i kläderna med att göra tack korten! Å sen så får de som har gett henne andra presenter (hon har bland annat fått docka, sparbössa, haklapp, speldosa, gosedjur) tack kort med foton på "andras kläder"... Så här ser de ut:



Till mormor:


Till farmor:


Till morfar:


Till moster:


Som synes på det översta fotot så är det dessa fyra fotografier på Ingrid som har varit grunden till de sex andra korten åxå, så de visar jag inte med särskilda bilder - ni får titta noga på den översta! De är ju ungefär likadana, bara andra papper å band typ... ;-) Och! Icke att förglömma! Själva stämpeln, "stort tack" har jag fått låna av gulliga Cornelia / Raggsocka!! Tusen tack vännen! :-)

Nu ska jag försöka göra några tack kort till, har två nya foton med kläder från andra snälla vänner! Ingrid är värsta fotomodellen som får ha nya kläder varje dag!! Men det är ju lika bra att använda dem nu - innan hon växer ur dem!

Kram


Tuff brud

Den här bodyn med stjärnor på köpte jag medan Ingrid fortfarande låg i min mage - medan hon fortfarande var en Oskar! ;-) Amningskudden hon ligger på fick jag av min kompis Marie när Erik föddes å den är såå praktisk! Å jag var så glad (å är fortfarande) över att den syddes i så häftigt mönster! Det var Maries mamma som sydde den! :-) Jag hittade lite camo-papper å band som passade bra in till bilden:


Glittriga bokstäver, plaststickers från Prima.


Både spetsen och blommorna kommer från Wild Orchid crafts, tygbladen är från Prima och dekorationen som det står "simply the best" kommer från K & Company.


Här kommer två bilder till, ur andra vinklar...
 
Fem dagar gammal är Ingrid på bilden - helt otroligt vad tiden går fort! Hon är redan över två veckor! Hembesöket från BVC idag blev inställt idag pga sjukdom (hos dem, inte hos oss tack å lov), funderar på att åka ner å väga å mäta ändå, har inte gjort det sen vi var på återbesöket på BB när hon var två dagar...

Ha en härlig fredag!

Kram


Ute i verkligheten!!

Idag har jag gått en lång promenad (allt är relativt men det tog en timme totalt...) helt själv! Eller alltså, Ingrid var ju så klart med! :-) Efter att mer eller mindre inte ha kunnat röra mig sen i slutet av maj å suttit i rullstol sen i början av juli så är det en fantastisk känsla!! Jag är helt slut i ryggen nu men det handlar ju bara om att jag är så fruktansvärt otränad - det ska vi nog få ordning på!! :-)

Jag tog iaf en promenad hem till min vän Fia, hon hade ett kort som väntade på mig - supertack Malin!!! Å så fick Fia låna min "Sill" och min BIA. (Jag har inte själv kommit igång å använda sillen som jag hade önskat så jag hoppas hon gör det nu å lär mig sen...) Som vanligt så blev det lite skitsnack, men hon lyssnade nog inte så mycket på mig då hon satt å höll Ingrid hela tiden... ;-) Eftersom jag inte får handla ngt så löste Fia det på sitt eget lilla sätt - hon gav lite papper till Ingrid! :-) Färgvalet säger Fia att det var Ingrid som gjorde men jag vet inte jag...  Liite mycket rosa för att vara mammas tjej som valde! Men det ska nog lösa sig - glimmermist...

Tusen tack för alla papper och för blinget! Å för er andra som får handla kan jag verkligen rekommendera att åka förbi
Handarbeta nu i helgen - de har 50% på allt!! Jag lade faktiskt undan några saker som jag ska köpa när jag är klar med min utmaning - då måste jag ju få en belöning, eller hur!?

Hoppas på lite pyssel ikväll....

Kram


Mina fina...

Detta kortet togs när vi var och firade svärmors 60 års dag, Ingrid var då fyra dagar gammal! :-) Å visst ser storebror lite stolt ut!?


Vet inte riktigt vad som hände med färgerna när jag fotade... Ser lite konstigt ut! Men det mesta är iaf svart, grått å vitt - för att matcha Eriks skjorta! :-)


Hittade en svart fjäder som jag satte fast under tre olika blommor, blev lite mörkt foto men det sitter vinyl-swirls under blommorna åxå... Banden kommer från panduro, typ årgång 2006? Hi hi.


Härliga thickers i grå sammet!


En megamask i form av en stjärna får symbolisera mina stjärnor! Jag har faktiskt ingen distress dyna i svart! Måste jag köpa när jag får handla igen... Här har jag färgat in med en chalk-dyna istället, det gick ju bra det med...


Igår var vi på Ikea å köpte hyllor å lådor till min pysselhörna så nu har jag börjat organisera upp i röran! Jag har tagit "före-bilder" men det dröjer nog lite till innan det är redo för "efter-bilder"... Men bra blir det!!

Kram


Mitt första inlägg för Pyssloteket

Idag har jag min första bloggdag för Pyssloteket där jag ska vara gästdesigner ett tag framöver! Följande text och bilder är direkt kopierade från Pysslotekets inspirationsblogg:

Hej och hallå! Kerstin heter jag men kallar mig Maiden i alla scrap å forum sammanhang! Från världens bästa hårdrocksgrupp Iron Maiden såklart! ;-) Jag är en 35 år gammal nybliven tvåbarnsmamma som älskar scrap - å hårdrock! Mina barn har fått "hårdrocksnamn" i andranamn - sonen heter Eddie efter monstret i Iron Maiden å dottern heter Nikki efter basisten Nikki Sixx i Mötley Crüe! :-D Så nää - helt normal e jag inte! Ha ha.

Mitt första inlägg som gästdesigner för Pyssloteket blir en layout på min nyfödda dotter Ingrid. Rubrikvalet "det blev en Ingrid" är på grund av att jag var helt säker på att det var en liten kille jag hade i min mage - å så kom det ut en tjej!! :-o På kortet här är hon fem dagar gammal, idag är hon 12 dagar... Jag fick ett helt fantastiskt paket med massa godis från DT-mamma Anna och satt länge å dreglade bland allt fint. Men jag fastnade till sist för dessa härligt färgglada papper och dekorationer som passade perfekt till kortet på Ingrid! Jag valde att göra en ganska enkel layout och ville få till en lite "70-tals-känsla"...

 Uppe i högra hörnan har jag gjort ett litet kluster med härliga dekorationer, organzablommor som fick två olika sorters brads i mitten, några minirosor och så en berlock med en rosett i organzaband.

 De här filtdekorationerna föll jag verkligen pladask för! Så läckra blommor och fjärilar som ger en härlig 3D-känsla! :-D

 Jag lät dessa små papperscirklar (finns i fysiska butiken) rama in fotot och trädde ett organzaband genom dem, de är fastsatta med 3D-kuddar för att få lite djup i layouten.

 Här synes inramningen av fotot - visst matchar hennes kläder pappret och dekorationerna bra!? Och nog skulle fotot lika gärna kunna ha varit från 70-talet!? ;-)

 Material:

Basic Grey - Green at heart - Grasshopper

 Berlock

Organzaband

 Organzablommor

Brads - limegröna - blommor

Minirosor

 Filtdekorationer

Det var allt från mig för denna gången, varannan måndag kommer ni att få se mer av mig här inne ett tag framöver då jag fått äran att gästa Pyssloteket! :D

Kram


Vi degar...

Å så här ser det ut då:

Notera att det bara är en färg som är framme i taget! Han lär sig sonen... hi hi.
Kram


Dagen D som i Demokrati!



Nu ska vi rösta! Det är en förmån å en plikt tycker jag! Vi måste ta chansen att påverka, vi har ju den möjligheten! I år har vi faktiskt lyssnat på en hel del valdebatter här hemma, å jag tycker att det finns många vettiga åsikter - å en hel del korkade...

Jag gillar Gudrun Schyman! Jag tycker att hennes reklamfilmer inför valet är klockrena, dessvärre tror jag inte mycket av det hon tycker går att förändra. Sex timmars arbetsdag till samma lön låter ju fantastiskt, men hur skulle det fungera i praktiketn? Vem jobbar de andra timmarna, å framförallt - vem betalar för de andra timmarna?

Sen gillar jag heller inte kvotering - i någon form! Jag skulle tex inte vilja ha en tjänst bara för att jag är kvinna! Jag vill ha tjänsten för att jag är mest kvalificerad! Å alla de rödgröna partierna verkar vilja kvotera föräldraledigheten och "brännmärka" fler pappadagar. Visst, återigen - det låter fantastiskt. Om det skulle fungera... Det finns så många familjer där det faktiskt skulle göra större skada än nytta. Vi måste kunna lita på att varje förälder och familj gör det som är bäst för just deras familj - låt föräldrarna välja själva! (Sen tycker jag faktiskt lite synd om Lars Ohly som fått så mycket kritik för "bröstpump-uttalet". Han sa faktiskt att det var en av flera lösningar - men det där har det ju gått troll i!!)

Å till sist - jag gillar inte sverigedemokraterna! Man får ta mig sjutton rösta på vad man vill - bara man inte röstar på SD! Tycker det är skrämmande att det ser så bra ut för dem i undersökningarna och att deras åsikter blivit helt ok. Reklamen med rullatorn och barnvagnarna är ju fruktansvärd! Dessutom så har de ju inte särskilt många andra åsikter i andra frågor än invandringspolitiken liksom...

Nä, det blir något parti i alliansen som får min röst!
Ha en bra valsöndag!


Kram


Familjen Cowboy!

Fotot är från höstfesten ute på landet där vi ingick i familjen "country" å därav denna klädsel...


Letade runt bland mina spillbitspapper å tog massa rutiga papper som jag sedan stansade ut cirklar i, både vanliga och scalloped. Sean så sydde jag massor på layouten, raksöm å sicksacksöm i olika varianter! Lite blommor med stickles samt en hattnål synes nedan.


Familjen cowboy fick bli en passande rubrik! ;-)


Har gjort lite egna swirls med pearlmaker på frihand... Stjärnpappret lade jag i lite veck efter att ha stansat ut en kant med doily lace punchen.


Kan tilläggas att vår "familj" faktiskt vann utklädningspris å gjorde succé då vi uppträde med en version av "Cotton eyed Joe"...

Kram


Att använda upp allt...

Att använda upp det jag köpt är ju vad den här utmaningen "skapa 100 alster" går ut på. Så därför har jag nu använt upp så gott som allt från det första kitet från Mollys kreativa kit, jag tror att jag har ett papper och lite dekorationer kvar så kanske kan det bli ett kort till så småningom. Här gjorde jag iaf två snabba och enkla kort:

Två spellbinders å en enkel stämplad text, ibland räcker det lilla!


Även här stämplade jag på en spellbinder stansad tag, blomman har jag färgat själv med hjälp av distress i två olika koncentrerade blandningar! ;-)

Det är lite intressant det där med olika smaker tycker jag - min make som mest tycker att allt jag gör är samma-lika tyckte att dessa korten var jättefina! Å jag som tycker de är superenkla å ganska trista... Men som tidigare konstaterats, smaken är som baken å det är väl bra att ha lika olika sorters kort i min "till-salu korg"!

Kram


Flick eller pojkkläder??

Jag var på Lindex igår för å köpa lite kläder till lillfisen... Jag var ute efter en mössa, strumpor, byxor och ett par strumpbyxor. Först hittade jag bara vita strumpbyxor med spets å brodyr på å de var väl fina men inte riktigt vad jag tänkt mig. Ingrid fick sin första klänning av farmor och den är lila, grön, grå och rosa randig så ett par grå strumpbyxor skulle passa perfekt! Blev glad när jag hittade ett par till slut! :-)

Det är ju väldigt uppdelat med tjej eller killkläder i affärerna tyvärr - å jag vill inte ha ngt rosa gullgull till min lilla tjej! Jo jag vet, hon kommer komma i en period då hon vill ha det - å DÅ kommer hon naturligtvis få det! Fram tills dess väljer jag - å pappan... Jag hittade iaf en superfin mössa i blått, grönt å brunt, helt vanliga vita strumpor, ett par svarta velour byxor och så ett par fantastiska härliga färgglada byxor i velour! När jag kommer fram till kassan å lägger upp mina varor och ska betala så säger damen: å är det till en liten kille!? Öhh? Vad är det som är killigt med dessa kläder? Jag tycker att det är barnkläder - eller?


Att damen i kassan dessutom trodde att jag forftarande var gravid är en helt annan historia... :-(

Kram


Bakar scones

Här är lite foton från när jag å sonen aktiverade oss en regnig dag i sommar stugan!


Stora härliga foamthickers till texten Scones, och Bagare är utstansat med ett alfabete som jag nästan fick damma av; red tag sale från Cuttle bug. Konstigt, jag älskar det alfabetet men har säkert inte använt det på över ett år...


Primas tyglöv och prickiga tygblommor från Maya road.


Behöver jag nämna att sconesen smakade smaskens!? ;-)

Kram


Två snabba

Detta kortet gjorde jag till Eagesson i swappen på SS:


Brunt sammetsband å så en "gammal etikett"...


Detta gjorde jag "bara-för-att", finns i min till salu-korg.


Favorit Grattis stämpeln från Inkido är embossad med ett grövre Ranger pulver, de tre bilderna kommer från samma ark som chokladetiketten ovan.


Det var allt för idag.

Kram


Pyssel abstinens!

Kitet från Little Yellow House kit har kommit... Wow så mycket läckra grejjer!!


   

Jag vill scrappa!!!!

Kram


Pantheon

Fortsätter på Rom-albumet! Min tanke är att jag ska försöka göra väldigt olika layouter i albumet, för att det ska bli roligare att titta på helt enkelt. Den förra layouten på Colosseum var ju väldigt "distressig" så denna har jag gjort lite fyrkantigare. Eller mycket fyrkantigare rättare sagt... Helt enkelt; fyrkantig!


En annan tanke jag har med albumet är åxå att det ska finnas utförlig information om turistattraktionerna, så därav har jag googlat och skrivit ner en liten informationsruta:


Rubriken är utstansad i ett alfabet som jag haft ett tag men faktiskt inte ens öppnat förpackningen på, Bouqete heter det å jag tyckte det passade perfekt här:


Layouten är som sagt väldigt enkel å fyrkantig, jag har helt enkelt lagt dubbla fotomattor bakom korten, ett kraft cardstock och ett blått, likadant bakom rubriken och informationsrutan. De enda dekorationerna består av knappar och vissa av dem har jag knutit fast lite floss i.


Själv kan jag inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om layouten - mer än att den är fyrkantig! Ha ha ha. Maken däremot älskar den - han sade att det är den bästa du gjort! Inga blommor - bra... Han gillade det enkla och stilrena och vill att det ska vara fotografierna som dominerar och inte dekorationerna... Tjaa... jag kan förstå vad han menar men samtidigt så är det ju dekorationerna och arbetet runt omkring som är det roligaste när jag scrappar / skapar.

Men återigen så får jag väl tänka att för vem är det jag skapar egentligen? Erik gillar layoter med många fotografier, mannen gillar när det är enkelt och stilrent och själv gillar jag nog bäst ett foto å massa dekorationer...  Vad gillar ni bäst?

Kram


Rock brud...

Ja ni ser väl hur hon tittar längtansfullt på gitarren! Klart att hon e en rockbrud! Föds man till Hammerfalls "Legion" så kan man inte bli annat! Vi har lyssnat både på Hammerfall å Mötley Crüe idag - å när "Kickstart my heart" spelades så log hon faktiskt...

Superfin body med korta ben som hon fått av morbror å moster - tusen tack! :-)

Kram


Svärmor 60

Världens bästa svärmor har fyllt 60 och igår firade vi henne. Naturligtvis hade jag gjort ett kort till henne, hade grym framförhållning denna gång faktiskt å gjorde detta kortet när jag var på scrapträff hos Sophia - Kurrebo i juli!! :-)


Den läckra stämpeln har jag köpt hos PaperMaze och är tillverkad av "I brake for stamps" och är färglagd med promarkers och mcp-teknik.


Tilläggas skall att dottern skötte sig exemplariskt på restaurangen, hon åt en gång å sov sedan i över två timmar!! :-)

Kram


Ett litet kort...

...för att uttrycka ett stort TACK!
Ibland räcker liksom orden inte till, tack är för lite! Jag är så otroligt lyckligt lottad som har en sån fantastisk syster - och systers man åxå för den delen! Tänk att vår son var hos dem i två dygn medan jag kämpade på förlossningen, hur säger man tack för den hjälpen!?

Ett litet kort med tillhörande present gav vi iaf igår för att visa hur tacksamma vi är:


Det är mitt första "pyssel" sen Ingrid föddes! Smet ner i källaren i fredags kväll då hon sov... Lite stressad kände jag mig då jag inte alls visste om jag skulle hinna beroende på hur länge hon skulle sova men det gick bra! Snart får vi väl rutin på det där så mamma kan pyssla mer igen! ;-)

Det blev ett "flask-kort" som jag tycker är himlans trevliga att hänga på den lilla flaskan man ger bort, i detta fall en flaska hederlig champagne!


Stickles på både blomma å blad, rivna och chalkade kanter, blingiga stjärnor å en liten charm.


Så, återigen syster: Ett stort TACK! Du är bäst, jag älskar dig så!

Kram


Kunglig scrap

Jag hade det verkligen kungligt när det var prinsessbröllop! Jag var hemma hos min gode vän Fia å de hade dukat upp varsitt stooort scrapbord framför tv:n! Där satt vi hela dagen å föjde bröllopet samtidigt som vi scrappade - kan det bli bättre liksom!?


Av ngn konstig anledning hade jag massa rosa å gulliga romantiska dekorationer, vet inte vad jag tänkte när jag köpte dem! ;-) Eftersom vårt bröllop gick i svart å guld så har det inte direkt gått åt så många gulliga dekorationer till de (få) layouter jag gjort från vår vigsel och fest! Skoj att få använda dem - för nog var prinsess bröllopet gulligt! :-)


Silvrigt sirligt hörn, silvriga bröllopsringar, silver rosett, prinsesskronor i olika varianter å satin hjärtan. Massa olika papper i diverse romantiska å söta utföranden!


Primas rosa glittriga blomma tycker jag faktiskt är fantastiskt vacker, den passade fint in här tillsammans med pärlhjärtan, hattnål, smyckesdelar, silvrigt blomband, minirosor och en rosa "happily ever after" text.


Nog blev det riktigt romantiskt! ;-)

Denna layout gjorde jag för ngra veckor sedan - före Ingrid... Men snart hoppas jag på att få till en liten pysselstund, faktum e att jag gjorde en liten grej redan igår kväll som jag kanske visar imorgon...

Massa kramar


Grattis Scrap-Linda - bra dag att fylla år! :-)

Det här kortet borde jag ju publicerat den 8:e september då "Scrap-Linda" fyllde år, men jag får väl skylla på att jag hade lite annat att göra då... hi hi. Detta kortet hade jag iaf skickat i god tid så hon hade det på sin dag! Grattis i efterskott tjejen!

Det var lite svårt att fota utan blänk då jag embossad på oh-plast, men å andra sidan så syns det ju att det är plast! ;-) Har sytt en sicksack söm runt hela kortet med symaskin.


Jag valde att inte borsta bort alla små smulor av pulver som fastnade runt omkring för jag tyckte att det blev en lite cool effekt... Inkido stämpeln (en favorit!!) är embossad med silver embossingpulver, sen har jag satt fast oh-plasten med silverbrads ovanpå en remsa svart wellpapp.


Blomman har jag byggt ihop av tre olika blommor som jag färglagt på olika sätt, den understa blomman är sprayad med silver glimmermist, mellan blomman är ingnuggad med silvrig stämpelfärg och den översta blomman är sprayad med svart glimmermist. Å så en stor bling bling på toppen! :-)

Hoppas du hade en bra födelsedag Linda å att mina presenter passade!

Kram


Välkommen till världen - vår bebis!

Äntligen!
Åtta dagar efter beräknad födelse och efter 60 timmar med värkar är hon äntligen här - vår dotter! Helt otroligt! Måste väl erkänna att det inte riktigt var ngn dans på rosor, men med lustgas och bra musik i högtalarna kommer man ganska långt:


Hon föddes imorse - 100908 kl 00:41, vägde 4060 gram och var 54 cm lång! Stor tjej och världens sötaste såklart:


En stolt storebror kom till BB efter att ha varit hos moster, morbror å kusinerna i två dagar (tusen tack till er!). Det var mycket spännande när lillesyster sattes i babyskyddet och följde med oss hem!

Vi mår alla bra men är såklart himlans trötta - jag börjar känna av att jag bara slumrat ngra kortare stunder på de senaste fyra dagarna.. Men jag är världens lyckligaste tvåbarnsmamma!!

Kram


Välkommen till världen

...nope! Det är inte min bebis som kommit... än... Å det är inte bara för att jäklas som jag bloggar det här kortet nu, jag gjorde det faktiskt igår kväll å ska posta det idag! :-)

Det här kortet har jag gjort till en tjej som var beräknad 11 dagar efter mig, men fick sin lilla dotter i förrgår. Alltså före mig... Livet e inte rättvist! ;-)


Våga vägra rosa! ;-) Jag gillar verkligen orange å gult, så färgglatt å härligt så därför gjorde jag kortet i dessa färger! Det bakersta pappret är glittrigt och med elefanter på, svårt att fota men superläckert iaf! Jag rev upp en liten bit av pappret och satte in en bit rutigt papper samt häftade fast det. Välkommen till världen stämpeln är från Inkido.


Motivet är en "filuren" som jag tycker är himlans söt, hade lite svårigheter med färgläggningen - orange var svårt att jobba fram liv i men men... Blommorna hade jag åxå svårt med - att få fast! Det är två blommor i filt å vare sig scrappy glue eller glue dots ville samarbeta riktigt men jag tror att det sitter nu!


Snart e det väl förhoppningsvis dags för mig att få "välkommen till världen" kort... Håll tummarna!
Kram


Sommargodis

Jag kände för att bara ösa på med massa olika papper, blommor å bling - å då blev det så här:


Jag har använt riktigt färgglada papper, fem olika totalt tror jag, å bården här under kommer från Mollys Kreativa kit. Jag drog fram en himlans massa blommor också å färgade en del och lät andra va som det var. Den rosa å turkosa här nedan är prima och den rosa och vita vet jag inte var de kommer ifrån, den rosa har jag färgat själv å de har bägge fått primas center bling i mitten,. Löven har jag även de färgat med glimmer mist.


Rubriken är thickers och det rosa rutiga är faktiskt skyddet som sitter runt Fuji äpplen när man köper dem! :-)


Egentillverkad bling av vanliga strass pärlor.  Blommor, blommor... Den blå spetsen har jag haft länge men kom väl till pass här!


Den här turkosa blomman med massa bling på är ju bara för vacker!! Den kommer (såklart) från Prima och det var två i en förpackning, nu måste jag spara lääänge på den andra... hi hi. De andra blommorna och även löven har jag själv färgat in med olika glimmermist, sedan sitter det lite prima center-bling i mitten på dem. Under fotot sticker det fram ett litet kort som det står favourite moment på, kommer inte ihåg varifrån den kommer men det var en förpackning med massa olika fina kort och journalingrutor.


Jepp, detta är en "Maiden öser på" layout, värsta Ingvid Bolme stil... Nää kanske inte riktigt så fint som hon gör, men det var kul att ösa på med mycket blommor och bling iaf!

Ha en fin söndag!
Kram


Svärfar 60

Det här kortet gjorde jag faktiskt den 18:e juli - på scrapträffen hemma hos Sophia/Kurrebo. Men eftersom svärfar fyllde år i måndags så har jag inte visat det tidigare.

Ett enkelt och stilrent kort som är uppbyggt med lite olika spillbitspapper. En fiskars kantstans till vänster, Inkidos Grattis stämpel som är embossad i svart och så en härlig blomma från Wild Orchid crafts.


Stämpeln är från Bombshell stamps och är som alltid färglagt med promarkers och mcp-teknik. Visst är det en härligt kaxig varg!? ;)

Nej, nu ska jag fortsätta att stämpla upp motiv, laminera och organisera upp alla mina stämplar, det var ett bra mycket större jobb än jag hade föreställt mig! Men bra blir det!!

Kram


Farmormys

Här är en layout på Eriks farmor och hennes tre barnbarn (å när kommer det fjärde tro!?).


Jag har gjort den väldigt enkel å bara stämplat en liten kant, satt fast lite rubons, en fin blomma från Prima å så texten som den här gången bara får bestå av rubrik och datum.
 

Visst är den här stora rubonen härlig!?


Alfabetet är harvest, ser ni felet som smugit sig in... hrm..


Nåja, jag tycker att bilden på farmor å killarna e himlans mysig iaf! Farmor själv har faktiskt fått en förstoring av bilden, dock oscrappad! ;-)

Kram


Utmanad av YooRee

YooRee har dragit igång "distress-månad" på Scraptorget, å i en tråd på Svensk Scrapbooking utmanade hon mig att använda massa distresser på en layout. Sagt å gjort! Jag kombinerade hennes utmaning med min tanke att komma igång och scrappa bilder från vår resa till Rom i oktober 2009. Jag har tidigare bara scrappat en enda layout så det var hög tid. Först tänkte jag även lifta en layout som YooRee gjort, och hade denna läckra i åtanke. Maskerna från Tim Holtz har jag använt men sen blev det nog inte så mycket mer, det är lätt att dra iväg när man väl börjat! :-) Fotot är som synes Colosseum och togs av min make på kvällen å jag tycker att han lyckades bra med att få ett effektfullt foto!


Jag började med att göra en egen "glimmermist" av vatten och distressfärg (spiced marmalade), sen sprayade jag ett ljusorange cardstock med den nya färgen. Därefter tog jag Tim Holtz masker med klockor och lade på pappret och gick loss med distressfärg ovanpå, jag har använt old paper, tea dye, frayed burlap och walnut stain i olika omgångar på pappret, vilken färg var kommer jag inte ihåg... Det bruna pappret som sticker upp är förpackningsmaterial från Prima och även den är infärgad med distresser. Kompassen har jag stämplat med distress och den orangea blomman har jag sprayat med den distress-sprayen som jag blandade till. Fotot har jag sandpapprat kanterna på för att rugga upp det lite och sedan satt fast på ett papper med text på som jag rivit lite slarvigt samt chalkat kanterna på.


Flera egen-infärgade blommor och även infärgade prima tyglöv. Pärlblinget kommer från prima men var silverfärgade från början, dessa har jag färgat in med alcoinks. Spetsen kommer från Wild Orchid crafts.


Det var i oktober vi var i Rom så därav det kalenderbladet... Har valt att inte ringa in något datum då jag har tänkt göra ett album över hela resan, och då kommer det ju framgå datum ändå! Koppardekorationen hittade jag i gömmorna och "vacation memories" var ju en passande text här! Den stora blomman är från Wild Orchid Crafts och den orangea "plastiga" kommer från prima!


Så vad säger du YooRee? Har jag lyckats med utmaningen!? Flera Rom layouter kommer det bli framöver åxå, riktigt roligt att sitta och redigera de bilderna å minnas hur mysigt det var!

Kram


Gäst designer hos Pyssloteket!

Nu måste jag berätta ngt scrappigt roligt! Jag är så himla glad!
För några dagar sedan fick jag ett mail från Anna som har
Pyssloteket.



Hon frågade om jag hade lust att bli gäst designer hos henne! Wow så skoj! Å jag måste ju erkänna att jag blev otroligt smickrad av att hon skrev till mig å frågade! Det ska verkligen bli spännande att få vara en del av ett designteam igen å inspirera å inspireras! Ser så mycket fram emot att sätta tänderna i det hon skickar mig! Jag kommer att publicera ett alster varannan vecka i Pysslotekets inspirationsblogg, helt perfekt!
Nu är det bara att hoppas att jag får en pysselvänlig bebis! :-)
Kram


Längtan

Det är konstigt det där med BF dag... Fram till igår så har det ju varit helt ok att bebis inte kommit - men nu! H*n sa ju att den skulle komma igår, men det gjorde den alltså inte... Å nu känns varje timme som en dag! Längtar så! Gjorde denna layout som jag tycker himla mycket om - hoppas min älskade son kommer vara lika gullig mot bebis även när den är på utsidan! ;-)



Jag började med ett grått cardstock som jag sprayade med lite brun glimmer mist, å sedan stämplade med lite blå tegelvägg från prima. Blommorna är från prima och ngra har fått lite blingstenar på sig. Metalldekorationen vet jag faktiskt inte var den kommer ifrån men texten var ju så passande: yours - mine - ours! 


Stämpeln här kommer från Crafty individuals och bokstäverna är utstansade i alfabetet Holiday.


 Den stora rankan med fågeln från prima har jag haft ganska länge men inte "vågat" använda för att den är så fin... Det var ju det där med att använda sina grejjer!! :-) Spetsen bakom kommer från Scrapparazzi och är en favorit, dessvärre börjar den ta slut... (å jag får inte köpa ny än!)


Grungeboard som jag färgat in med dabber i färgen mushrom, ngra skruvbrads håller fast den.


Den här vita "gips" hörnan kommer från panduro och är åxå ngt jag haft liggandes lääänge... "Sweet memories" är dock från sommarens rea shopping!


En till bild på den vackra prima-rankan! :-)


Sådär - nu återstår bara att fortsätta vänta... Å längta!

Kram