Paket från Creative Club

Idag kom det andra paketet från klubben "Creative Club"(www.creativeclub.se). En gång i månaden dimper ett paket ner i brevlådan med lite blandat smått & gott! För 149:- fick jag denna gången detta:


Lite Halloween tema med mycket orange färger. Kanske ingenting jag hade gått och köpt själv direkt men en utmaning som jag ska ta tag i när jag orkar... Nu ska jag faktiskt gå å lägga mig och läsa! Gäsp!

Underbar scrapträff!!

Ja det känns nästan lite sorgligt att lördagens scrapträff är över... Tiden mellan 13-23 bara flög iväg! Man längtar så länge å så är det över i ett nafs! Men som tur är så är det inte så länge tills det är dags igen, den 22:a november för å vara exakt! Hurra! Att det kan vara så fantastiskt roligt att sitta och scrappa tillsammans med massa andra människor! Men det är det verkligen! Jag har fått så mycket bra tips, idéer och inspiration! Den här gången hade Jenny en liten demo och lärde oss göra bokmärkes kort, kanonsmart! Det kan jag dock inte lägga upp här ännu för det kan ju vara så att det är någon som fyller år inom hyfsad snar framtid... Det enda negativa med träffarna är att Zornitsa ställer fram så mycket gott.. Chips, godis och för att inte tala om den fantastiska kladdkakan och smarriga tårtan som hennes dotter bakat! Mmm...

Den här gången var jag riktigt duktig när jag packade och tog bara (nästan) med mig saker som jag mer eller mindre använde. Dessutom så har ju Zornitsa delar av affären med sig så det är underbart att kunna strosa runt och handla lite just till den LO:n som man håller på med just då! :-) Denna dagen hade jag med mig bilder från vår bröllopsfest och scrappade en hel del faktiskt:


Kvällens första LO var om när vi skar upp bröllopstårtan! Det bruna pappret och tårtan hade jag beställt av Zornitsa sen tidigare så det låg och väntade på mig, och de två blommorna köpte jag där och då.



Kvällens andra LO var åxå om tårtan. De fina hjärtana i pärlor köpte jag av Zornitsa och de fina pappret med rosorna hade jag beställt tidigare. Bradsen som fungerar som å i "Tårtan" fick jag av Zornitsa, tack så mycket! Eftersom jag ville ha med alla korten så blev det ingen plats kvar till att skriva! Jenny kom med idén att skriva under det stora kortet och det blev kanon bra! Jag perforerade den bruna cardstocken som ligger som fotomatta så att det lätt går att lyfta på kortet, smart va!? Zigzag banden fick jag hjälp av Susanne med att få klister på baksidan med denna underbara maskin: måste köpa snarast!!!!

Xyron x150 Stickersmaskin



Tro det eller ej, men kvällens tredje LO var om: tårtan! :-) Även detta papper hade jag förbeställt av Zornitsa! (Jo det var faktiskt genomtänkt att det var just detta tema jag skulle jobba med!) Bokstäverna "smaskens" kommer från mitt nya QK alfabet som fungerade alldeles perfekt i "grodan" - efter ett mycket smart tips från Susanne om att höja upp plattan lite! Tack å bock! :-)



Kvällens fjärde och sista LO var inte om tårtan utan om det fantastiska bandet som spelade på vår fest: "Payday" kallar dom sig och var grymt bra! Även här ville jag få in många bilder, och text behövs ju inte då bilderna talar för sig själv. De coola silverbokstäverna är brads som jag fick av Jenny - tusen tack! Det blev verkligen jättehäftigt att de hänger löst och dinglar!!

Som sagt: en fantastisk scrapträff och riktigt kreativ var jag! Tusen tack till Zornitsa och alla ni andra som bidrog till en trevlig dag/kväll!.

Hur tänkte han här?

Ofta slår det mig hur lik Erik är sin mor, i sättet... Han gillar rutiner, ställer gärna sina bilar i jämna rader, sorterar saker i storleksordning och tycker inte om att bli kladdig! Symetri och ordning och reda råder oftast. Men... Häromdagen köpte jag vattenfärger till honom och så skulle vi måla... Jag försökte förklara för honom att man måste göra ren penseln i vattnet innan man tar en ny färg men det funkade inte någe vidare...

Jobbig stund för mamman som sen fick stå och putsa till färgerna... ;-)

Nya skor, för det var ju faktiskt länge sen sist!!

Jepp, äntligen! Har faktiskt letat ett tag efter nya skor å inte hittat några som passat mig i smaken. Det är knappt att jag kan kalla mig skogalen längre, måste ju leva upp till mitt rykte! 7 augusti köpte jag skor sist och det är ju jätte länge sedan! Jag vill ju så klart ha flera olika sorter men har alltså inte lyckats köpa förrän i torsdags! Tilläggas skall då att jag t.o.m. satt å åkte in till en affär inne i stan där de hade annons på ett par jättesnygga converse basketkängor i skinn för halva priset, men... De var så klart slut! Faan vad arg jag blev! Annonsen var i en fredags metro och det stod att priset gällde fre-sön men naturligtvis med lilla klasulen "så långt lagret räcker"... Jag var där 14:45 på fredagen och de var slut!! Grymt dåligt!

Nu har jag dock köpt ett par i en helt annan modell. Ett par höga stövlar, för det måste jag åxå ha! :-)

Riktigt sköna är de åxå! Det enda lilla problemet är att de inte är i skinn och fötterna luktade väl inte direkt tuttifrutti när jag haft dem från 05:30 till 17:00... :-( Vill man vara fin får man lida pin heter det ju - men här får andra lida pin!! Ha ha ha

Fundersam


Äntligen fungerar internet igen!
Orden blev:
*Observerande
*Tveksam
*Betraktande
*Skeptisk
*Iakttagande
*Eftertänksam

Färdig!

Tack för hjälpen med orden! Kom på en del själv åxå så igår kväll blev LO:n klar. Dock så funkar det visst inte att lägga in bilder i bloggen... Morr... Testade både igår kväll och nu men.. icke!
Återkommer! :-(

För övrigt kan jag tala om att jag packat iordning inför dagens scrapträff hos Zornitsa! Det ska bli så himlans kul!! :-)

LO Hjälp önskas!

Igår kväll gjorde jag en ny LO, men... Behöver lite hjälp med fina ord som passar in! LO:n heter "Fundersam" och innehåller två kort på Erik där han ser ut å tänka på någonting särskilt. De är tagna julen -07. Journalingen ska vara på ett kort som är i punktform och har rubriken "All boy" någonting... (Köpt på scrapparazzi!) Jag tror att det är fem ord som behövs, typ "eftertänksam", "iakktagande" eller liknande. Synonymer för fundersam kanske? De vanligaste orden som man tänker på när man tänker på Erik är ju vild, busig, full i faan och liknande men dessa passar alltså inte riktigt till bilderna...

Kom igen, ge mig ord tack!! :-)

Höstlövspyssel?

Alltså hur gör man egentligen??? Jag minns ju att man plockade massa fina löv på hösten och sen målade dem och hade sig men hur?? Roliga tips på pyssel emottages tacksamt! Försökte googla på måla-löv och fick fram ett tips där man målar löven och sen trycker dem mot papper... Resultatet blev väl sådär... Men vi hade skoj i alla fall! Och sen tyckte jag att vi kunde limma på löven som vi målat på och göra ett litet kollage! Det tyckte Erik med men då skulle det vara glitter på! Guld färgat glitter ville han ha den här gången! Och ja, visst blev det finare med glitter på!! :-)

 

Vi får väl kalla detta för vår blå period... ;-)

Rosa prinsessa

Ja det är verkligen svårt att tro att det är mig själv jag beskriver i rubriken. Men faktum är att jag uppenbarligen en gång i tiden varit en rosa liten prinsessa! Hur svårt det än är att tro på idag... Undrar när jag slutade gilla rosa, om jag nu ens tyckte om rosa någon gång? Det kanske bara är en engångs företeelse att jag har en rosa klänning på detta kort? Men jag tycker nog att jag ser ut att trivas med papiljotter!!? Så till den stora frågan mina kära päron: vilket år är detta kort taget??


LO:n har legat ganska länge å väntat på att bli ihopmonterad för jag hade inga passande bokstäver... Till slut skrev jag för hand! Måste alltså köpa mera små bokstäver... Hmm... Aldrig kan man få för mycket scrappingsaker!! :-)

IQ test

En utmaning till er alla! Gör denna lilla (och mycket snabba) test! Rapportera resultaten tack! Jag tänker inte avslöja mitt resultat förrän efter mamma och syrran! Hi hi hi.


http://www.home.no/ctpics/blandat/hur_smart2.htm

Söndags pyssel

...eller hur man förvandlar 3 kilo köttfärs till 13 persilje-dijonsenapsbiffar, en laddning köttbullar med ingefära och kryddpeppar samt en laddning tacofärs på hemmagjord krydda! Ja jag å Erik har verkligen legat i på söndags förmiddagen. Två timmar och 20 minuter i köket men nu har vi mat i ett par dagar! Å Erik e en riktigt duktig kock:
     
                                                                (Kläderna åkte av då de blev lite kladdiga...)

Här e resultatet av vårt hårda arbete:

Fredags pyssel

Jag kunde hämta Erik ganska tidigt på dagis idag så när vi kom hem gick vi ner i källaren å pysslade lite! Målade närmare bestämt! Jag hade fyra ramar som jag påbörjat måla och så målade Erik en själv.
 

Han nöjde sig dock inte med att bara måla utan det skulle vara både paljetter i form av stjärnor och löv samt glitter på hans ram! Riktigt snygg blev den!


Alla kvällens ramar:

Ska vi kalla det vår "gröna period"... Hi hi

4 album på en gång!

Jepp! Fyra album håller jag på med, eller faktiskt så skulle man kunna säga fem! Dumt å göra klart en sak i taget liksom... Album 1 är "Erik-albumet" å det är proppfullt så därför har jag börjat på ett andra album till honom! (Det är det som räknas som det 5:e...) Album 2 är BOM albumet å det kommer ju inte bli "klart" någongång utan tanken är att jag ska fylla på det allteftersom. Album 3 är från bröllopsfesten, det ska bli klart å är lite begränsat då antalet sidor i det albumet är fast. Har dock inte framkallat alla bilder ännu - eller fått dem, liten pik till Emma! ;-) - så det växer långsamt fram. Album 5 har jag gjort en lo till ikväll och det är vigsel albumet. Även det har ett fast antal sidor men jag har inte framkallat klart till det albumet heller... Det är tredje LO:n till det albumet och även detta kort är det min käraste syster som har tagit och redigerat! Fin-fint!!

Det roligaste med att ha fyra (fem) album att jobba med på en gång är att det blir stooor variation och det är faktistk himlans roligt!! Kvällens LO är lite snutti-nutti = inte alls min stil men ändå rolig att göra! Dold journaling har jag gjort här å det e ju himlans praktiskt! Framförallt eftersom det bara är 8x8 så ytan att skriva på krymper ju drastiskt!

(Man drar fram tagen som sitter bakom kortet, den är fäst i ett band...)

I vilken ordning...

... ska man sätta in sina LO:s i albumen egentligen? Hmm... Jobbigt det där med att ha ett litet kontrollbehov och i vissa fall maniskt ordnings sinne! Vill jag i t.e.x. mitt BOM album ha sidorna i åldersordning eller i den ordningen som jag gör sidorna??? Har än så länge försökt sätta i åldersordning både i BOM albumet & i Erik albumet men det blir ju ett himlans flyttande fram å tebaka allteftersom jag gör dem liksom... NÅGON som förstår mitt problem??

Kvällens LO visas här:

Bilden är från februari -08. Var ska den vara i albumet då?? ;-)

Stanna upp & njut

Ja det borde man göra oftare! Fasiken vad bra man har det egentligen, det gäller att inte glömma bort det bland all stress och alla måsten...

Duktiga, duktiga jag!

Ja jag har faktiskt varit himlans duktig idag, trots att jag har feber så har jag städat hela dagen!! Och jo, det behövdes... Vi pratar om min pysselhörna som av någon anledning växt och blivt nästan en pyssel våning! Så här illa såg det ut innan jag började städa:
   
Det som ska vara min pysselhörna under trappen.... I kaos skapar man eller??

 
Här ser vi hur det har växt och även tagit över gillestugan... Ni förstår att det tog ett tag å städa va!?

Men se hur fint det blev när jag var klar:


Ååå vilken härlig ordning - nu ska här pysslas! :-)

Så här ser det ut i gillestugan under allt skräp:

Bordet skall säljas, någon som behöver ett konferensbord??

Eriks första kort!

Här kommer det, Eriks första kort. Idag fick Alma det hem i brevlådan så nu kan det publiceras här!


Det har klistrats vilt! Här kommer insidan:

Vi skrev Alma tillsammans... Han försökte nog skriva tack för presenten! :-)