Vabb förhandling

Sonen är sjuk - igen... (öroninflammation den här gången...)
Vem tycker ni vann i vabb-förhandlingen? Micke ville hemskt gärna gå till jobbet då han hade skojsigheter som väntade, det hade jag åzå... Jag har vabbade de tre senaste gångerna när Erik var sjuk. Men... Micke e alltså på jobbet nu å jag vabbar och för det får jag:

* Ta en timmes promenad direkt när Micke kommer hem från jobbet tis-fre.
* Sovmorgon både lördag och söndag.
* Bli utbjuden på restaurang med tre rätters middag och vin. (När jag e klar med shake dieten så klart!)

Jag tycker allt att jag är en vinnare i denna förhandling, men det bästa är att det tycker Micke att han är åxå så det är ju bra! :-)


Alma

DT-alster med utmaningen scrappa i brunt från Fia på handarbeta:

Klicka er vidare till
Handarbetas inspirationsblogg för att spana in detaljerna!
Over  & out!

Rapport från vecka 1

Så har en hel vecka med soppor å shaker gått... Det har gått bra, om man bortser från att jag fryser ganska mycket samt har en fruktansvärd andedräkt enligt min man... Gurglar munnvatten titt som tätt men det hjälper tydligen inte! :-(

Jag har i alla fall gått ner 3,1 kilo på denna vecka!! Å minskat 1 cm runt midjan, 6 cm runt höften och 4 cm över rumpan! Tänk om varje vecka kunde ge sådant här strålande resultat, då skulle jag ju vara klar om ett par veckor!!! :-) Men en vecka till med soppor är i alla fall inplanerat så jag hoppas på minst 1,9 kilo då!!

Heja Heja!

Lo till Scrapparazzi

Denna LO finns snart att beskåda i Scrapparazzis butik på krukmakargatan: (måste bara få dit den, men det ska Katta hjälpa mig med! Tack så mycket!)

Vill ni läsa mer om hur jag gjort den så gå in på
Scrapparazis inspirationsblogg! :-)

Finn ett fel...

Ja, vad är skillnaden mellan dessa två bilder??

 

Ja bortsett från att det står 100,1 på den ena och 99,4 på den andra...
Och bortsett från att jag har strumpor på mig på ena kortet...

Den största skillnaden är datumen när kortet är tagna! 2005-10-08 var jag på väg UPP i vikt med Erik i magen. Då tyckte jag att det var jätteroligt att passera över 100 - wow liksom.... Att det fortsatte hela vägen upp till 123 kilo var väl inte lika wow!

Jag har ju varit under 100 sen dess men... Nu ska jag inte över igen så 2009-03-28 är jag på väg NER igen!! (Jag var under 100 redan igår men med kameran så blev det över, ha ha. Nu blev det under med god marginal, med kamera!)
Heja mig!

Förväntansfulla

En LO med kort från julen 2007. Det är ett så underbart kort på kusinerna när de sitter julklapparna å väntar på att tomten ska komma! ;-) Jag lekte lite i photoshop å försökte göra luddiga ramar... Sen skrev jag ut på min skrivare här hemma å då kapade den halva ramen.. Ja, ja - måste leka mera!!  
Grundpappret heter Julpost och kommer från Scrappers choice, därefter har jag använt lite spillpapper med julkänsla. Jag har hängt en snöflinga i ett organzaband som jag sedan satt fast med en snöflinge-brad. Två olika sorters band, en spets, en biljett, lite utstansade jacks, paket och snöflingor samt en swirl. Journalingen är skriven på en tag som jag färglagt med e-z walnut ink. (vinkar och tackar Fia som jag fick den av igår!!)

Camo-naglar

Har varit hos Karins Nagelhörna igen och så här fina naglar fixade Magda åt mig:

Lite svårt att fota men dem är alltså kamouflage färgade den här gången. Och lite kortare åxå! Tufft va!?

Mina nya bästa vänner...

Från och med idag och två veckor frammåt är det dessa och jag:

Som tur är så finns det många smaker! Har köpt smoothie och shaker från Naturdiet, Nutrilett och Itrim och även två varma soppor; tomat samt potatis- och purjolökssoppa! Men jag tror ändå att jag kommer vara väääldans trött på dessa om två veckor! ;-) Fem gånger om dagen får jag äta dem, å seeen e jag smal å snygg!!! :-) Vågar man hoppas på fem kilo på två veckor????


Kalaset är över...

...och vi hade lite att städa:Men det var det värt! Prinsen (och hans föräldrar) var hel nöjd! Vi tackar alla för ett kanonkalas!!!!!

Födelsedagskort till 3-åringarna

Helt otroligt, men min lilla prins fyller år idag! 3 år. Han blev uppvaktad på morgonen med frukost på sängen, saft, kex och en "tårta" iform av en muffin som jag skrivit 3 på med glasyr och så ett ljus i! Å så fick han ett paket såklart! Nya byxor och en tröja som han har på sig på dagis idag! När han kommer hem ikväll så ska han få middag som han valt själv: Lax & potatis! (Förmodligen ett ovanligt val för en treåring men jag har faktiskt frågat flera gånger å han har svarat samma sak varje gång!) Därefter väntar flera paket! Tror det blev 11 stycken totalt! Jag hade nämligen glömt bort vad jag köpt å lagt undan det så när jag skulle slå in paketen igår kväll så visade det sig att jag köpt en hel del...

Ett kort måste han ju såklart åxå få!Har även gjort ett kort till hans kompis Våra som fyller år på måndag:


Har använt mig av de stämpel-byggena som jag höll på med förra veckan! Och ja... det är väl nu diskussionerna börjar... Ett "typiskt" kill-kort och ett "typiskt" tjej-kort??? Jag som anser mig vara lite rebellisk i denna fråga och inte vill stoppa in Erik i det typiska kill-facket... Men... Jag får nog helt enkelt förklara mig med att jag gjort kort som passar till personligheterna - på mammorna! :-) Jag gillar pirater, döskallar och tuffare saker medan Helena gillar rosa och gull-gull... Eller? :-S

Stanna upp

Stanna upp - titta upp. Jag insåg när den här layoten var klar att jag redan gjort en som heter nästan samma sak!
Stanna upp och njut hette den då... Kanske e det lite av min livsfilosofi? Man har så bråttom jämt, så många måsten och så mycket press och krav... Vem är "man" förresten? Jag menar jag såklart! Jag e väldans bra på att ha otrolig höga krav på mig själv! Jag vill vara bäst på allt! Bästa mamman, bästa frun, bästa dottern, bästa systern, bästa vännen, bästa kollegan... Jag vill vara bäst på det jag gör och det jag jobbar med, jag vill laga godast mat, jag vill scrappa bäst, jag vill vara smal och snygg, och vältränad, och rolig, och smart, och omtänksam, och... och.. och...
Men jag försöker. Försöker att inte stressa, att ta mig tid och njuta av de små sakerna i livet. Denna lo är från ett sådant tillfälle. Jag å Erik sprang runt och flamsade å sedan stod vi länge och tittade på fåglarna som hade någon spännande lek på gång. Tur att jag har Erik, så jag åxå får stanna upp...Även på denna layout har jag jobbat ganska mycket med förarbetet och tekniker. Runt fotografierna har jag använt ett verktyg som jag fått låna av Fia (vinkar och tackar!) som liksom skrapar upp... Inte som en edgescraper utan det här är små ståltråds-pinnar man liksom drar över fotot med... Jag drog längs kanterna och chalkade för att rama in fotot mer!

Tog fram symaskinen och sicksackade runt en del kanter! Lövet är faktiskt den första bradsen som jag köpte! För sisådär tre år sedan. Det var ett paket på Tradera med lite blandade scrapsaker, tur att jag sparar på allt - för nu behövde jag ju den!! :-)Flygplanet som flyger över fotot är en rubon från Cosmo Cricket - det blev verkligen effektfullt! Även pappret kommer från Cosmo Cricket och ingick i det senaste månadspaketet från Jommas. Swirlen som synes i nedre kanten av detta foto har jag gjort med pearlstickles. Jag använde resterna efter att ha stansat ut en swirl och lade stickles i "hålet" liksom....


Bingo brickan chalkade jag först med grön torr chalk, och därefter med fluidchalk... Inte att rekommendera!! Nu e hela stämpeldynan grön! :-( Måste köpa ny... Filtbladen kommer från en lång bård men jag har klippt loss lite "kvistar"... Det söta bandet med apor, lejon å elefanter e från ett gammalt månadspaket från Jommas! Journalingen har jag skrivit ut på färgskrivare och sedan chalkat! Det var väl alles tror jag! :-) Nej, förresten; Rubriken!! Ordet "upp" är akrylbokstäver och ordet "stanna" är mitt nya chemistry-alfabet!! *jublar*. Har velat ha ett tag men det är ju det där med ekonomi... Nu gjorde jag ett kap på Tradera så då känns det som om jag vunnit det! Eller?

Nu ska jag stanna upp lite... Hi hi hi.

Världens snabbaste Bantar-Brud...

...eller åxå inte! :-(
Var hos sköterskan idag igen. Sist jag var där var den 21:a februari så hur många dagar blir det... Nå ja, det häpnadsväckande och fantastiska resultatet på dessa X antal dagar är.... Minus 0,2 kilo!! Och hela 0,5 cm mindre i midjemått! Herregud, fortsätter det i det här tempot så måste jag ju köpa nya kläder hur ofta som helst!

Men... Skam den som ger sig! På måndag den 23:e börjar jag å min kompis Jenny på en ny spännande superdiet... Vi ska under två veckors tid bara dricka såna däringa nutrilett/naturdiet/itrim shaker. (Höll på skriva nutella men det är något helt annat tyvärr!) Två veckor ska man väl klara av - min mor klarade ju av tio veckor! En eloge till dig mamma!! Så... nästa rapport blir alltså om drygt två veckor, eller förresten tre! Jag har tid hos sköterskan den 8:e april nästa gång så då hoppas jag verkligen att vågen visar en större minskning än 0,2 kilo!

Och ja pappa; det är bättre med ner än upp...

Krya på dig kort


Jag försöker lära mig att färglägga med promarkers, lite klurigt tycker jag men... Övning ger färdighet heter det visst!

Jag

Ja så heter den här LO:n! Har suttit å lekt lite med PS och gjorde ett roligt foto som ser ut som en teckning! Har framkallat flera varianter av detta foto så det dyker nog upp i flera layouter...


   
Layouten berättar om mig, vem jag är, vad jag älskar och vad jag vill... Den översta journaling rutan beskriver vem jag är och den undre saker som jag älskar. Vad jag vill/önskar har jag skrivit på baksidan av tagen som sitter nedstoppad i en ram... Hoppas på att kunna titta tillbaka om ett år eller så och att mina önskningar gått i uppfyllelse! En annan nyhet som jag provat på denna LO är hattnålen som sitter under knappen på blomman! En rolig detalj som blev effektfullt! Och om nu någon inte sett det redan så försökte jag hålla mig till grönt & guld i alla dekorationer...

Dop kort

Som Gäst-DT hos Scrapparazzi fick jag i uppdrag att göra ett dopkort, här är resultatet:

Mera detaljer finner du
här!

Grabbarna är ute i snön och jag tycker mest synd om mig själv som är förkyld å har ont i halsen... En kopp te och lite scrappande gör mig nog snabbt frisk!! ;-)


Grabbarna grus

Här kommer en lo på Erik och hans kill-kusiner som jag gjort för Handarbeta:


Gå in på
handarbeta för att se fler detaljbilder och beskrivning av hur jag gjort! :-)

Utmaning/tidsfördriv...

Hittade denna lite roliga utmaning på Petras blogg:

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg.

Utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?  Kerstin
2. Ett ord på fyra bokstäver:  Kram
3. Flicknamn: Karin
4. Pojknamn:  Karl
5. Yrke: Konditor
6. Färg: Korallröd
7. Klädesplagg: Kappa
8. Mat: Kanelbulle
9. Sak i badrummet: Kam
10. Plats/stad: Kairo
11. En orsak att vara sen: Köer
12. Något man skriker: Klantarsle!
13. Film: Kalle Anka
14. Något man dricker: Koka Kola... eller?  
15. Band:
Kiss
16. Djur: Katt
17. Gatunamn: 
Krukmakargatan
18. Bil: Kia
19. Sång: Kom & ta mig långt härifrån... (ja snälla gör det - jag kommer inte på någon sång på K!!!)
20. Känd person: Kungen

Jag utmanar såklart syrran, i övrigt den som vill!

Nya saker!

Idag när jag kom hem låg sista månadspaketet från Jommas lilla krypin i brevlådan. Såå tråkigt att hon gått i konkurs! :-(  Får se vad jag ska knåpa ihop av detta!


Jag lider inte direkt brist på material att scrappa med just nu... Jag var nämligen över hos Fia på
Handarbeta och fick massa nya roliga saker:


Känns inte som om jag har tid att sitta här vid datorn nu - måste ner i källaren å scrappa!! :-)
Kanske tur att sonen fick vattkoppor idag så man får vara hemma å pyssla! Ja menar hemma å vabba.... ;-)


Stämpel-bygge!

Jenny tipsade på Scrapparazzis inspirationsblogg om hur man kunde stämpla på mönstrat papper och sen bygga ihop sitt motiv. Det nappade jag på och så här blev det:
Dessa kommer nog snart väl till pass då det är dags för åtminstone två 3-års-kort....

Påskkort á la Scrapparazzi!

Nu kan jag publicera mitt första Scrapparazzi-uppdrag! Ett påskkort som jag gjort av en del av sakerna som jag fick från Zornitsa i mitt gäst-DT uppdrag. Jag hade med mig kortet till butiken igår så nu står det i skyltfönstret där! Även på Scrapparazzis inspirations blogg finns numera både jag å mina kommande alster med! Såå skojsigt så!


Min Kärlek

En Lo om ren kärlek, den största jag någonsin känt! DT-uppdrag för Handarbeta. Kika in där för beskrivning och fler bilder!

Invigning av Scrapparazzis butik på Södermalm

Idag var jag & Erik på invigningen av Scrapparazzis butik på Krukmakargatan3 , Södermalm, Stockholm! Proppat med folk och massa med lockande varor och erbjudanden!

Erik & Elvira satt konstigt nog mest vid godisbordet... ;-) För oss andra var det ju intressantare godis i resten av butiken!!


Zornitsa har verkligen fått iordning butiken kanonfint - måste erkänna att jag tvivlade lite när jag var där i onsdags... Hi hi.

Kaos!

Min lilla gulligan har pysslat:


Å när han var klar såg det ut så här:

När jag bad honom städa så blev svaret. "Nej mamma, jag vill ha det så här..."

Nya Naglar

Blev så himlans nöjd med mina naglar idag att jag bara måste lägga in bilder på dem. Var på Karins Nagelhörna i Solna och tjejen som gjorde dem heter Magda. På höger hands ringfinger är det bling-bling... Åååå... Nästan alla naglar e mina egna, som dock är förstärkta med gelé såklart! Men snyggt blir det:
Scrapparazzi

Jag å Erik hade en ledig dag igår, fantastiskt skönt! :-)
Vi passade på att hälsa på Zornitsa i hennes butik
Scrapparazzi som har invigning den 7:e mars. Zornitsas dotter Elvira var där å hon å Erik hade jätteskoj ihop! Här ska de äta lunch:


Det är mycket jobb inför invigningen, Zornitsa har massa å göra; både att plocka upp varor och prata med leverantörer:
 

Innan vi gick därifrån fick jag en påse med mig hem... Massa härliga saker som jag ska göra LO:s å kort av till Scrapparazzi, jag har nämligen fått äran att bli Gäst-DT åt dem! Tjoho! :-) :-)
När jag kom hem så lade jag upp allt på min frysbox för å fota, titta å njut:

Målet (mitt mål, inte Zornitsas) är att hinna med minst en LO/kort så att jag kan ha med mig det till premiären på lördag!!
Tack för en trevlig dag Zornitsa, längtar tills på lördag - det kommer bli kanooon!!!


Gunghäst med Våra

Denna lo är även den på uppdrag av Handarbeta! Såå roliga bilder på Erik å Våra när de lekte med gunghästen. Han ser lite småsnuskig ut sonen... ;-)


Detaljbilder samt beskrivning finns på
handarbetas sida.
God natt!

Jag & min syster

Det kändes som att det var dags för en lo till mitt BOM album å när jag hittade den här underbara bilden på mig å min kära syster så gick det på ett nafs att skapa denna lo. Bilden är tagen då vi håller på att röja i mormors lägenhet efter begravningen - lite skoj hade vi eftersom vi hittade både det ena och det andra!


Bakgrundspappret kommer från Creative Club och de övriga från spill-mappen. Bokstäverna är köpta på ebay, swirlsen från tradera... Journaling rutan har jag sprayat med glimmer mist. Blomdekorationerna och den broderade spegeln är även de från Creative Club. Diecuts swirlen har fått sig en omgång stickles, me like a lot!! :-)