Äppelpaj

Äpple passar alltid till smulpaj och kanel passar alltid till äpple!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 150 gram smör (eller margarin)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 4 deciliter skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna och häll i sirapen. Strö över kanel och vänd tills äpplena är täckta runt om.

Smula sedan mjölblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Recept från smulpaj.se





Smaskens!

Kram


Kommentarer
Postat av: DesignAnnique

Mums! Här bakade tjejerna äppelmuffins med kanel och kardemumma igår.. tyvärr lite mycket kardemumma och lite lite kanel, men de är klart ätbara ändå. Kanske ska leta reda på vaniljsåsen och ha dem till efterrätt???

Postat av: Maria

Yummy!

2010-08-15 @ 20:18:58
URL: http://mammamary.blogg.se/
Postat av: Cath.

Fresterska där!!! Får absolut testas nån gång! Kram på dig!

2010-08-15 @ 21:27:08
URL: http://cathspyssel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback