To us

Tjoho, en lo klar till album nr 4! Eller nr 3 eller hur man nu räknar... Själva vigsel-albumet är den till iallafall och det är bara 4:e till det albumet så det ligger helt klart sist. Å nu när jag har scrappat de fyra fina bilderna som syster har redigerat så kommer det säkert dröja ett tag till innan jag gör en till... Det är såå mycket roligare att scrappa Erik-bilder av någon konstig anledning. Men det vore ju kul om de två bröllopsalbumen blir klara innan det blir skilsmässa! Ha ha ha.

På denna lo har jag använt mig av följande: Hjärtat som hänger i ett gem kommer från dagens blixt-visit på panduros rea! De två dekorationsbanden kommer från creative club, två olika månadspaket. Jag har fått en princesskrona på huvudet som är grungeboard målad med metallic-färg. Blomman är en prima och i mitten har jag faktiskt fäst.... Ett dekorationshjärta från en gammal strumpa som det gick hål på. Kom inte å säg att jag sparar saker i onödan - här tar vi vara på saker å ting minsann!! ;-) Uppe i högra hörnat är det 3 metallicstenar och så är texten och swirlsen rubons!
Detta är förmodligen årets sista LO, för imorgon lär man inte hinna med någon tror jag! Om inte... Det låter ju hemskt att jag måste vänta till nästa år med att scrappa!!
Gott slut!

Härliga Höst

Lite lugn å ro har man fått i jul trots att det varit fullspäckat schema. Här kommer dagens LO:



Bokstäverna är cutlebugs "Red Tag" som jag först haft distress ink på och sedan lite blandat; distress krackeleringsfärg på s:et och lack på T:et. Ö:et är målat med en slags metallic färg som jag inte minns vad den heter...


Höstig blomma i form av blad från prima, en organza blomma och en guldig knapp som mitt fingeravtryck syns på ser jag nu... ;-)


Rubons, vellum tag å så har jag sytt lite med floss! :-) Det stora gröna bakgrundshjärtat har jag faktiskt klippt ut för hand med en mönstersax!

Tävling hos Jenny!

Här är det tävling: http://jennys-kreativasida.bloggagratis.se/2008/12/22/1216467-dan-for-dan-fore-dopparedagen-utlottning/

Jag vill vinna! :-)

Superkillen

Här kommer en lo som legat i säkert tre veckor.... Har varit å pillat lite då å då på den men har inte blivit klar. Mitt mål med den var att tok-dekorera den! Hyfsat många dekorationer är det ju men jag vill våga släppa loss ännu mer!!



Zigzag band och qk med stickles.


Jag har lagt glitterlim under de genomskinliga knapparna!


Spets, puncinella och silvkuls-floss!


Rubons och bubbel-stickers.

Bröllopskort


Mutter morr, scannern vill inte alls samarbeta med mig - kortet är faktiskt mycke finare i verkligheten. Det är embossad bakgrund och embossade hjärtan och så är det två olika sorters spets bakom det stora hjärtat men... :-(

Nu har jag tagit kort på det i dagsljus å det blev väl inte så mycket bättre men:


Å så några detaljbilder:





Må de leva lyckliga i alla sina dagar!!! :-)

Lite rester...

Dagens lunch, rester från igår! Var det någon som åt någonting överhuvudtaget??? Det blev ju lite över... Passar samtidigt på att tacka alla för en fantastiskt trevlig julafton!! Nu laddar vi om inför nästa år!!! :-)

Grattis pappa!

Ja man får ju inte glömma bort att pappa fyller år mitt i julstöket! Den 22:a närmare bestämt - grattis i efterskott! Han fick dock present och kort först på julafton så därför har jag inte kunnat publicera kortet tidigare... Här kommer årets grattiskort till honom:

Klistermärkena (grenarna), fjärils-stämpeln och cirkel-stämpeln kommer från mitt julklapps-paket! :-) Har embossat med kopparfärg men det syns lite dåligt på bilden, även texten grattis är embossad. Å så har jag gjort några stygn med floss! :-) Stickles prickarna uppe i högra hörnet syns nästan inte alls - svårt det där med scannern ibland!


Julstämning

Äntligen börjar den infinna sig! Har ju mått sisådär på sistone å inte riktigt brytt mig om att julen är i antågande men nu börjar jag komma ikapp, det är väl första advent idag!? ;-)

Jag å Erik bakade fantastiskt goda LYX-saffransbullar:


Här kommer receptet: (Ingenting man blir lång å smal av men attans så goda!!)

Lyxiga lussebullar

ca 50 stycken (för mig blev det dock bara 30 för jag gjorde lite större!)

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g lätt Kesella
2 påsar (1 g) saffran
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 150 g smör
500 g mandelmassa

Pensling:
2 ägg
pärlsocker

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.


Mumsfillibabba liksom! (Upptäckte att vi inte hade några bullformar hemma så det fick bli utan... Syns det att Erik har penslat? ;-)

Medan degen jäste så var det dags för julgranen åxå. Det är pappans ansvar å det gick lika bra som alla andra år:

Sådär ja, om det nu bara kan komma lite snö så är jag jättenöjd!!
GOD JUL!!!

Månadens bild - december

Varsågod mamma:

Erik 2 år & 9 månader!

Dekorera mera!

Nu har ljusen torkat å det var dags att dekorera:
(snyggt blåmärke Erik har i pannan va!? eller grönmärke heter det kanske...?)



Det var ganska svårt att få vaxfärgen jämt när man skulle dekorera men kanske blir det bättre när det torkar...? Kul var det i alla fall, sen återser att se om det brinner åxå!! :-)

Ljusgjutning

Jepp, dagens pyssel blev att gjuta ljus. Kanske lite väl överambitiöst med en 2½ åring men han var duktig! Jag har samlat ljus-stumpar i flera år och min kära make har hotat med att slänga allt i januari så det var dags att göra något åt det. Sagt å gjort, jag var på panduro å köpte gjutmassa, vekar och färg och så köpte jag engångsglas på Clas Ohlsson. Lite pilligt var det allt, bort med alla vekar å skräp när allt smält, och hur i hela fridens namn ska man få vekarna att hamna i mitten?? Med facit i hand så skulle jag köpt en annan sorts vekar och nog haft fler varianter på burkar men... Nästa gång!

Vi började med vita stumpar:


Stump-påsen:


Resultatet! En del blev väl sisådär men överlag tror jag det blev hyfsat. Nu står det på svalning och imorgon blir det till å dekorera!

Min julklapp!

Här kommer gårdagens paket (min julklapp till mig själv), titta å njut!
 

Stämplar, rubons, stickers, bokstäver, bling, metall dekorationer, blommor, band, sax, mm, mm, mm. Å det e knappt jag vågar säga vad jag betalade... 83 dollar!!! Det e ju nästan Gratis!!!!!!!! ;-)
Har inte bestämt mig hur jag ska sortera detta ännu... Hi hi


Abstinens!!

Ja nu har det faktiskt gått över en vecka sedan jag sist gjorde någonting kreativt... Börjar krypa i hela kroppen på mig! Det positiva med det är väl att jag börjar bli mig själv igen så det är ju bra! Har börjat på en LO som ligger och väntar på journalingen och lite dekorationer. Och igår fick jag hem en julklapp från mig själv till mig själv - helt fantastisk kan jag lova, kände mig verkligen som ett barn, ska fotografera och visa upp snart! 

Jag kan även avslöja att jag har varit å handlat lite pysselsaker som jag å Erik ska ta oss ann i eftermiddag! Så förhoppningsvis blir det ett inlägg med resultatet senare ikväll!!

2006 års bagare - tävlingsbidrag!

Har just skickat in ett bidrag till en tävling hos Scrapparazzi!
Först kommer skissen:

Å sen kommer bidraget:

Nästan följt skissen slaviskt - såå skönt att slippa tänka själv! :-)

Buffé Phuketbeach

Ja så kallade Thomaz den buffé som han lagade till vår bröllopsfest! :-) Å den var kanoon! E ju såklart tvungen att ha en lo om maten! Å för å inte glömma vad vi åt så har jag klippt ut alla rätterna:

Man blir ju riktigt hungrig! Går det att få ett lass till helgen Thomaz? :-)

Världens bästa Marina!

Lo till bröllopsfest-albumet. Min kära styv-syster Marina hjälpte till å styrde upp allt då en annan var minst sagt pirrig och virrig...

Tack Marina! :-)


Full rulle

Så var det fredag igen, hurra! När Erik somnat gick jag ner under trappen med ett glas rött å skapade lite:

Lite chipboard-stickers, knappar, spets, band och brads - å så blommor så klart! :-)

Badpojke = jubileum!

E så trött nu för tiden men scrapabstinensen tog över! Scrapliftade (kommer dessvärre inte ihåg vem nu...) och gjorde en snabb LO:

Bilden e från när vi gick på babysim med Erik och just denna bild är från 060923 - känns ju som 100 år sedan! Men han gillade det som synes skarpt!

Insåg när jag fotade och lade in bilden i min "scrapping-mapp" att denna är min 100:e LO! Hipp hipp hurra liksom! ;-) Den första gjorde jag 2006-11-21 och var om vår Norge resa eftersom jag inte vågade börja scrappa "så viktiga" bilder som Erik bilder.... 

Var ju tvungen att kika efter hur många kort jag gjort åxå å det var 53 stycken - en stund kvar tills det är jubileum med andra ord!!