En oanständig tomte!

Ja visst ser han lite snuskig ut min son?

Mycket av materialet kommer faktiskt från månadspaketet från Jommas: Bägge de mönstrade papprena, bandet, metallramen runt texten "tomte" och journalingpappret. Sen är det lite bling i form av prickarna i ö och så embossade hjärtan samt en liten träknapp med en jul-ängel på. Till sist men inte minst så har jag ju sytt fast fågeln, vilket pill!! Har köpt mallar men åå vad lätt det är att dra sönder pappret! Hur gjorde du Jenny???


Hade hoppats på att göra en till LO ikväll men jag har huvudvärk och mår faktiskt allmänt skit så jag går å lägger mig i stället. Vill åxå passa på att ännu en gång säga: Jag älskar dig syster! Tack för att du finns!!! :-)

Skojig post

Idag när jag kom hem från jobbet så låg månadspaketet från Jommas lilla kryp in å väntade i brevlådan! Det var en glad överraskning å det kändes som att jag behövde det! Så här såg det ut:

Papper, band, rubons, öljetter mm. Roligt värre! Jag började faktiskt på en LO med lite av sakerna efter att Erik somnat men jag har inte hunnit klart... En annan dag!

Stor sorg & saknad

Saknaden biter och glöder i mig, obeskrivlig är min kärlek till dig.
Livets vändningar är svåra att greppa och förstå, vill inte att det ska vara så!
Du vet att jag alltid bär ditt minne i mitt hjärta, och du finns med mig vart jag går,
kärleken till dig är sann och består.
Alltid ska du fattas mig, mormor jag älskar dig!

Till pappa & syrran...


Detta är min pyssel-plats på scrapträffen igår. Och det är liksom det tidigare inlägget me bilden på min pysselplats här hemma inte stökigt - det är kreativ kaos!! ;-)

Omröstning!

Jepp, så sitter man här sådär lite "dagen-efter"... Ja inte e jag bakis alltså utan jag menar dagen efter en scrapträff! Det känns liksom lite tomt! Och jag längtar redan till nästa gång, när blir den Zornitsa? Tusen tack till dig för en (som alltid) super-duper trevlig träff. Och som vanligt åt jag för mycket... Himlans roligt är det i alla fall och på något konstigt sätt lyckades jag faktiskt producera hela 5 LO denna gång! Tänkte ha en liten "tävling" iform av en omröstning! Titta på mina senaste alster och lämna en kommentar om er favorit, gärna vad som var bra och vad som var mindre bra... Såå himla kul att höra vad andra tycker. (Min man säger ju att alla ser likadana ut...)

Här kommer bidrag 1:


Bidrag 2:


Bidrag 3:


Bidrag 4:


Å så bidrag 5:


Det var alles - själv tycker jag att jag har lyckats variera mig riktigt ordentligt, med allt från storlek på LO, foton, texter, tekniker och tillbehör. Men vad tycker NI??

Så var det dags igen!

Ja, för nya skor alltså! Detta är mer lagom intervall tycker jag - ett par skor i månaden måste man ju minst ha! Senaste pjucken införskaffades i Uppsala:
 
Fodrade åxå så man klarar vintern! (Börjar bli vuxen tror jag...)

För att bota min egen abstinens...

...så har jag haft dessa två bilder med mig när jag varit bortrest! :-)


Mitt alldeles egna kaos - å vad jag har saknat det! Nu ska jag ner å packa för imorgon bär det av till Nacka på scrapträff!! :-)


Tävlingsbidrag - för sent! Morr...

Ja det är ju självaste 17! Här kämpar man och klistrar å har sig - heelt i onödan!! :-( Eller, helt i onödan e det väl inte men jag hade tänkt att denna LO skulle vara med i en tävling men senast 21:00 skulle man ladda upp bilden och jag blev inte klar förrän 21:40... Tävlingen bestod i att man skulle scrappa i rosa, svart och bling! Och det har jag ju iaf gjort:


Måste väl erkänna att jag inte har någon lo som handlar om Erik i rosa färger, trots att jag ser mig själv som en "könsrolls-bekämpare"! ;-)

Några närbilder:
 
3D-lack i blomman och stickles på swirlen!


Bling-bling!

Två födelsedagskort

Efter att ha varit borta hela veckan så var pysselabstinensen stor! Tur att vi ska på födelsedagskalas både på lördagen och söndagen så jag "var tvungen" att göra två stycken kort!

Det första är till Bengt:

Har använt mig av min nya stämpel från Erikas stämplar, embossat ett paket från cuttlebug och så är det floss genom öljetterna!

Nästa kort är till Annica:

Liknande upplägg: Samma stämpel och emossat paket, här använde jag dock puncinella istället för öljetterna. Måste erkänna att det är roligt att använda pappers-skrapan på kanterna!! (Vad heter den???)

Till min pappa

Här kommer kortet som min pappa fick på farsdag! Tillsammans med en välbehövlig present... Hi hi.
Älskar dig pappa!!!


Räknade just efter å insåg att jag förra veckan gjorde 7 LO och 2 kort!! Man kanske skulle vara sjuk oftare... :-) Eller förresten, nej tack!

HD

Äh, sitta stilla med en kopp te å läsa var inte min grej! Ville ju testa alla nya saker som jag köpt idag! :-) Det blidde en liten lo:



Jag har använt 3D Crystal Glaze från You Do på bokstäverna och sen haft rött glitter på dem. Pappret till vänster ritade jag rutor på med embossing pennan och hade sedan på emobssingpulver "Silvervit puff" från reprint. Bradsen med motorcyklar på kommer från Landstoken och den lite större motorcykeln kommer från You Do. Pappret med "flames" på köpte jag idag hos Engrströms, kommer från The Ronbin´s Nest och heter "Flames Border",  pappret med döskallen hade jag hemma och det kommer från DCWV. Körde lite runt kanterna med den nya edge... vad den nu hette från Making Memories - det blir väldans stökigt av den då det flyger pappersflisor runt i hela rummet!!!

Så, nu kanske jag kan ta det lugnt ett tag! :-)

Fars Dag...

... är det ju idag. Å jag skulle nu egentligen varit hos världens bästa pappa och ätit middag men... Ibland får man inte som man vill! Å det blir ju alltid bäst när jag får som jag vill så jag förstår inte riktigt hur det kunde gå så här!  :-(
Naturligtvis så har jag gjort ett kort till min pappa men det får vänta med att publiceras tills han fått det!

Min son har ju åxå en pappa... Den stora frågan var: att få eller icke få... Och snäll som jag är: Klart han fick! Jag & Erik gjorde ett kort tillsammans:

Va snett det blev! :-o

Syfestivalmässan

Jippey! Jag klarade det! Lyckades komma iväg till mässan och var där i drygt två timmar. Var nog tur att jag inte stannade längre för det e ju inte direkt svårt att göra av med pengar på scrapsaker.... 954:50 lyckades jag göra av med idag! :-)
(Plus 120:- i inträde och 60:- i parkering kom jag just på...)
Det var inte så jättemånga ställen som hade scrapsaker men jag gick runt och kikade lite och sedan handlade jag det mesta på ett och samma ställe: Mians Scrap & Design!
www.miansscrapodesign.se Klart bästa stället på mässan, och trevligaste säljarna! :-) Sara hette säljaren som gav mig massa tips & idéer samt visade hur man använder promarkers. (Som jag har massor men aldrig kommer mig för att använda... hmm) Tack till dig!

Här är allt jag köpte:


Å så en till bild på allt "smått":

Mmm... jag bara myser liksom... Ska nog ta och koka mig en kopp te och sätta mig och bläddra i en av tidningarna som jag köpte innan jag börjar leka! :-)

Skiss från scrapbooking mm

Hittade en skiss i tidningen scrapbooking mm som jag inspirerardes av i denna layout:



Jag skickade in bidraget till tidningen så nu får vi se om det publiceras! Man skulle ha med material lista oxå, den blev så här:

Bakgrundspappret är från Provo craft; Little princess hearts, det gröna med blommor och det rosa med prickar kommer från min "spill-hög" så jag minns dessvärre inte var de kommer från. Grön cardstock med stämplar från basic gray och seeds, cuttlebug hjärtan, punchinella, knapp, grön blomma från prima och en organza blomma ovanpå den, sen en blom-brad i mitten. två rosa brads på journalingen och två små nallar på ena cuttlebug hjärtat. Bokstäverna "Tillsammans" kommer från scrapparazzis webbutik och är av märket Beary patch.

Kortet är på min son som på bilden var drygt två år och hans kusin som är ett år yngre. De tycker verkligen om varandra! Texten på journalingen är:

"Ni är så söta tillsammans! Detta är ingen arrangerad bild- så här satt ni och tittade på tv! Jag hoppas att ni kommer finna lika stor gäldje och trygghet i varandra som den mellan era mammor."


Tävling hos Scrapparazzi

Jag har just skickat in ett bidrag till Scrapparazzis tävling "materialbingo" : http://www.dt.bloggspace.se. Jag valde vågrätt1, dvs 3 mönstrade papper, blommor, band och öljetter. Här kommer resultatet:



Det syns knappt på fotot men det sitter öljetter i de blå å vita blommorna...

Cybercrop hos ScrapperiMani

Nu så har nedräkningen börjat till Scrapperiets första cybercrop ScrapperiMani 15-16 nov!




http://www.scrapperiet.blogg.se/

Gissa vad jag ska göra nästa helg... :-) :-)

Ångestladdat farväl

Ja nu var stunden tydligen kommen... Min kära make passar på när jag e svag... Han & sonen e just nu på väg till tippen med massa skräp. Och med mitt gamla akvarium!!! Fristen är ute, mannen är obeveklig! Akvariumet ryker! En jobbig stund... Det har ju bara stått nerpackat i 10 år, jag kanske faktiskt vill använda det igen någon dag! :-( Nu ska jag slicka såren och sörja! Och trösta mig med att jag i alla fall fick ha kvar tv:n! Ha!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Zornitsa så det e väl bara till å anta utmaningen! :-)

Här är reglerna: Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa. Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

7 saker om mig:

1. Jag är kontroll freak!
2. Jag har extremt känsligt luktsinne, på gott & ont... :-(
3. Jag klarar det mesta själv, men vill ibland vara liten å hjälplös och bara bli omhändertagen...
4. Jag har samlat på Kossor.
5. Blir galen av öppna skåpdörrar eller lådor...
6. Önskar att dygnet hade flera timmar så jag kunde ägna mer tid åt min familj, mitt jobb, att träna och att scrappa!
7. Tror på ödet.

Då ska jag bara få ihop sju stycken att utmana... Vet inte ens om jag har så många läsare av min blogg, hi hi. Men jag gör ett försök så får vi se om det blir några antagna utmaningar:

1. Självklart min syster:
www.mammamary.blogg.se Alltid skojsigt å se vad hon hittar på för skoj!
2. Susanne www.susannes-kortmakeri.bloggagratis.se  För att hon e lika galen som jag när det gäller scrappingsaker!! :-)
3. Jenny www.jennys-kreativasida.bloggagratis.se För att hon e så himlans duktig å kreativ, kanske kan hon ge några tips?
.... jaha - vilka fler? Kan ju inte ta syrrans kompisar Jenny & Annika (vilkas bloggar jag läser) för dem vill hon nog utmana själv!
Jag skulle ju vilja veta utmana och få veta lite konstiga saker om fler, men de har ingen blogg...
4. Mamma
5. Pappa (jo du har ju en blogg, men hur ofta skriver du i den?)
6. Mia
7. Marie
8. Jenny Ö

Ja vi får väl se hur det här går! Nu ska jag in å tala om för dem att de är utmanade.... :-)

= min son!

Denna Lo beskriver verkligen min lilla kille! (Som dessvärre e ganska stor nu, usch vad tiden går fort!!)


Vad har jag använt mig av här då? 2 mönstrade papper, 2 cardstock, chalk creamy brown till kanterna, utstansade bokstäver från qk Chocolate, chipboard figurer, blommor, brad, stjärnan från panduro samt en liten bit sidenband. Fotot är framkallat hos Crimson där man kan välja att få "ruggade" kanter på kortet!

Rekord!

Ja faktiskt så är detta rekord - på två sätt! Dels så tror jag att den här LO:n bara tog dryga timmen att göra, och det är snabbt! Men åxå: kortet på Erik är från i söndags - igår alltså! Så "färskt" har jag aldrig scrappat förut! Tack vare min fotoskrivare så går det ju galant! Återigen så blir det ju dock sorteringsproblem... Nu kommer det ju en nytagen bild före de som e tagna tidigare! :-o Tror inte pappa förstår det här med skapandets process... Hi hi.


Tack vare en skiss på
pagemaps.com så gick det hur snabbt som helst med denna lo! Tack för tipset igen Jenny!

En första första?

Ja det här borde väl nästan vara den första LO:n i albumet om Eriks första år? Eller hur har du tänkt att jag ska sortera nu pappa??

Inte några större konstigheter i övrigt; diecuts från cuttlebug iform av både bård, pilar, hörn, blommor och bokstäver.. Blommorna och brads i mitten från någe panduro paket! :-)

Helgens LO

Blev tillslut klar! Svårt med så starka färger som gult tycker jag! Använde "bubbel-plast" tekniken med grön akrylfärg och då tonades det ner lite...


I övrigt är det bokstäver från mitt nya QK Chocolate alfabet, dies från cuttlebug iform av "funky circle" och julgranskulorna, blingbrads, två små knappar, grankvistar och så en träknapp med julgran på!